Yandex Metrica

Fetullah Gülen'e 'mehdi' diyen hakim hapisten çıkıp görevine dönecek mi?

Danıştay 5. Daire'nin FETÖ bağlantılı 450 hakim-savcıyı göreve iade etme girişimi, Fetullah Gülen'e 'mehdi' diyerek mahkeme kararı yazan eski hakim İlhan Karagöz'ü akıllara getirdi. Göreve dönüş için Danıştay'a başvurması halinde Karagöz'ün de bir şansı olabilir.

Gündem

28.04.2024, 13:30

Danıştay'ın FETÖ bağlantılı eski yargı mensuplarına mesleğe dönüş yolunu açması toplum vicdanında lanetleniyor.

Fetullahçı Terör Örgütü için 'diriliş' umudu anlamına gelen Danıştay 5. Daire kararı, 450 eski hakim-savcıya adliye kapılarını yeniden açıyor. 15 Temmuz şehitlerinin kemiklerini sızlatan karar, bu kişilere devletin tazminat ödemesini de hüküm altına alıyor. 

Skandal karar, Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun itirazı sonrası Danıştay İdarî Dava Daireleri Kurulu'nda görüşülecek. Son dönemde FETÖ üyelerinin yargı kurumlarına yeniden sızmasına yol açacak nitelikteki mahkeme hükümleri, Fetullah Gülen'e 'mehdi' diyen eski hakim İlhan Karagöz'e de umut oldu. 

İlhan Karagöz

Eski İstanbul 18. Asliye Ceza Hakimi İlhan Karagöz, Balyoz kumpasında rol alan FETÖ'cü bilirkişilerin yargılandığı davada ibretlik bir karara imza atmış ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i mehdi ilan etmişti. 

Gülen'in Türkiye Cumhuriyeti'nde bir mahkeme tarafından mehdi olarak tanımlanmasına yol açarak milyonların gözü önünde intihar eylemi gerçekleştiren Karagöz, aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sızmış FETÖ üyelerini darbe yapmaya çağıran ifadeler kullanmıştı. 

Son dakika: Bakan Fidan'dan 'Suriye ile normalleşme' açıklaması Son dakika: Bakan Fidan'dan 'Suriye ile normalleşme' açıklaması Haberi Görüntüle

KARAGÖZ'ÜN BİLE BİR ŞANSI OLABİLİR

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Bursa'da yakalanarak gözaltına alınan ve yargılandığı davada 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Karagöz, ceza infazının hapishanede tamamlanmasını bekliyor. Kamuoyu şimdi, 450 FETÖ'cü hakim-savcıya mesleğe dönüş yolu açan Danıştay'ın, başvuru olması halinde İlhan Karagöz hakkında da bir hüküm verip vermeyeceğini merak ediyor. 

15 Temmuz darbe girişimi sonrası yargıdaki FETÖ bağlantılı hakim-savcılar gözaltına alınmış, sonrasında meslekten ihraç edilmişti.

'Kamikaze' Karagöz, Balyoz Planı kumpasında bilirkişiler Erdem Alparslan, Tahsin Türköz ve Hayrettin Bahşi'nin 'görevi kötüye kullanmak' suçlamasıyla yargılandığı davada sanıkları Ramazan Bayramı arifesinde tahliye etmek için 4 Temmuz 2016 günü duruşma tarihi açıp 572 sayfalık karar metni yazarak sanıklar hakkında 'kamu davası' açılamayacağını iddia etmişti. 

Yazdığı kararda Gülen hakkında 'mehdi' nitelemesinde bulunan Karagöz, 15 Temmuz sonrası yargılandığı davada kendini savunurken 'mehdi' inancının tüm dinlerde olduğunu, karar metnine gördüğü bazı rüyaları da eklediğini belirtmiş, Fetullah Gülen'e 'mehdi' demesini 'subjektif yorum' olarak nitelemişti. Karagöz'ün evinde yapılan aramada FETÖ'nün simgelerinden 1 ABD Dolarına da rastlanmıştı. 

Öğrenci Ankarakart abonman aylık ne kadar oldu? EGO öğrenci ücreti 10.5 TL mi oldu? Öğrenci Ankarakart abonman aylık ne kadar oldu? EGO öğrenci ücreti... Haberi Görüntüle

SATRANÇTA VEZİRE ÇIKAN PİYON

Danıştay merkezli FETÖ kararları, Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener'in de gündemindeydi. Durumun vahametini çarpıcı ifadelerle anlatmaya koyulan Şener, FETÖ tehlikesinin boyutunu anlamayan kesimleri son yazısında şöyle uyardı:

"Kaç defa yazdım kaç defa söyledim bilmiyorum; her FETÖ’cü bir piyondur ama yargıdaki bir FETÖ’cü satrançta vezire çıkan piyondur.

Satrançta vezirin her yöne ve sınırsız hareket ettiğini bilenler, FETÖ’nün mankurtlaşmış yargıdaki mensubunun nasıl bir tehlike olduğunu anlamıştır.

FETÖ elebaşının en başından itibaren 'devletin kılcal damarlarına sızın' talimatı verdiği yerlerden birisi de yargı olmuştur.

FETÖ yargı içinde öylesine örgütlendi ki; 15 Temmuz itibarıyla hâkim ve savcıların yaklaşık üçte biri yani 4 bini FETÖ mensubu idi.

(...)

Sadece yargıda değil devletin tüm kurumlarında FETÖ varlığı milli güvenlik sorunu, FETÖ temizliği ise tüm kurumlara düşen vatan görevidir."

 

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading