Yandex Metrica

FETÖ'den esnafa haraç tehdidi: Vermezsen polise ihbar ederiz

FETÖ'den esnafa haraç tehdidi: Vermezsen polise ihbar ederiz

Yapılan onca operasyona rağmen Türkiye içerisinde ayakta kalmaya çalışan FETÖ, geçmişte himmet aldığı esnafın kapısını yeniden çalarak onlardan tehditle para alıyor.

Gündem

05.02.2024, 23:54

15 Temmuz darbe girişiminin ardından binlerce operasyonla çökertilen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Türkiye'de varlığını devam ettirebilmek için birbirinden ilginç yöntemler geliştiriyor. Esnaftan tehditle para toplamak da bu yöntemler arasında. 

Yeni Şafak'ta yayınlanan Abdullah Sarıcı imzalı habere göre geçmişte örgüt toplantılarına katılan esnafların kapısını yeniden çalan FETÖ'ye bağlı finans sorumluları, onların her birinden aylık 10 bin lira 'himmet' istiyor. 

Para toplarken pervasız davranan örgüt üyeleri, haraç vermek istemeyenleri de geçmişte FETÖ ile ilişkilerini hatırlatıp tehdit ediyor. "Seni polise ihbar ederiz" diyen FETÖ sorumluları, bazı esnafları korkutarak onlardan para almayı başarıyor. 

Elebaşları yurtdışında lüks içinde yaşayan FETÖ, Türkiye'deki örgüt üyelerine maddi kaynak sağlamak için esnafa sülük gibi yapışmaya devam ediyor. Zaman zaman Zoom programı üzerinden geniş katılımlı toplantılar icra ediliyor. Bu toplantılara örgütün Avrupa sorumlusu Abdullah Aymaz da katılarak yardımların artırılması çağrısında bulunuyor. 
 
Tehdit ve şantajla toplanan para, FETÖ finans sorumlusu tarafından kimi zaman AVM, park ve cami avlularındaki buluşmalarda, kimi zaman da ATM’ler üzerinden kartsız işlem yöntemiyle örgüt üyelerine dağıtılıyor. Para alan sınırlı sayıdaki örgüt mensubu ise genellikle yardımın yetersizliğinden şikayet ediyor. Türkiye'deki örgüt mensuplarına yapılan yardımları 'getirisi olmayan külfet' olarak gören FETÖ elebaşları, masraftan kurtulmak için onları yurtdışına yönlendiriyor. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün finans yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında 28 Aralık 2021'de 11 şüpheli hakkında gözaltı kararı vermişti. MİT ve Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün koordineli çalışmalarında, örgütün finans yapılanması deşifre edildi.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading