Yandex Metrica

Fahrettin Altun'dan Reuters'ın skandal iş ilanına tepki: Bu gazetecilik değil

Fahrettin Altun'dan Reuters'ın skandal iş ilanına tepki: Bu gazetecilik değil

İngiliz haber ajansı Reuters, açıkça Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı tetikçilik yapacak muhabir aradıklarını beyan eden bir iş ilanı yayımlamıştı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Reuters'ın skandal iş ilanı için 'Bu ifadeler ancak bir propaganda broşüründe anlam ifade edebilir. Bu gazetecilik değil." ifadelerini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 20:13

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun Reuters'ın iş ilanı adı altında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef gösterdiği, açıkça Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı tetikçilik yapacak bir muhabir aradıklarını beyan ettiği iş ilanına tepki gösterdi. Altun, Reuters'ın ilanı için 'Bu ifadeler ancak bir propaganda broşüründe anlam ifade edebilir. Bu gazetecilik değil." ifadelerini kullandı. 

Son dakika: Kıbrıs tezkeresi Meclis'ten geçti Son dakika: Kıbrıs tezkeresi Meclis'ten geçti Haberi Görüntüle

'BU GAZETECİLİK DEĞİL' 

Twitter hesabından paylaşım yapan Altun, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Reuters gerçeklerden uzaklaşıyor ve bunun yerine Türkiye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan döneminde "modern laik geleneklere" ne olduğu konusunda taraflı bir bakış açısı kullanıyor gibi görünüyor. Bu ifadeler ancak bir propaganda broşüründe anlam ifade edebilir. Bu gazetecilik değil.

15 Temmuz bugün Ankara'da otobüsler bedava mı? EGO-otobüs-metro bugün ücretsiz mi? 15 Temmuz bugün Ankara'da otobüsler bedava mı? EGO-otobüs-metro bugün ücretsiz... Haberi Görüntüle

'BİR MEDYA KURULUŞU GERÇEKLERİ SORMALI'

Bir medya kuruluşu, ne olduğuna karar vermeden ve bunu haber için bir kılavuz olarak kullanmadan önce, olay yerindeki gazetecilerine gerçekleri sormalıdır.

Reuters'in şu cümleleri gazetecilik ilkelerine bağlılıklarıyla yan yana koyması daha iyi: "1851'de kurulan, bağımsızlık, bütünlük ve önyargıdan kurtulma Güven İlkelerine bağlıdır."

Zehir tacirlerine 'NARKOÇELİK' darbesi: 16 ilde 59 gözaltı Zehir tacirlerine 'NARKOÇELİK' darbesi: 16 ilde 59 gözaltı Haberi Görüntüle

MUHABİR DEĞİL TETİKÇİ ARIYORLAR

Reuters’ın siyasi parti seçim manifestosu gibi görünen skandal iş ilanında “Tayyip Erdoğan, yirmi yıllık iktidarında Türkiye'yi modern laik geleneklerden uzaklaştırarak Güney Kafkasya'dan Kuzey Afrika'ya uzanan bölgelerde iddialı bir diplomatik ve askeri varlığa dönüştürdü. Erdoğan'ın önümüzdeki aylarda yeniden seçilme hedefini tehdit eden yüksek enflasyon ve TL'nin sert darbeler aldığı kritik bir kavşakta, derinlemesine kurumsal hikayeler sunabilecek güçlü yazma ve raporlama becerilerine sahip birine ihtiyacımız var" ifadeleri yer almıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading