Yandex Metrica

Evden atan ev sahibine dava açılır mı? Ev sahibine tazminat davası nasıl açılır?

Evden atan ev sahibine dava açılır mı? Ev sahibine tazminat davası nasıl açılır?

Kira fiyatlarının artmasıyla birlikte bazı ev sahipleri kiracısını hukuksuz yöntemlerle evden çıkartıyor. Peki, ev sahibi hangi durumlarda kiracısını çıkartabilir? Evden atan ev sahibine dava açılır mı? Tazminat Davası nasıl açılır? İşte detaylar...

Gündem

22.03.2024, 20:17

Kiralık daire fiyatlarının artmasıyla birlikte ev sahipleri, çeşitli yöntemlerle kiracısını evden atmanın yollarını arıyor ve hukuksuz olarak baskıda bulunuyor. Ancak hukuk bu hususta kiracıdan yana işliyor ve yasalarla kiracı vatandaşların hakkı korunuyor. Öte yandan, ev sahiplerinin de hak kayıpları engelleniyor.

İstanbul'da bayrak değişimi: Ejder Batur Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü oldu: 'Görevimiz şehri depreme hazırlamak' İstanbul'da bayrak değişimi: Ejder Batur Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği... Haberi Görüntüle

EVDEN ATAN EV SAHİBİNE DAVA AÇILIR MI?

Türkiye'de evden çıkarılan kiracı, ev sahibine dava açabilir. Ancak, bu davaların açılabilmesi için bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir.

Öncelikle, Türkiye'de kira sözleşmeleri belirli süreli veya belirsiz süreli olarak yapılabilmektedir. Belirli süreli kira sözleşmeleri, sözleşmede belirtilen sürenin sonunda kendiliğinden sona erer. Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde ise sözleşmenin feshi için belirli nedenlerin bulunması gerekmektedir.

Belirsiz süreli kira sözleşmesi olan bir kiracı, ev sahibinin yazılı olarak fesih bildiriminde bulunmadan kendisini evden çıkarmasına karşı dava açabilir. Bu durumda, kiracı ev sahibinden kira bedelinin iadesi ve tazminat talep edebilir.

Haksız çıkarmalara son! Bakanlık harekete geçti: CHP ve DEM'li belediyeler işçi kıyımı yapamayacaklar! Haksız çıkarmalara son! Bakanlık harekete geçti: CHP ve DEM'li belediyeler... Haberi Görüntüle

HANGİ DURUMLARDA EV SAHİBİNE DAVA AÇILIR?

Ayrıca, ev sahibinin fesih bildirimi vermesi durumunda da kiracı, ev sahibine karşı dava açabilir. Fesih bildiriminde bulunan ev sahibinin, yasalara uygun bir şekilde bildirimde bulunmaması, kiracının haklarını ihlal etmesi veya belirtilen nedenlerin gerçekleşmemiş olması durumunda kiracı, ev sahibine tazminat davası açabilir.

Tazminat davası açmak için, kiracının öncelikle avukat veya hukuk bürosu aracılığıyla bir dava dilekçesi hazırlaması gerekmektedir. Dilekçede, ev sahibinin hangi yasalara aykırı hareket ettiği, ne tür zararlara yol açtığı ve ne kadar tazminat talep edildiği belirtilmelidir.

Dava dilekçesinin hazırlanması ve davanın açılması aşamasında, bir avukat veya hukuk bürosundan yardım almak, kiracı açısından daha güvenli bir yöntem olacaktır. Ayrıca, Türkiye'de alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleri de bulunmaktadır. Kiracı, öncelikle bu yöntemleri deneyebilir ve dava açmadan önce arabuluculuk veya uzlaşma yoluyla sorunun çözülmesine çalışabilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading