Yandex Metrica

Sitede Ara

Garsona asker üniforması giydirip servis yaptırmışlardı! Savcılık harekete geçti: 3 gözaltı!

İstanbul'da lüks bir restoranda çekildiği öne sürülen görüntüler büyük tepki gördü. Garsona asker üniforması giydirip servis yaptırılması sosyal medyada infiale neden oldu. Olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı hem şahıs hem de işletme hakkında soruşturma başlattı. Yürütülen soruşturma kapsamında Garson ve işyeri sahibi hakkında gözaltı kararı verildi. 3 kişi gözaltına alınırken işletmenin izinleri iptal edildi.

Gündem

24.04.2024, 17:33

İstanbul Beyoğlu'nda bir restoranda çekildiği belirtilen ve sosyal medyada yer alan görüntüde, lüks bir restoranda garsona asker üniforması giydirip servis yaptırılması büyük tepki topladı. İstanbul'da Türk vatandaşı A.K.'ye ait olduğu iddia edilen restoranda çekilen görüntü kısa sürede sosyal medyanın gündeminde ilk sıralarda yer aldı. Görüntülerde asker üniformalı bir kişinin, müşterilere servis yaptığı bir kişinin ise servisi görüntülediği görüldü. 

Ne kadar akıllısınız? Türkiye'nin en zeki 10 şehri belli oldu: O ilde yaşayanlar... Ne kadar akıllısınız? Türkiye'nin en zeki 10 şehri belli oldu:... Haberi Görüntüle

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI GÖZALTI KARARI VERDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Ceza Kanunu'nun 301'inci Maddesi uyarında görüntüler hakkında soruşturma başlattığını duyurdu. Savcılık, hem görüntülerdeki asker üniforması giyen kişi, hem de işletme sahibinin gözaltına alınması talimatı verdi. Yapılan çalışmalar neticesinde işyeri sahibi A.K., görüntülerdeki asker üniformalı Y.J., işletme mesul müdürü A.G.,gözaltına alındı.

İYİ Parti'de olağanüstü kurultay öncesi yeni gelişme İYİ Parti'de olağanüstü kurultay öncesi yeni gelişme Haberi Görüntüle

VALİLİK: GARSON YABANCI UYRUKLU 

İstanbul Valiliği de konuyla ilgili açıklama yaptı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi;

16.04.2024 tarihinde sosyal medya platformlarında paylaşılan ve "İstanbul'da yabancı bir şahsa ait lüks restaurantta, şov yapmak için asker üniformasını giyip servis yapmışlar" ifadeleriyle yayınlanan görüntüler üzerine çalışma başlatılmıştır. Yapılan çalışma sonucunda; Söz konusu işletmenin Beyoğlu ilçesi Hüseyinağa mahallesinde faaliyet gösterdiği ve T.C. vatandaşı A.K.'ye ait olduğu belirlenmiştir. Videoda yer alan kişinin, işletmede çalışan yabancı uyruklu Y.J. isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir.

Türkiye'den dengeleri değiştirecek hamle: Terör örgütünün bölgedeki varlığını bitirecek Türkiye'den dengeleri değiştirecek hamle: Terör örgütünün bölgedeki varlığını bitirecek Haberi Görüntüle

İŞ YERİNİN İZİN BELGESİ İPTAL EDİLDİ 

Olayla ilgili, işletme sahibi A.K. , işletme mesul müdürü A.G. ile görüntülerde üniforma ile servis yapan işletme çalışanı Y.J. olmak üzere 3 kişi gözaltına alınmıştır. Şahıslarla ilgili "Türk Milletini, Cumhuriyeti, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama" suçundan adli işlem başlatılmıştır. Çalışmaların devamında, işletme içerisinde oturum izinleri olmadığı belirlenen ve sigortasız olarak çalıştıkları tespit edilen M.I. , A.R. ,H.M.Y.A. isimli yabancı uyruklu şahıslar muhafaza altına alınmış ve sınırdışı işlemleri başlatılmıştır. Ayrıca olayın meydana geldiği işyerinin Turizm İşletme Belgesi iptal edilmiştir.

Sosyal medyada gelen o tepkilerden bazıları;

 

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Loading