Yandex Metrica

Fenerbahçe'ye kumpas itirafı: FETÖ'nün MİT sorumlusu 3 Temmuz'dan 3 ay önce her şeyi anlatmıştı

FETÖ içerisinde bir dönem 'MİT mahrem imamı' olarak görev yapan Özgür Kaya önemli itiraflarda bulunmaya devam ediyor. Kaya, 3 Temmuz 2011'de Fenerbahçe'ye yönelik başlatılan 'Futbolda Şike' kumpasını dönemin FETÖ'cü MİT sorumlusu Murat Karabulut'un 3 ay önceden kendisine tüm ayrıntılarıyla anlattığını söyledi.

Gündem

20.05.2024, 10:54

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) içerisinde uzun yıllar 'mahrem imam' sıfatıyla görev almış kişiler son dönemde önemli itiraflarda bulunuyor. Bunlardan biri, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen tarafından bir dönem Milli İstihbarat Teşkilatı mahrem sorumluluğu görevi verilmiş Özgür Kaya. 

FETÖ'nün MİT sorumlusu olarak bilinen firari Murat Karabulut'a bağlı olarak çalışmış Özgür Kaya, diğer eski 'mahrem' FETÖ'cülerle birlikte itiraflarını paylaşmak için hayata geçirdikleri 'Hizmet Hezimet' adlı Youtube kanalında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Şehit Aybüke Yalçın 27 No'lu petrol sahasında sondaj kulesi devrildi: Hayatını kaybeden mühendisin kimliği belli oldu Şehit Aybüke Yalçın 27 No'lu petrol sahasında sondaj kulesi devrildi:... Haberi Görüntüle

KARABULUT GÖREVİ ALTUNİZADE'DE ALDI

2010 yılından itibaren FETÖ'nün MİT mahrem yapılanmasında görev aldığını dile getiren Kaya, o dönem 'Tahir' kod adını kullanan Murat Karabulut'un örgütün MİT sorumlusu olduğunu kaydetti. 

Karabulut'un MİT görevini, Türkiye'de bulunduğu dönemde Fetullah Gülen'den Altunizade'deki meşhur '5. Kat'ta aldığını söyleyen Kaya, o görüşmede Gülen'in Karabulut'a uzun uzun kılık değiştirme ve gizlenme taktiklerinden bahsettiğini anlattı. 

Kaya, örgütün MİT yapılanmasının diğer mahrem yapılarden daha gizli olduğunu vurgulayarak FETÖ'nün bu yapıya sınırsız ödenek tahsis ettiğini söyledi. Örgütün hükümete yönelik geçmişteki tüm kumpasları sırasında (7 Şubat krizi, MİT TIR'larının durdurulması, 17/25 Aralık, Futbolda Şike dosyası) Murat Karabulut'un Türkiye'deki en yüksek karar vericilerden biri konumunda bulunduğunu anlatan Kaya, şu bilgileri verdi:

İtirafçı eski FETÖ mahrem imamı Özgür Kaya

"Murat Karabulut, bu kumpaslardan çoğunu 'proje' adı altında Fetullah Gülen'e doğrudan sunan şahıstır. 17/25 Aralık sabahı kendisi 'bu kartopunun küçük hali, daha da büyüyecek' demişti. Fakat kısa bir süre sonra yurtdışına kaçmak zorunda kaldı. 3 Temmuz 2011 Futbolda Şike soruşturmasından tam 3 ay önce Murat Karabulut, bu şike olayının nasıl olacağını, operasyonun nasıl yapılacağını, kimlerin gözaltına alınacağını, nelerin planlandığını vs... (bize) anlatmıştı."

Evler boşaltıldı! Bursa'da büyük yangın! Bursa'da yangın nerede çıktı? Evler boşaltıldı! Bursa'da büyük yangın! Bursa'da yangın nerede çıktı? Haberi Görüntüle

KOZANLI ÖMER'LE BİRLİKTE ÇOKTAN HAVUZA DÜŞMÜŞTÜ AMA...

FETÖ'nün emniyet yapılanmasını yöneten 'Kozanlı Ömer' kod adlı Osman Hilmi Özdil, 17/25 Aralık darbe girişimi sonrası Murat Karabulut'la birlikte Türkiye'den kaçtı.

"MİT tarafından FETÖ mahremleri yahut öğrenciler konusunda bir çalışma olduğunda örgüt bunu 'havuza düşmek' olarak adlandırıyordu. Havuza düşme (deşifre olma) sonucunda sözkonusu şahıs mutlaka bulunduğu yeri terk eder veya ülke dışına çıkma suretiyle vazifelerden el çektirilirdi."

Havuza düşme konusunu daha sonra FETÖ'ye bağlı mahrem grupların iç çekişme sırasında birbirlerini harcamak için kullandığını dile getiren Özgür Kaya, onlarca mahrem sorumlunun 'havuza düştün' denilerek Türkiye dışına çıkartılıp örgütte pasifize edildiğini anlattı. 

Bunun yanında Kaya, gerek 'Kozanlı Ömer' kod adlı Emniyet mahrem imamı Osman Hilmi Özdil'in gerekse de 'Dr. Sinan/Tahir' kod adlı MİT mahrem imamı Murat Karabulut'un çok önceden deşifre olmalarına ve havuza düşmelerine rağmen FETÖ elebaşı Gülen tarafından son ana kadar korunmuş olduklarını da sözlerine ekledi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading