Yandex Metrica

Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö'den Erdoğan'a övgü 'Herkesle konuşabilen tek lidersiniz'

Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö'den Erdoğan'a övgü 'Herkesle konuşabilen tek lidersiniz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile ortak basın açıklamasında bulundu. Niinistö burada yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı överek, 'Herkesle konuşabilen tek lidersiniz' sözlerine yer verdi.

Gündem

09.05.2024, 19:25

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye ziyarette bulunan Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile ortak basın açıklamasında konuştu. 

Merkez Bankası faiz indirir mi? MB Temmuz faiz kararı ne zaman? Merkez Bankası faiz indirir mi? MB Temmuz faiz kararı ne... Haberi Görüntüle

FİNLANDİYA'NIN NATO SÜRECİ BAŞLADI 

Erdoğan yaptığı açıklamada, 'Finlandiya'nın bu konuda samimi adımlar attıklarını gördük. Finlandiya'nın NATO'ya katılım protolokülün TBMM'deki onay sürecini başlatmaya karar verdik.' sözlerine yer vererek Finlandiya'nın NATO'ya katılmasına onay vereceklerini belirtti. 

Son dakika haberi ATSO Başkanı Ali Bahar, tekne kazasında hayatını kaybetti Son dakika haberi ATSO Başkanı Ali Bahar, tekne kazasında hayatını... Haberi Görüntüle

'DÜNYANIN HER YERİNDE HERKESLE KONUŞABİLEN TEK LİDERSİNİZ'

Ortak basın açıklamasında konuşan Niinistö, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederek şu sözlere yer verdi: 

NATO üyeliğimiz konusunda ifade ettiğiniz haberleri almak bizleri çok memnun ediyor. Bugün atılan imza da TBMM’de onay sürecini başlattığına dair çok önemli bir gösterge. Tüm Finlandiyalılar için önemli bir haber bu. 

Dünyanın her yerinde herkesle konuşabilen çok az kişiden birisiniz. Belki de bunu sadece siz yapıyorsunuz.

Tabii bir komşumuz var, İsveç. Kendileri çok iyi insanlar, iyi ilişkilerimiz var. Finlandiya'nın NATO üyeliği İsveç olmadan tamamlanamaz. Ortak çıkarlarımız var. Umarız Vilnius zirvesinde 32 ülke oluruz. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading