Yandex Metrica

F-16 yoksa o var! Türkiye savaş uçağı için yeni alternatifini belirledi

F-16 yoksa o var! Türkiye savaş uçağı için yeni alternatifini belirledi

Türkiye'nin ABD'den F-16 savaş uçağı alamaması durumunda, Milli Muharip Uçak TF-X envantere alınana kadar ara çözüm olarak Eurofighter Typhoon alabileceği belirtildi.

Gündem

23.01.2024, 19:26

Türkiye'nin ABD'den F-16 alma planlarının sekteye uğraması durumunda başka bir savaş uçağı için alternatif geliştirdiği öğrenildi. 

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, mayıs ayında Eurofighter konsorsiyumunun ana üreticisi olan İngiltere'ye giderek, Kraliyet Hava Kuvvetleri Komutanı Mareşal Sir Mike Wingston görüştü. Küçükakyüz görüşme sonrası Typhoon uçaklarını incelemişti. 

Middle East Eye'e konuşan bir Türk yetkili ise konu alakalı değerlendirmede bulundu. 

Anzak torunları Çanakkale'de! Geleneksel şafak ayini yapıldı Anzak torunları Çanakkale'de! Geleneksel şafak ayini yapıldı Haberi Görüntüle

F-16'LARA ALTERNATİF OLABİLİR 

ABD'nin Türkiye'ye F-16 savaş uçaklarını satmaması durumunda, Türkiye'nin bu jetlerden alabileceğini belirten yetkili, "Bu uçaklar çok iyi. Elbette F-16'ları alamazsak, yerli uçak TF-X gelene kadar geçici bir seçenek olabilir" dedi." diye konuştu. 

Yağmur Sarnıç intihar mı etti, neden? Yağmur Sarnıç son durumu nasıl? Yağmur Sarnıç intihar mı etti, neden? Yağmur Sarnıç son durumu... Haberi Görüntüle

KONGRE ONAY SÜRECİNİ GECİKTİREBİLİR 

Yetkili açıklamasında, ABD'nin F-16'ları Türkiye'ye vermesini beklediklerini söylerken, ABD Kongresi'nin onay sürecini Türkiye'de gerçekleşecek olan 2023 seçimleri sonrasına bırakabileceğini belirtti. 

Kurban Bayramı'nda toplu taşımalar ücretsiz mi 2024? Bayram köprüler ve otoyollar bedava mı? 16-19 Haziran 2024 Bayramda otobüs, metrobüs, metro, Marmaray toplu taşıma ücretsiz mi? Kurban Bayramı'nda toplu taşımalar ücretsiz mi 2024? Bayram köprüler ve... Haberi Görüntüle

4 ÜLKE ORTAK ÜRETİYOR 

Diğer yandan İngiltere, Almanya, İspanya ve İtalya'dan oluşan bir konsorsiyum tarafından üretilen Eurofighter Typhoon savaş jetleri, daha önceki yıllarda İtalya tarafından Türkiye'ye önerilmiş ancak olumsuz bir yanıt alınmıştı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading