Yandex Metrica

FETÖ Cenevre'de PKK'lılarla korsan mahkeme kurdu: Avrupalı yargıçlar destek veriyor

FETÖ Cenevre'de PKK'lılarla korsan mahkeme kurdu: Avrupalı yargıçlar destek veriyor

Fetullahçı Terör Örgütü maaşa bağladığı Avrupalı yargıçlarla Cenevre'de ilginç bir tiyatro sahneliyor. 'Turkey Tribunal' adındaki korsan mahkeme, Türkiye'ye yönelik nefret seansına dönüştü.

Gündem

18.05.2024, 17:12

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) İsviçre'nin Cenevre kentinde korsan mahkeme kurdu. Örgüt destekçisi emekli yargıçların yönettiği 'Turkey Tribunal' isimli sözde mahkeme, FETÖ ve PKK üyelerinin Türkiye'ye yönelik nefret seansına dönüştü. Terör örgütlerine göz açtırmayan Mehmetçik ve polis, Pensilvanya'nın talimatıyla kurulmuş tiyatroda 'işkenceci' gibi gösterilmeye çalışılıyor. 

'Mahkeme' adındaki etkinliğin koordinatörlüğünü Belçika eski Başbakan Yardımcısı, sözde 'insan hakları savunucusu' Johan Vande Lanotte yapıyor. Lanotte'nin FETÖ tiyatrosunda boy gösterme karşılığında örgütten ne kadar para aldığı şimdilik bilinmiyor. Türkiye'de sistematik olarak işkence suçu işlendiğini iddia eden Lanotte, Ankara'nın güvenlik operasyonlarında özellikle FETÖ ve PKK'yı hedeflediğini belirtiyor. Tabii ki Lanotte bu örgütlerden asıl isimleriyle değil 'Gülen hareketi' ve 'Kürt hareketi' şeklinde bahsediyor. 



FETÖ, korsan mahkemenin yargıçlarını da eski Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi üyelerinden seçmiş. Emekli yargıçlar Türkiye'den kaçmış firari teröristleri 'tanık' sıfatıyla dinliyor. Bunlar arasında, teröristleri aracında-evinde saklarken suçüstü yakalanan PKK kuryesi eski HDP milletvekili Faysal Sarıyıldız bile var. 15 Temmuz'da vatandaşa silah sıkarken çekilen görüntüsünü bile inkar etmiş FETÖ'cülerle tam bir uyum içinde olduğu görülen Sarıyıldız, 2015'teki çukur-hendek teröründe mücadeleyi PKK'nın değil, devletin kazandığından dert yandı. 

FETÖ üyesi Oğuzhan Albayrak

Darbe girişiminin ardından devlet kurumlarından atılmış bol miktarda FETÖ'cünün boy gösterdiği korsan mahkeme, teröristbaşı Fetullah Gülen'in talimatıyla hareket eden örgüt üyeleri için moral oldu. Kendisini 'KHK'lı diplomat' olarak tanımlayan FETÖ üyesi Oğuzhan Albayrak, Cenevre'deki korsan mahkemenin, uluslararası kuruluşlara Türkiye aleyhinde kaynak teşkil edeceğini savunuyor. Hapisten çıktıktan sonra soluğu yurtdışında alan FETÖ'nün üniversite yapılanmasından Hüseyin Demir ise "Yapılan yargılama uluslararası yargılamalara hukuki delil olarak sunulabilecektir" diyor.

Korsan mahkemenin gözlemcilerini bile ayarlamaktan imtina etmeyen FETÖ, bunun için Avrupa Birliği Parlementeri Kathleen Van Brempt'i kullanıyor. Brempt, tanık ifadeleri ve insan hakları ihlallerine dair raporların 'etkileyici olduğunu' söylüyor. Yayınladığı vidyoda "Bokunda boğul Türkiye" diyerek 85 milyona hakaret ettikten sonra İstanbul'da vatandaşlarca tartaklanan Barbaros Şansal da FETÖ tarafından es geçilmemiş. 'Tanık' sıfatıyla ifade veren Şansal, öldürülmeye çalışıldığını iddia ediyor. PKK ve FETÖ üyelerinin nefret seansına gazeteci Can Ataklı da şu sözlerle destek veriyor: "Turkey Tribunal olayını hafife almayın, işkenceler kayda geçiyor."


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading