Yandex Metrica

Faili biliyoruz!

Faili biliyoruz!

Türkiye'nin ormanları peş peşe yangınlara teslim olurken gözler azmettiriciye çevrilmiş durumda. Tutuklu eski HDP Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Zannediyor musunuz Bodrum Cizre'ye çok uzak" sözleri faili açık eden cinsten.

Gündem

23.01.2024, 17:43

Türkiye'nin akciğerleri yangınlarla küle dönüyor. Sabotaj olduğu düşünülen yangınların boyutu endişe verici bir seviyede. Failin kim olduğu Türkiye'nin son 30 yılda yaşadıkları düşünülünce apaçık ortaya çıkıyor. Üstelik bir açıklama ihtimali daha da kuvvetlendiriyor.

Bahçeli'den Türk bayrağını kabullenemeyen DEM Parti'ye sert tepki: Şerefsizler vatandaşlıktan çıkarılsın Bahçeli'den Türk bayrağını kabullenemeyen DEM Parti'ye sert tepki: Şerefsizler vatandaşlıktan... Haberi Görüntüle

2015'TE TEHDİT ETMİŞTİ

Açıklamanın sahibi 5 yıla yakın süredir Edirne Cezaevi'de tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş.  Demirtaş, 2015 yılında yaptığı bir konuşmada orman yangınlarıyla ilgili açık bir tehditte bulunmuştu. Terör örgütü PKK'ya karşı gerçekleştirilen Hendek operasyonlarının yaşandığı o dönemde,  Cizre'deki sokağa çıkma yasağının kaldırılmasını talep eden Demirtaş tehdit dolu cümleler kurmuştu.

Demirtaş o konuşmada “Batı'da yaşayan kardeşim Cizre'ye karşı sussak, yollarda olmasak inanın ki bu ateş her tarafı yakar. Zannediyor musunuz Bodrum Cizre'ye çok uzak. Cizre yanarken Bodrum'daki mutlu olabilir mi? İstanbul'daki sessiz kalırsa kardeşlikten nasıl söz edecek? ifadelerini kullanmıştı. 

23 Nisan resmi tatil mi? 2024 İş yerleri Çocuk Bayramı'nda tatil mi? 23 Nisan resmi tatil mi? 2024 İş yerleri Çocuk Bayramı'nda... Haberi Görüntüle

KOBANİ OLAYLARINDA DA AZMETTİRİCİYDİ

Aslında sadece yangın teröründe değil, farklı terör olaylarında da Demirtaş ismi azmettirici olarak yer aldı. Selahattin Demirtaş 2014'te HDP'nin çağrısı ile başlayan 6-8 Ekim tarihli Kobani Olayları sırasında da yaptığı açıklamalarla sokakları terörize etmişti. Diyarbakır'da Kurban Bayramı dolayısıyla yoksullara kurban eti dağıtan Yasin Börü ve üç arkadaşının da aralarında bulunduğu 31 kişiyi katleden teröristlere saldırı emri HDP tarafından verilmişti. Olayların yaşandığı dönemde HDP Eş Genel başkanları olan Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın tutuklanmalarına karar verilmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading