Yandex Metrica

Fetullahçı teröristler, Alman istihbaratını manüple etmeyi başardı!

Fetullahçı teröristler, Alman istihbaratını manüple etmeyi başardı!

Türkiye'nin yurtdışındaki muhalifler hakkında 'infaz listesi' hazırladığını iddia eden Fetullahçı teröristler, Alman istihbarat kurumlarını manüple etmeyi başardı!

Gündem

23.01.2024, 17:42

ABD'nin ardından Almanya'yı ikinci vatan edinen FETÖ üyeleri, bu ülkenin istihbarat kurumlarını manüple etmeyi başardı. Almanya'da ikamet eden muhalifler hakkında Türkiye'nin hazırladığı bir 'infaz listesi' olduğu yaygarasını yayan örgüt, Berlin yönetimini kendi çıkarları için kullanabileceğini kanıtlamış oldu. 

Bir süredir bu ülkedeki Fetullahçı teröristler tarafından dile getirilen iddialar Alman kurumlarında karşılığını bulmuş görünüyor. İnfaz listeleri yaygarasına dair ilk kez bir açıklama yapan Federal hükümet, 'bazı isim listelerinin varlığına ilişkin işaretler bulunduğunu' bildirdi. 

Alman DW haber sitesinde yayınlanan bilgiye göre İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Helmut Teichmann, Sol Parti Milletvekili Helin Evrim Sommer'in soru önergesine verdiği yanıtta "Şu anda Türk hükümetine eleştirel yaklaştığı varsayılan kişilerin isimlerinin olduğu farklı listeler olduğuna dair işaretler bulunmaktadır" dedi. Açıklamada federal hükümetin elinde somut bir liste bulunmadığı, konuyla ilgili incelemenin derinleştirildiği belirtildi.

İçerisinde 40 ilâ 55 kişi arasında ismin bulunduğu ileri sürülen infaz listeleri, Berlin'de ikamet eden BirGün gazetesi yazarı Erk Acarer'e geçtiğimiz günlerde evinin bahçesinde yumruklu saldırının ardından dolaşıma sokulmuştu. 

MİT TIR'larına yönelik kumpas görüntülerinin servis edilmesi hakkındaki 'casusluk' davasının sanığı firari Can Dündar ile bu ülkede yaşayan FETÖ tetikçisi Cevheri Güven 'infaz listesi' konusunda kamuoyu oluşturmaya çalışıyor. 

FETÖ destekçisi Ahmet Nesin'in de önayak olduğu sözkonusu iddialar bir süredir bu ülkedeki FETÖ üyelerince sıklıkla dillendiriliyor. İçerisinde tam olarak kimlerin bulunduğu bilinmeyen meçhûl listelere ilişkin ilk açıklamasında Alman devleti, herhangi bir somut kanıt ortaya koyamadı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading