Yandex Metrica

Fahrettin Altun: 'İsrail bir terör devletidir ve Ortadoğu'daki en büyük sorundur'

Fahrettin Altun: 'İsrail bir terör devletidir ve Ortadoğu'daki en büyük sorundur'

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "İsrail’in bir terör devleti olduğunu, Gazze’de tarihin gördüğü en kanlı soykırım suçlarından birisini işlediğini, Ortadoğu’da en büyük sorunun bizatihi İsrail olduğunu tüm dünyanın gözlerinin içine bakarak haykıran lider Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır." ifadelerini kullandı.

Gündem

13.04.2024, 09:47

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye'nin son 20 yıldır ve özellikle 7 Ekim'den beri Filistinlilerin haklı ve meşru taleplerini savunduğunu belirtti. Altun, Türkiye'nin 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan egemen ve bağımsız, toprak bütünlüğüne sahip bir Filistin devletinin varlığını vazgeçilmez bir koşul olarak kabul ettiğini ve bunu tüm uluslararası platformlarda en güçlü bir biçimde savunduğunu ifade etti. "İsrail’in bir terör devleti olduğunu, Gazze’de tarihin gördüğü en kanlı soykırım suçlarından birisini işlediğini, Ortadoğu’da en büyük sorunun bizatihi İsrail olduğunu tüm dünyanın gözlerinin içine bakarak haykıran lider Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır." diyen Altun, Türkiye'nin Filistin’e verdiği destek ve yardımları engellemeye çalışan İsrail’e karşı Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın alınacağını açıkladığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan bir dizi tedbiri de kararlılıkla hayata geçireceğini hatırlattı.

Saraçhane karıştı! Provokatörler ortalığı birbirine kattı polise saldırdı Saraçhane karıştı! Provokatörler ortalığı birbirine kattı polise saldırdı Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE FİLİSTİN MÜCADELESİNİN TA KENDİSİDİR"

Fahrettin Altun'un paylaşımı şu şekilde:

"Türkiye Cumhuriyeti özellikle son 20 yıldır ve bilhassa 7 Ekim’den bu yana Filistin meselesinde Filistinlilerin haklı ve meşru taleplerinin müdafi olmuştur. 

Türkiye, 1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan egemen ve bağımsız, toprak bütünlüğüne sahip bir Filistin devletinin varlığını vazgeçilmez bir koşul olarak kabul etmekte ve bütün uluslararası platformlarda bunu en güçlü şekilde savunmaktadır.

Ne yazık ki son günlerde bazı mahfillerin, Türkiye’nin Filistinli kardeşlerimize destek olmadığı algısıyla, özellikle ticaret konusunda Türkiye’ye yönelik dezenformasyon faaliyetleriyle karşı karşıyayız. 

Türkiye’nin Filistin’de ve Gazze’de süregelen katliamlar karşısındaki tutumundan rahatsız olan başta İsrail ve onun iş birlikçileri ülkemizi, hükümetimizi hedef tahtasına oturtmayı amaçlamaktadır.

Hakkaniyetli ve sağduyulu yaklaşıma sahip olan hiç kimsenin kabul edemeyeceği bu çabalara en iyi cevap, yine Türkiye’nin Filistin’e yönelik yürüttüğü canhıraş mücadelenin ta kendisidir. 

Irak'ın kuzeyine hava harekatı! Çok sayıda terörist öldürüldü Irak'ın kuzeyine hava harekatı! Çok sayıda terörist öldürüldü Haberi Görüntüle

"İSRAİL BİR TERÖR DEVLETİDİR"

Türkiye’yi hedef almak isteyenlere ve bu kötücül kampanyaya bilerek ya da bilmeyerek alet olanlara şunu bir kez daha hatırlatmak isteriz:

7 Ekim’den bu yana, her alanda İsrail’in soykırımına karşı devletiyle, milletiyle en onurlu ve en etkili duruşu sergileyen ülke Türkiye’dir. 

İsrail’in bir terör devleti olduğunu, Gazze’de tarihin gördüğü en kanlı soykırım suçlarından birisini işlediğini, Ortadoğu’da en büyük sorunun bizatihi İsrail olduğunu tüm dünyanın gözlerinin içine bakarak haykıran lider Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Türkiye, bugüne kadar yaklaşık 42 bin ton insani yardım malzemesini Gazze’ye ulaştırmıştır. 

2 Mayıs Taksim-Kabataş füniküler neden kapalı, saat kaçta açılacak? 2 Mayıs Taksim-Kabataş füniküler neden kapalı, saat kaçta açılacak? Haberi Görüntüle

"İSRAİL'E KARŞI ALINAN TEDBİRLER KARARLILIKLA UYGULANACAK"

Filistin’e verdiğimiz destek ve yardımları engellemeye çalışan İsrail’e karşı Dışişleri Bakanımız Hakan Fidan’ın alınacağını açıkladığı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan bir dizi tedbiri de Türkiye her zamanki gibi kararlılıkla hayata geçirecektir.

Tüm kurum ve kuruluşlarımız gibi İletişim Başkanlığımızın ulusal uluslararası çapta yaptığı birçok faaliyet de bu duruşun kanıtıdır. 

7 Ekim’den bu yana uluslararası medya organlarının İsrail’in şantajları karşısında üç maymunu oynadığını ve İsrail’in hakikati esir almaya çalışan yalanlarını Türkiye ifşa etmiştir.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Enformasyon Bakanları saldırıların başlamasından kısa bir süre sonra Türkiye’nin çağrısı üzerine İstanbul’da toplanmıştır. İİT Enformasyon Bakanları Olağanüstü Toplantısı “İşgalci İsrail Yönetimi'nin İşgal Altındaki Filistin Topraklarında Gazetecilere ve Medya Kuruluşlarına Yönelik Dezenformasyon ve Saldırıları” temasıyla 24 Şubat 2024 tarihinde İletişim Başkanlığımız ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirilmiştir. 

İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri Fikri Doğan Hoca oldu İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri Fikri Doğan Hoca oldu Haberi Görüntüle

"İSRAİL'İN ALGI OPERASYONLARI VE YALANLARINI ÇÜRÜTTÜK"

Dezenformasyonla Mücadele Merkezimiz gece gündüz çalışmış, İsrail’in algı operasyonlarını ve yalanlarını uluslararası camianın şahitliğinde yayınladığı birçok farklı çalışmayla bir bir çürütmüştür. 

İletişim Başkanlığımızla birlikte Anadolu Ajansı, TRT ve diğer medya kuruluşlarımızın yapmış olduğu birçok farklı enformasyon çalışması da İsrail’in akılalmaz zulmünü gözler önüne sermede önemli rol oynamıştır. 

Türkiye Filistin konusunda en ilkeli ve insanî tavır gösteren ülkelerden biri olmuştur.

Türkiye’nin bu tutumunu karalamak için ellerindeki bütün konvansiyonel ve yeni medya araçları üzerinden her türlü yalana başvuranlar bilmelidir ki Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Filistinli kardeşlerinin her daim yanındadır ve şartlar ne olursa olsun kardeşlerini desteklemeye devam edecektir."

İstanbul'da kuvvetli yağış hasara neden oldu: Ağaçlar devrildi, çatılar uçtu! İstanbul'da kuvvetli yağış hasara neden oldu: Ağaçlar devrildi, çatılar uçtu! Haberi Görüntüle

TÜRKİYE İSRAİL'E BİR DİZİ TEDBİRLER ALACAK

Dışişleri Bakanı Fidan, Türkiye'nin İsrail'in Gazze Şeridi'ne havadan yardım girişimini engellediğini ve bu ülkeye karşı yeni tedbirler alınacağını söyledi. Bakan Fidan şu ifadeleri kullandı:

"Uluslararası Adalet Divanının İsrail'le ilgili aldığı bir ara karar var. Şimdiye kadar sessiz kalan Birlemiş Millerler Güvenlik Konseyi bile İsrail'in ateşkes ilan etmesine hükmetti. Buna rağmen İsrail saldırıları ramazan ayı boyunca devam etti. Bu insanlık dışı tutum Müslümanlar başta olmak üzere tüm dünya dünya kamuoyunun vicdanını yaralamaya devam etmektedir. 

Biz olayların başladığı ilk günden itibaren yaşananlara tepkisiz kalmadık. Sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde en doğru ve cesur tavrı takındık, Filistinli kardeşlerimizin yanında olduk. Uluslararası toplumun ve İslam ülkelerinin İsrail'e karşı ortak bir tutum alması için çaba harcadık. Bu konuda da başarılı olduk. 

Bugün tüm dünya İsrail makamlarının adalet önünde hesap vereceği günü iple çekiyor. Tarihte ilk kez İsrail'i herkes kınıyor, işlediği suçları herkes lanetliyor. Ayrıca Gazze'deki kardeşlerimize insani yardım ulaştırmak için yoğun bir çaba harcıyoruz. Deniz ve hava yoluyla Gazze'ye ulaştırmak üzere Mısır'a ilettiğimiz yardımlarımız 42 bin tonu geçti. Bugün itibarıyla Gazze'ye en çok yardım gönderen ilk iki ülkeden biriyiz. Dokuzuncu yardım gemimiz yolda. 

Bildiğiniz üzere bir süredir Ürdün üzerinden de insani yardımlar paraşütlerle Gazze'ye ulaştırılmaktaydı. Biz de hava kuvvetlerimize ait kargo uçaklarıyla bu insani yardım operasyonuna dahil olma talebimizi iletmiştik. Ürdün makamlarınca olumlu karşılanan bu talebimizin İsrail tarafından reddedildiğini bugün öğrendik. İsrail'in açlıkla boğuşan Gazzelilere havadan yardım girişimimizi engellemesinin hiçbir bahanesi olamaz. 

Bu durum karşısında biz de İsrail'e yönelik bir dizi yeni tedbir almayı kararlaştırdık. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanan bu tedbirler gecikmeksizin adım adım hayata geçirilecektir. Bu redbirler ilgili kurumlarımız tarafından kamuoyuyla paylaşılacaktır. İsrail ateşkes ilan edene kadar ve insani yardımların Gazze'ye kesintisiz biçimde ulaşmasına izin verene kadar bu tedbirlerimiz devam edecektir." 

Üsküdar-Samandıra Metrosu neden aktarma yapıyor? Altunizade durağı açıldı mı? Üsküdar-Samandıra Metrosu neden aktarma yapıyor? Altunizade durağı açıldı mı? Haberi Görüntüle

TÜRKİYE GAZZE'YE YARDIMDA İLK SIRADA

İsrail Savunma Bakanlığına bağlı Bölgelerdeki Hükümet Faaliyetleri Koordinatörlüğünün (COGAT) güncellediği verilere göre Türkiye, İsrail'in tüm engellemelerine rağmen yüzde 26'lık insani yardım oranıyla BAE'yle birinciliği paylaştı. Türkiye, daha önce yüzde 23'le ikinci sırada bulunuyordu. Türkiye böylece yardım oranını artırarak BAE'nin yardım oranını yakalamış oldu. Türkiye ve BAE'yi Suudi Arabistan yüzde 15'lik insani yardım oranıyla takip ediyor. Suudi Arabistan'ın ardından ise yüzde 7 ile Katar geliyor. Türkiye'nin sağlıkla ilgili yardımları da devam ediyor. Gazze Şeridi'ne girimesine izin verilen toplam 74 ambulansın 7'si Türkiye tarafından bağışlandı. Türkiye, Mısır ve BAE koordinasyonunda 3 bin 204 hasta ve yaralının yanlarında 725 refakatçiyle ülke dışında tedavi edilmek üzere Gazze Şeridi'nden tahliye edilmesine önayak oldu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading