Yandex Metrica

Fahrettin Altun'dan HDP'nin kanun teklifine tepki! 'Bu teklifi sunmak dalalet hatta hıyanettir'

Fahrettin Altun'dan HDP'nin kanun teklifine tepki! 'Bu teklifi sunmak dalalet hatta hıyanettir'

Cumhurbaşkanlığı İletim Başkanı Fahrettin Altun, HDP Milletvekili Garo Paylan'ın sözde Ermeni soykırımının tanınmasını içeren kanun teklifine sert tepki gösterdi. Altun açıklamasında, '1915 olayları hakkında milletimize ve tarihimize yönelik bir iftirayı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kanun teklifi diye sunmak gaflet, dalalet ve hatta hıyanettir' ifadelerini kullandı.

Gündem

23.01.2024, 19:10

Cumhurbaşkanlığı İletim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'ın sözde Ermeni soykırımının tanınmasını içeren kanun teklifine sert tepki gösterdi. 

Kod adı damla!  FETÖ'cü kurmay pilotun eşi de itirafçı oldu: Adil Öksüz'ün evine götürüldüm Kod adı damla! FETÖ'cü kurmay pilotun eşi de itirafçı oldu:... Haberi Görüntüle

'BU TEKLİFİ SUNMAK HIYANETTİR'

TBBM'ye böyle bir kanun teklifi sunmanın dalalet ve hıyanet olduğuna dikkat çeken Altun, "1915 olayları hakkında milletimize ve tarihimize yönelik bir iftirayı TBMM'de kanun teklifi diye sunmak gaflet, dalalet ve hatta hıyanettir. Tarihsel gerçeklikten yoksun, uluslararası hukuk nezdinde geçersiz bu bühtanı reddediyoruz ve hükümsüz addediyoruz" sözlerine yer verdi.

Yerel seçimlerin ardından ilk kabine toplandı! Gündemde hangi konular var? Yerel seçimlerin ardından ilk kabine toplandı! Gündemde hangi konular var? Haberi Görüntüle

'TÜRK MİLLETİ BU AHLAKSIZLIĞIN KARŞISINDA DURACAK'

Bu teklifin ülkemize husumet besleyenlerin beraberliğimize saldırısı olduğunu ifade eden Altun, "Bu saldırının Gazi Meclis çatısı altında yapılması ise karşımızdaki vahametin ciddiyetini göstermektedir. Türk devleti ve milleti bu ahlaksızlığın karşısında duracak, bu hadsizliğe hukuki çerçevede gereken cevabı verecektir. İçine düştükleri aymazlıkla emperyal hesapların maşası olanlar, bir kez daha hezimete uğrayacaklardır. Bizim tarihimizde kara bir leke yoktur." ifadelerini kullandı. 

Irak’ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist imha edildi Irak’ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist imha edildi Haberi Görüntüle

'BU İTHAM BİN YILLIK BİRLİĞİMİZİ ZEHİRLEMEYE ÇALIŞIYOR'

1915 olaylarının türlü çarpıtmalarla istismar edilmesine izin vermeyeceklerine söyleyen Altun, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın bu konudaki samimi gayretleri Ermeni toplumu ve kanaat önderleri tarafından takdir ve memnuniyetle karşılanırken, kötü niyetli kimselerin akıl dışı ithamlarının bin yıllık birlikteliğimizi zehirleme amacı taşıdığı aşikardır. Biz, geçmişte olduğu gibi bugün de milletimizin her bir unsuruyla barış ve güven içinde yaşarken, birlik ve beraberliğimize kast eden her türlü saldırıyla bütün platformlarda mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Bu amaçla ASALA başta olmak üzere Ermeni terör örgütlerinin şehit ettiği diplomatlarımızı anmak üzere bugün Viyana'da düzenleyeceğimiz sergi ve panelin de uluslararası kamuoyunda etki oluşturacağına inanıyoruz. Bu vesileyle aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum." ifadesine yer verdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading