Yandex Metrica

FETÖ kumpasına uğramıştı! Emekli Orgeneral Saldıray Berk yaşamını yitirdi

FETÖ kumpasına uğramıştı! Emekli Orgeneral Saldıray Berk yaşamını yitirdi

2009 yılında FETÖ kumpasına uğrayan eski 3. Ordu ve EDOK komutanı emekli Orgeneral Saldıray Berk hayatını kaybetti. Saldıray Berk ergenekon davasının görüldüğü mahkemenin üzerinden F-16 ile uçuş yaparak hafızalara kazınmıştı.

Gündem

28.04.2024, 03:08

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin acı günü! 3. Ordu ve EDOK Komutanlığı yapan emekli Orgeneral Saldıray Berk, 75 yaşında yaşamını yitirdi. Saldıray Berk, 2009 yılında FETÖ kumpasıyla oluşturulan Erzincan'daki Ergenekon davasının sanıkları arasında yer almıştı.

Trafikte denetim sürüyor! Bakan Yerlikaya duyurdu: 400 bin sürücüye işlem Trafikte denetim sürüyor! Bakan Yerlikaya duyurdu: 400 bin sürücüye işlem Haberi Görüntüle

FETÖ KUMPASI

2009 yıllında FETÖ ile ilgili soruşturma yürüten Erzincan Cumhuriyet Savcısı İlhan Cihaner'in de aralarında bulunduğu 13 kişi ile birlikte 3. Ordu Komutanı olduğu dönemde yargılanan Saldıray Berk, 2016 yılında beraat etmişti.

MSB'den Yunan Bakan Dendias'ın iftira dolu sözlerine tepki MSB'den Yunan Bakan Dendias'ın iftira dolu sözlerine tepki Haberi Görüntüle

YALAN İFADE İTİRAF EDİLDİ

Söz konusu davada Berk, Erzincan'da aralarında Gülen cemaatinin de bulunduğu bazı cemaatlerin yasa dışı faaliyetlerini soruşturması nedeniyle "İrtica ile Mücadele Eylem Planı"nı uygulamaya koymaktan suçlanmıştı. Ergenekon Davası'nda "Efe" kod adıyla gizli tanık olan İliç eski Savcısı Bayram Bozkurt, Saldıray Berk'in önünü kesmek için yalan ifade verdiğini itiraf etmişti.

Son dakika... Resmi Gazete'de yayımlandı: 11 üniversiteye yeni rektör atandı Son dakika... Resmi Gazete'de yayımlandı: 11 üniversiteye yeni rektör atandı Haberi Görüntüle

"GENELKURMAY BAŞKANI OLABİLİRDİ"

Konu hakkında açıklama yapan Bozkurt, Berk'in genelkurmay başkanı olabileceğinin o dönem FETÖ'cü albaylar arasında konuşulduğunu belirterek, "Kod adım 'Efe' idi. Böylece, Cihaner, Çiçek, Berk ve Gençoğlu bir soruşturma kapsamına alındı. Cemaat’in Berk’in yükselmesini önleme projesi gerçekleşmiş oldu. Bu soruşturmada amaç Cihaner değil, Berk’in yükselmesini önlemekti. Nitekim bu operasyon ve devamında gelen Balyoz, Ergenekon gibi davalarla TSK’nın komuta kademesi Cemaat’in istediği gibi şekillenmiştir" demişti.

18 Temmuz TFF başkanlık sonuçları saat kaçta belli olur? TFF seçim sonucu ne zaman açıklanır? 18 Temmuz TFF başkanlık sonuçları saat kaçta belli olur? TFF... Haberi Görüntüle

ERGENEKON DAVASINDA F-16’LARI UÇURMUŞTU

Öte yandan merhum Berk, mahkeme günü mahkemeye gelmemiş ve Erzurum Adliyesinin üstünden iki adet F-16 uçurduğu anlar hafızalara kazınmıştı.

Youssef En-Nesyri maliyeti ne kadar? Fenerbahçe En-Nesyri'ye yıllık ne kadar maaş verecek? Youssef En-Nesyri maliyeti ne kadar? Fenerbahçe En-Nesyri'ye yıllık ne kadar... Haberi Görüntüle

SELÇUK BAYRAKTAR, BU SÖZLERLE DUYURDU

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Saldıray Berk'in vefat haberini sosyal medya hesabından şu ifadelerle duyurdu:

Ülkemizin ilk milli ve özgün İHA sistemi olan Bayraktar Mini İHA'larımıza kullanıma sunulduğu dönemde sahip çıkan, deneme sürecinde terör bölgesinde birlikte testler yaptığımız, ömrünü vatanımızın bekası için vakfeden mert komutanımız Orgeneral Saldıray Berk'in vefatını derin bir teessürle öğrendim.

Allah rahmet eylesin. Kıymetli ailesinin, TSK'nın ve Milletimizin başı sağ olsun.

Öğrenci Ankarakart abonman aylık ne kadar oldu? EGO öğrenci ücreti 10.5 TL mi oldu? Öğrenci Ankarakart abonman aylık ne kadar oldu? EGO öğrenci ücreti... Haberi Görüntüle

SALDIRAY BERK KİMDİR?

16 Şubat 1948 Erzurum'da dünyaya gelen Saldıray Berk, 1962'de Selimiye Askerî Ortaokulundan, 1966'da Kuleli Askerî Lisesinden, 1968 yılında Kara Harp Okulundan mezun oldu. 1969 yılında Topçu ve Füze Okulunu tamamladı. 1976 yılına kadar kadar Türk Kara Kuvvetlerine bağlı topçu birliklerinde bölük ve takım komutanlığı ile keşif subaylığı yaptı. 1978'de Kara Harp Akademisini bitirdi. Kurmay subay olarak 39. Piyade Tümen Lojistik Şube Müdürlüğü ile Harekât Şube Müdürlüğü, Kara Harp Okulu Öğretim Üyeliği, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Personel Daire Plan Subaylığı, Moskova Kara Ataşeliği, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Personel Yönetim Şube Müdürlüğü ve 9. Piyade Tümen Topçu Alay Komutanlığı görevlerinde bulundu.

Öte yandan Berk, 1995 yılında tuğgeneral rütbesine terfi etti. Bu rütbede 2. Ordu Harekât Kurmay Yarbaşkanlığı, Bakü Silahlı Kuvvetler Ataşeliği, 1. Piyade Tugay Komutanlığı görevlerini yürüttü. 1999 yılında tümgeneral rütbesine terfi etti. Bu rütbede Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkan Yardımcılığı, Genelkurmay Personel Daire Başkanlığı ve 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı görevlerini yürüttü. 2003 yılında korgeneral rütbesine terfi etti. Bu rütbede Genelkurmay Personel Başkanı, daha sonra da 4. Kolordu Komutanı olarak görev yaptı. 2007 yılında Orgeneral rütbesine terfi etti ve 3. Ordu Komutanlığına, 2010 yılında Eğitim ve Doktrin Komutanlığına atandı. 2011 yılında emekli oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading