Yandex Metrica

Fatih Terim 700 bin verdi, 1,5 milyon aldı! Hande Sümertaş 50 bin verdi, 75 bin aldı

'Fatih Terim Fonu' adıyla bilinen soruşturma, futbol dünyasının ünlü isimleriyle oluşturulmuş saadet zincirinin çok az insana kâr ettirdiğini ortaya koydu. Listelere göre 'imparator' Fatih Terim haricinde bu işten kârlı çıkan bir kişi daha vardı: Terim'in danışmanı Hande Sümertaş...

Gündem

08.05.2024, 21:30

'Fatih Terim Fonu' olarak bilinen soruşturmada Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan'a yüksek kazanç umuduyla para veren onlarca kişinin yaşadığı mağduriyet, her geçen gün yeni bir skandalı ortaya çıkarıyor. Futbol dünyasının ünlü isimleri, nakit olarak verdikleri milyon dolarlar buhar olunca ne yapacaklarını şaşırdı. 

Geçtiğimiz nisan ayında bir suç duyurusunun ardından soruşturmaya dönüşen saadet zinciri denemesi, az sayıda kişi için kârlı bir fırsat kapısı haline geldi. 

Seçil Erzan'a 700 bin dolar veren Galatasaray eski teknik direktörü Fatih Terim, 1,5 milyon dolar geri alırken Hande Sümertaş adlı BeinSports yetkilisi de bu işten kârlı çıkan az sayıda isimden biri oldu. 

Hande Sümertaş ve Fatih Terim

Haydi camilere! 81 ilde sela okunacak! 15 Temmuz destanı ve şehitleri anılacak Haydi camilere! 81 ilde sela okunacak! 15 Temmuz destanı ve... Haberi Görüntüle

DANIŞMAN HANDE BU İŞTEN KÂRLI ÇIKTI

Fatih Terim'in eski basın danışmanı olan Hande Sümertaş, mağdurların ve Seçil Erzan'ın ifadeleriyle Denizbank yönetiminin oluşturduğu listede 22. sırada bulunuyor. Terim'e danışmanlık görevi sonrası BeinSports platforrmunda istihdam edilen Hande Sümertaş, 'Fatih Terim Fonu'na 50 bin dolar verip 75 bin dolar geri aldı. 

Dijital yayın platformunda Uluslararası İçerik Alım Satım Pazarlama Bölümü Başkanı sıfatıyla görev yapan Sümertaş'ın isminin yanına Seçil Erzan tarafından şu notun düşüldüğü görülüyor:

"Ödenen (para) 75000 USD'den fazla bile..."

Benzer bir not, Fatih Terim'in isminin karşısında da görülüyor. Terim'den 700 bin dolar alıp tekrar 1,5 milyon dolar ödeme yapan Denizbank Şube Müdürü, "Ödenen miktar yazılanın çok (üstünde)" notunu düştü. 

Futbol dünyasından ünlü isimleri yüksek kâr vaadiyle dolandırdığı gerekçesiyle tutuklanan Seçil Erzan hakkında Arda Turan ve Emre Belözoğlu da şikayetçi oldu. 

Seçil Erzan'ın evinde ele geçirilen tablo, 10Haber.net sitesinde yayınlandı.

Tek bir sözü sokakları doldurdu! Erdoğan'ın o cümlesi darbeyi püskürttü:  Milletimiz meydanlara insin! Tek bir sözü sokakları doldurdu! Erdoğan'ın o cümlesi darbeyi püskürttü:... Haberi Görüntüle

SEÇİL ERZAN'IN İTİRAFI: O KİŞİ FATİH TERİM'Dİ

Listedeki bilgilere göre 700 bin dolara karşılık 1,5 milyon dolar ödeme yaptığı görülen Seçil Erzan, Fatih Terim'in adını duruşma gününe dek kimseye söylemedi. Hatta Erzan, Terim'in sözkonusu fona para yatırmadığını ileri sürdü. Ancak aynı Erzan, mahkenin görüldüğü salonda 'Galatasaray camiasından birisinin kendisine 300 bin dolar verdiğinden' bahsetti. 

"2020 yılında beni tanıyan, Galatasaray camiasından biri... İsmini yazılı olarak vereceğim. O dönem kulüpten ayrılmıştı. Bana 300 bin dolar gibi bir para verdi. Verdiği paranın çok üstünde para istiyordu. Ben bu parayı ödemek için kredi çektim. Araba sattım, evime ipotek koydurdum. Ana parasının çok üstünde para aldı" diyen Seçil Erzan, duruşma savcısının "Size ilk gelen kimdi?" sorusuna karşılık "Yazılı olarak vereceğim" cevabı verdi.

Bu esnada mahkeme başkanı araya girerek "İnsanlar aptal değil, kim olduğunu herkes anladı. Fatih Terim mi o kişi?" diye sordu. Bu sorunun ardından Seçil Erzan, mahkeme başkanına "Evet, Fatih Terim'di. Ona herkes güveniyordu" şeklinde itirafta bulundu. 

Fatih Terim, 2 Haziran'daki savcılık ifadesinde 'fonla uzaktan yakından alakası olmadığını' ileri sürmüş, "Bu fon için Seçil Erzan'a para vermedim. Erzan olayını duyunca paramı eşimin hesabına aktardım" demişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading