Yandex Metrica

Gazi Meclis 104 yaşında! Milli Eğitim Bakanı Tekin ve çocuklardan Anıtkabir'e ziyaret

Gazi Meclis 104 yaşında! Milli Eğitim Bakanı Tekin ve çocuklardan Anıtkabir'e ziyaret

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Anıtkabir'e ziyarette bulundu. 

Gündem

28.04.2024, 19:43

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle beraberindeki çocuklarla Anıtkabir'i ziyaret etti.

İlk olarak Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Bakan Tekin daha sonra burada yaptığı konuşmasında "Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu şanlı mirası bilimle, kültürle, sanatla bezenmiş bir şekilde evlatlarımıza aktarmak bizim için şeref borcudur. Sizden aldığımız ilham, milletimizden aldığımız kuvvetle bu cennet vatanı daha da ileri taşıma kararlılığındayız. Ruhunuz şad olsun" açıklamasında bulundu. 

Yarın hastaneler açık mı (1 Mayıs 2024)? 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı, kapalı mı? Yarın hastaneler açık mı (1 Mayıs 2024)? 1 Mayıs'ta hastaneler... Haberi Görüntüle

SAYGI DURUŞUNDAN SONRA İSTİKLAL MARŞI OKUNDU

Bakan Tekin ve beraberindeki çocuklar Aslanlı Yol'dan yürüdükten sonra Anıtkabir'deki Atatürk Mozolesi'ne çelenk bıraktı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.Milli Eğitim Bakanı  ve çocuklar Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier'ı protesto eden antikacı konuştu: Gerekli mesajı verdim Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier'ı protesto eden antikacı konuştu: Gerekli mesajı verdim Haberi Görüntüle

"ŞANLI MİRASI EVLATLARIMIZA AKTARMAK BİZİM İÇİN ŞEREF BORCUDUR"

Bakan Tekin, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir coşkuyla kutlamanın onurunu yaşıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu şanlı mirası bilimle, kültürle, sanatla bezenmiş bir şekilde evlatlarımıza aktarmak bizim için şeref borcudur. Sizden aldığımız ilham, milletimizden aldığımız kuvvetle bu cennet vatanı daha da ileri taşıma kararlılığındayız. Ruhunuz şad olsun" dedi.

 

DEM'li Sırrı Sakık haddini aştı! Meclis bahçesinde PKK güzellemesi! DEM'li Sırrı Sakık haddini aştı! Meclis bahçesinde PKK güzellemesi! Haberi Görüntüle

"HER ŞEYİMİZİ EMANET EDECEK BİR KUŞAK YETİŞTİRME SORUMLULUĞUMUZ VAR"

Bakan Tekin önceki günde  Türki Cumhuriyetlerden gelen çocukları ağırlayarak, "Her şeyimizi emanet edecek bir kuşak yetiştirme sorumluluğu var bizim açımızdan. Türk çocukları açısından da sırtlarında ağır bir sorumluluk taşımış olacaklar. Bu ülkenin bir daha bağımsızlık gibi bir sıkıntıyla karşı karşıya kaldığında ne yapması gerektiğini öğrenecek o şuurla yetişecek. Biz bu açıdan 23 Nisan gününü çok önemsiyoruz" açıklamasında bulunmuştu. 

Yalova-Yenikapı arabalı vapurunda kabus gibi anlar! 4 araç zarar gördü Yalova-Yenikapı arabalı vapurunda kabus gibi anlar! 4 araç zarar gördü Haberi Görüntüle

"ÇOCUKLARIMIZ ÖNCELİKLE İYİ BİR VATANDAŞ VE İNSAN OLSUN"

Bakan Tekin Milli Eğitim Bakanlığı olarak asli görevlerine değinerek, "Bizim asli görevimiz bu ülkeyi kendisine vatan edinmiş, bu ülke için her türlü fedakarlığı yapan gelecek kuşaklar yetiştirmek bizim asli görevimiz. Biz de mesaimizin tamamını buna ayırıyoruz. Çocuklarımız öncelikle iyi bir vatandaş, iyi bir insan olsun. Bağımsızlığına, devletine, milletine sahip çıksın ve dünya barışına katkıda bulunacak bir birey olsun istiyoruz. Ben inanıyorum ki dünyadaki eğitimle ilgili bütün yapılar aynı mantıkla hareket ederse, kendileri dışındaki ulusların da temel hak ve hürriyetlerini koruyacak onların da topraklarını vatan olarak sahip çıkmalarına zemin hazırlayacak bir eğitim süreci yürütsek dünyada bugün savaşlardan bahsetmiyor olurduk." dedi. 

CHP'de eşe dosta koltuk verme furyası tam gaz devam ediyor: İlçe başkanının eşi müdür oldu! CHP'de eşe dosta koltuk verme furyası tam gaz devam ediyor:... Haberi Görüntüle

NUMAN KURTULMUŞ'TAN ANITKABİR'E ZİYARET 

 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla Meclis'teki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.Törende, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Atatürk Anıtı'na kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Loading