Yandex Metrica

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, darbe davalarını UYAP'tan izlemiş!

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, darbe davalarını UYAP'tan izlemiş!

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in kendisiyle ilgili dava dosyalarını 'UYAP Vatandaş Portalı' üzerinden düzenli olarak takip ettiği ortaya çıktı.

Gündem

23.01.2024, 18:03

Devletten aldığı emekli maaşı ancak 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kesilen teröristbaşı Fetullah Gülen, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için hayata geçirilen çevrimiçi platformlardan faydalanmaya devam ediyor. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Gülen'in, başta 15 Temmuz darbe davaları olmak üzere kendisi hakkında açılmış çok sayıda soruşturmayı Ulusal Yargı Ağı (UYAP) Vatandaş Portalı üzerinden takip ettiği ortaya çıktı.

Gülen, sözde yurtta sulh konseyi üyelerinin de aralarında bulunduğu 'Genelkurmay Çatı' ve 'Akıncı Üssü ana darbe' davaları başta olmak üzere 19 ilde açılan 45 dosyada bir numaralı sanık olarak yer alıyor. 'Terör örgütü kurucusu' sıfatıyla 'darbe girişimi', 'Cumhurbaşkanına suikast teşebbüsü', 'silahlı terör örgütü kurma ve yönetme', 'casusluk' ve 'usûlsüz dinleme' gibi pek çok suçtan yargılanan Gülen hakkında yüzlerce kez 'ağırlaştırılmış müebbet' cezaları isteniyor.

Alınan bilgiye göre firari elebaşı Gülen, sanık olarak yer aldığı soruşturma dosyalarına ilişkin gelişmeleri UYAP üzerinden takip etti. 'UYAP Evrak İşlem Kütüğü'ne yansıyan kullanıcı hareketlerine göre Gülen, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasıyla farklı tarihlerde defalarca e-devlet üzerinden portala erişim sağladı. 

TOGG T8X fiyatı ne kadar? T8X kaç para olur? TOGG T8X ne zaman satışa çıkacak? TOGG T8X fiyatı ne kadar? T8X kaç para olur? TOGG... Haberi Görüntüle

ÇİFTLİĞİNDE TUTANAK OKUYOR 

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde 400 dönüm arazi üzerine kurulu çiftlikte ikamet eden Gülen, Genelkurmay Çatı, Akıncı Üssü ve darbe girişiminden bir gün önce açılan 'sivil çatı', 'Selam Tevhid'de kumpas', 'VIP dinleme', 'futbolda şike kumpası', 'Hrant Dink cinayeti', 'Rus Büyükelçi Andrey Karlov suikastı' ve 'İstanbul ana darbe' davalarına ait dosyaların dijitallerine ulaşarak bilgileri inceledi. 

Duruşmalarda Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kayıt altına alınan sanık, tanık, müşteki ve taraf avukatları ile mahkeme heyetinin beyanlarının bulunduğu çözüm tutanaklarını, ara kararların alındığı duruşma zabıtlarını, kurum ve kuruluşlardan mahkemeye gönderilen delil mahiyetindeki cevap yazılarını ve bilirkişi raporlarını da birçok kez incelediği tespit edilen Gülen'in ulaştığı dökümanlar arasında, 15 Temmuz işgal girişimini Akıncı Üssü'nden yöneten 'sivil FETÖ imamları' Kemal Batmaz, Nurettin Oruç, Harun Biniş ve Hakan Çiçek'in mahkeme huzurundaki savunmaları da yer alıyor.

Türkiye'den milyarlarca dolar kaçırdığı belirtilen FETÖ finansörü Akın İpek, İngiltere'de yaşıyor. 

Bu arada örgütün finansörlerinden Hamdi Akın İpek ile bazı firari isimlerin de elebaşı Gülen gibi UYAP Vatandaş Portalı üzerinden tarafı oldukları dava dosyalarını inceledikleri belirlendi. 

Son dakika... İstanbul Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: Çok sayıda kişi tahliye edildi Son dakika... İstanbul Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: Çok sayıda kişi tahliye... Haberi Görüntüle

UZAKTAN ERİŞİM SAĞLANABİLİYOR 

UYAP Vatandaş Portalı, dava dosyasının tarafı olan sanık, müşteki ile katılanların, yargıya daha hızlı erişmeleri hedefiyle geliştirildi. Vatandaşlar, internet üzerinden e-imza, mobil imza ya da e-devlet üzerinden portala bağlanarak tarafı oldukları dava dosyalarını istedikleri zaman incelebiliyor, dava aşamalarını takip edebiliyor. Ayrıca dosyadaki bilgi ve belgeleri kaydedebiliyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading