Yandex Metrica

Evet, 28 Şubat bitti! NATO Zirvesi'nde başörtülü tercüman

Evet, 28 Şubat bitti! NATO Zirvesi'nde başörtülü tercüman

NATO Zirvesi’nde Erdoğan-Biden görüşmesinde, Erdoğan’a Cumhurbaşkanı'na tercümanlık yapan Fatima Gülham Abushanab sosyal medyanın gündeminde. Merve Kavakcı'nın kızı olan Abushanab'ın o dönem annesiyle okula giderken yuhalandığı görüntüler hala hafızalarda. Zirvenin gösterdiği ise 28 Şubat hazımsızlarının hala aynı olduğu.

Gündem

23.01.2024, 17:34

Silah kaçakçılarına 'MERCEK-21' darbesi! 75 ilde çok sayıda kişi yakalandı Silah kaçakçılarına 'MERCEK-21' darbesi! 75 ilde çok sayıda kişi yakalandı Haberi Görüntüle

NATO Zirvesi'nde ülke liderleri ile görüşmeler yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ABD Başkanı Biden ile görüşmesi sırasında tercümanlık yapan kişi, Fatima Gülhan Abushanab sosyal medyada gündem oldu. Konunun neredeyse zirvenin sonuçları kadar konuşulmuş olması aslında Türkiye'de bazı çevrelerde başörtüsünün hala bir tabu olduğunun da göstergesi oldu.

FATİMA GÜLHAN ABUSHANAB  ASLINDA KİM?

NATO Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşlik eden o kişi Merve Kavakçı'nın kızı Fatima Gülhan Abushanab. Ancak onun bu kiritk görevde yer almasının gerekçesi elbette bu değil. Fatima Gülhan Abushanab, lisans eğitimini Uluslararası İlişkiler alanında George Mason Üniversitesinde tamamladı. Daha sonra Georgetown Üniversitesinde Liberal Studies programında Müslüman-Hristiyan İlişkileri bölümünde yüksek lisans yaptı. Washington'da sürdürdüğü eğitimin yanı sıra farklı yerlerde araştırma asistanlığı görevi aldı. Abushanab'ın görev aldığı kuruluşlardan bazıları Becketfund Organization for Religious Liberty, Woodrow Wilson International Center for Scholars ve United States Congress oldu.

Çok iyi derecede İngilizce bilen Fatima Gülhan Abushanab, Cumhurbaşkanlığı'nda uluslararası ilişkiler uzmanı olarak görevli. Pek çok görüşmede Cumhurbaşkanı'na tercüman olarak eşlik ediyor. 

28 ŞUBAT ZALİMLİĞİNDEN BİR ÇOCUK OLARAK NASİBİNİ ALMIŞTI

'Bin yıl sürecek' dedikleri 28 Şubat darbesi döneminde başörtüsü nedeniyle milletvekili sıfatyla Merve Kavakçı çeşitli saldırılara maruz kalırken, kızları da aynı laikçi şiddet sarmalından nasibini almıştı. Merve Kavakçı'nın o dönemde kızlarını okuldan alırken protestolarla karşılaştığı görüntüler hala hafızalarda... Fatima Gülhan Abushanab'ın 28 Şubat darbesinden 24 yıl sonra Türkiye adına önemli bir görev üstlenmesi tam da bu nedenle bazıları için çok can yakıcı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading