Yandex Metrica

Fondaş medyanın ağababası Bianet'e İsveç bile para yağdırmış

Fondaş medyanın ağababası Bianet'e İsveç bile para yağdırmış

Ertuğrul Kürkçü-Nadire Mater yönetimindeki 'Bianet', Avrupa ve ABD tarafından fonlanan 'sosyalist' medya kurumlarına öncülük ediyor. İnternet portalına İsveç bile para yağdırmış.

Gündem

24.04.2024, 08:15

Yabancı devletler ve onlara bağlı kuruluşlar tarafından fonlanan medya organlarına ilişkin her gün yeni bir bilgi ortaya çıkıyor. Ruşen Çakır'ın yönettiği Medyascope, Alper Görmüş yönetimindeki Serbestiyet, Hasan Cemal'in önayak olduğu P24, Youtube'da muhalif videolarıyla tanınan 140Journos ile vicdanî retçi Vedat Zencir'in kurduğu DuvaR adlı portalların ABD, İsveç ve Norveç'ten yüzbinlerce dolar para aldıklarını gösteren belgeler kamuoyunu şok etmişti. 

Dolar karşılığında haber yapmalarıyla isimleri 'fondaş medya'ya çıkan yabancı destekli bu yayın organlarına bir portal daha eklendi. Kurulduğu 2004 yılından beri çeşitli Avrupa ülkelerinden ve Avrupa Birliği projelerinden hibe desteği aldığı bilinen Bianet adlı haber/analiz sitesinin İsveç'ten de para aldığı belgelere yansıdı.

Nadire Mater ve Ertuğrul Kürkçü yönetimindeki bianet.org sitesine İsveç devletine bağlı Uluslararası İşbirliği ve Kalkınma Ajansı tarafından son 14 yılda tam 7 milyon 672 bin 448 ABD Doları ödeme yapıldı. Bu rakamın yaklaşık 1,5 milyon doları son iki yılda transfer edildi. 

Haberlerinde PKK'yı hiçbir şekilde 'terör örgütü' olarak nitelendirmeyen ve terör saldırılarından 'şiddet' kavramıyla bahsetmeyi yeğleyen Bianet, 'LGBT hakları', 'erkek şiddeti' ve 'feminizm' gibi konuları da 17 yıllık yayın hayatı süresince sürekli gündemde tutmaya çalışmasıyla biliniyor. 

Mater ve Kürkçü'nün yönettiği Bianet, kadınlara yönelik şiddetin sorumlusu olarak 'Türk aile yapısını' gösteren bir yayın politikası benimsemesine rağmen, siteye milyonlarca dolar kaynak aktaran İsveç'in taciz ve tecavüz olaylarında Avrupa birincisi olması dikkat çekici bir detay olarak karşımızda duruyor. İsveç'te her 100 bin kişiden 63'ü muhakkak tecavüzle sonuçlanan bir saldırıya uğruyor. 

Avrupa ve ABD gibi 'emperyalist' güçler tarafından fonlanan gazetecilerin kendilerini 'sosyalist', 'devrimci', 'Marksist' olarak tanımlamaları da sosyo-psikolojik araştırmalara konu olması gereken başlıklardan biri olarak görülüyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0


Loading