Yandex Metrica

Sitede Ara

Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier'ı protesto eden antikacı konuştu: Gerekli mesajı verdim

Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier'ı protesto eden antikacı konuştu: Gerekli mesajı verdim

Taksim'de Masumiyet Müzesi'ne ziyaret gerçekleştiren Almanya CUmhurbaşkanı Steinmeier'ı protesto eden antikacı Nevzat Onmuş konuştu. Protestoyu 'Masum değilsiniz' mesajını vermek için yaptığını ifade etti.  

Gündem

01.05.2024, 02:07

Almanya Cumhurbaşkanı  Frank-Walter Steinmeier'ın İstanbul ziyareti kapsamında Masumiyet Müzesi'ne ziyaret gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Steinmeier'in ziyareti sırasında Beyoğlu'nda antikacılık yapan Nevzat Onmuş, dükkanının camına Filistin bayrağı ile Almanca olarak, ''Sayın Federal Başkan, Gazze’deki katliamı durdurun'' yazısını asarak Alman cumhurbaşkanını protesto etmişti.

Yaptığı protestonun amacını anlatan Nevzat Onmuş, soykırıma destek veren Cumhurbaşkanı Steinmeier'e 'Masum değilsiniz' mesajını vermek istediğini dile getirdi.

Yarın otobüsler bedava mı 23 Nisan Salı? 23 Nisan'da marmaray, metro, metrobüs ücretsiz mi? Yarın otobüsler bedava mı 23 Nisan Salı? 23 Nisan'da marmaray,... Haberi Görüntüle

''ZULME EŞLİK EDİYORLAR''

Onmuş, ''Cumhurbaşkanı’nın ziyaretinden bir gün önce, memurlar güvenlik tedbiri için incelemeye geldi. Ne olduğunu orada öğrendim. Ne tepki koyabilirim, nasıl tepki koyarız diye düşünmeye başladım. İki gün önce Birleşmiş Milletler’de Filistin devletini tam üyeliği oylama sunulmuştu. ABD reddetti, Almanya çekimser kaldı. Oylama negatif sonuçlandı. Bu sessizliğe bir ses vermek istedik. Vitrine Filistin bayrağı asalım dedim. Fakat istediğim büyüklükte bayrak bulamadım. Caddeye çıktım. Üstten aşağı bir kızla oğlan gördüm. Sırt çantalarında Türk bayrağı vardı. Yanınızda Filistin bayrağı var mı diye sordum. Var dediler ve çıkarıp verdiler. Bu şık protestonun en güzel yanı o gençlerdir. Onları alınlarından öpüyorum. Almanlara faşizm yıllarını hatırlatmak istedim. Almanya bugün İsrail’in en büyük destekçilerinden biri. Neden? Geçmişte Yahudilere yaptığı zulmü örtmeye çalışıyorlar. Ama İsrail’in zulmüne ortak olarak başka bir zulme eşlik ediyorlar. Bu akıl alır gibi değil. Masum bir halk katledilirken bu destek vicdansızlık.'' ifadelerini kullandı.

Üsküdar Ceza konseri ücretsiz mi, bilet gerekiyor mu 23 Nisan? Ceza konseri saat kaçta, nerede olacak? Üsküdar Ceza konseri ücretsiz mi, bilet gerekiyor mu 23 Nisan?... Haberi Görüntüle

''MASUM DEĞİLSİNİZ DEMEK İSTEDİM''

Dükkanının camına Nazi amblemli Alman otomobil tabelası asma sebebini Nevzat Onmuş şu ifadeler ile anlattı;

"Filistinlilere zulme destek veren bir adamın Masumiyet Müzesine gelişi çok ironik. Aslında ben ‘masum değilsiniz’ demek istedim. O sese aşina olabileceğini düşündüğüm için de ‘Leve Palestina’ şarkısını açtım. Elbette ses getirmesini bekliyordum protestonun."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

1

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Loading