Yandex Metrica

Eylem Tok ve oğlu hakkında yeni gelişme: O tarihte deport edilebilir!

Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan kazanın sürücüsü firari Timur Cihantimur ve olay sonrası onu yurt dışına kaçıran annesi Eylem Tok hakkında kırmızı bülten çıkarıldı. ABD vatandaşı olan Timur Cihantimur'un iade edilip edilmeyeceği merak edilirken soruşturmayla ilgili yeni bir ayrıntıya ulaşıldı. 

Gündem

25.05.2024, 17:28

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Oğuz Murat Aci'nin hayatını kaybettiği, 4 kişinin ise yaralandığı kazaya ilişkin başlatılan soruşturma sürerken firari Timur Cihantimur ve olay sonrası onu yurt dışına kaçıran annesi Eylem Tok hakkında kırmızı bülten çıkarıldı. Kırmızı Bülten kararı sonrasında anne Eylem Tok'un pasaport süresinin Kasım ayında bitecek olması dikkat çekti.

Yıldız Sarayı açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ağustos sonuna kadara ücretsiz ziyaret edilecek Yıldız Sarayı açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ağustos sonuna kadara ücretsiz ziyaret... Haberi Görüntüle

GÜLÜMSEDİĞİ ANLAR DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere Türkiye'nin günlerce konuştuğu ölümlü kazanın ardından önce Mısır'a oradan da ABD'ye kaçan Anne ve oğlu New York sokaklarında görüntülendi. Söz konusu görüntülerde Eylem Tok ve oğlunun gülümsediği anlar dikkat çekmişti.

Yüksek lisans tezinde "Milletlerarası Ceza Hukuku'nda Adli Yardımlaşma" konusunu ele alan hukukçu Av. Dr. Candaş Gürol, anne-oğula çıkarılan kırmız bülten kararına ilişkin merak edilenleri cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuzey Irak'taki Pençe Harekat Bölgesinde kilidi kapatıyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuzey Irak'taki Pençe Harekat Bölgesinde kilidi kapatıyoruz Haberi Görüntüle

"CEZA HUKUNUN EN ÇETREFİLLİ KONULARINDAN"

İade prosedürünün Milletlerarası Ceza Hukuku'nun en çetrefilli konularından biri olduğunu söyleyen Gürol, "Türkiye Cumhuriyeti ve Amerika Birleşik Devletleri arasında suçluların geri verilmesi ve ceza işlerinde karşılıklı yardım anlaşması var. Bu anlaşma 1980 yılında iç hukuka ve kanuna uygun imzalanmıştır. Anlaşma halen yürürlükte ve bağlayıcıdır" dedi.

Fatma Zehra Kınık kimdir? Fatma Zehra Kınık kimdir? Haberi Görüntüle

"KENDİ VATANDAŞINI DA İADE EDEBİLİR"

İadeyi gerçekleştirecek devletin kendi vatandaşı olan kişileri iade etmemesi hususundan da bahseden Av. Dr. Candaş Gürol, ABD ile aramızdaki anlaşmanın 4. maddesinde de tarafların kendi vatandaşını iade etmeye zorlanamayacağını ifade etti. 

Merkez Bankası Temmuz faiz kararı ne zaman? MB faiz indirir mi? Merkez Bankası Temmuz faiz kararı ne zaman? MB faiz indirir... Haberi Görüntüle

KASIM'DA EYLEM TOK'U NE BEKLİYOR?

Oğlunu yurt dışına kaçıran anne Eylem Tok'a çıkarılan kırmızı bülten hakkında açıklamalarda buluna Avukat Gürol, Sabah'a yaptığı değerlendirmede 1 yıl hürriyeti bağlayıcı hapis ve fazlasını gerektiren hallerde iade işleminin yapılabileceğini ifade etti. 

Eylem Tok'un Kasım 2024'te pasaport süresinin dolması konusunda ne gibi durumların yaşanacağına ise "Eylem Tok, pasaportunun süresinin dolmasıyla birlikte seyahat belgesi geçersiz olan kişi statüsünde yer alacak.

ABD tarafından deport edilebilir" diyerek deport prosedürlerinin iadeden farklı olduğunu ve şüphelinin ABD'de rahat bir şekilde kalmasına engel olacağını söyledi.

 

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading