Yandex Metrica

Evcil hayvanı olanlar dikkat! Çip taktırma süresi ne zaman bitecek? Bakan Kirişçi açıkladı

Evcil hayvanı olanlar dikkat! Çip taktırma süresi ne zaman bitecek? Bakan Kirişçi açıkladı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, evcil hayvanların kimliklendirilmesi projesinde 31 Aralık'a kadar çip taktırma zorunluluğu nedeniyle yoğunluklar olduğu ve sürenin uzatılma ihtimaline ilişkin yaptığı açıklamada ''Bir bakacağız ona; yani şu ana kadarki rakamların genel gidişatına da bakarak değerlendireceğiz, olabilir" dedi.

Gündem

15.02.2024, 00:54

Evcil kedi, köpek ve gelincikler için dijital kimliklendirmede yaşanan yoğunluk nedeniyle "beyanname" kolaylığı getirildi. Evcil hayvan sahipleri, 31 Aralık'a kadar yetkili kurumlara beyanname verdikleri takdirde 2023'te cezai işlemden muaf tutularak hayvanlarına mikroçip taktırabilecek.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlarken konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Kirişçi, "Mikroçip bulunmadığı" iddialarına ilişkin bir soru üzerine şu cevabı verdi; "Çip krizi yok, kimliklendirme işlemini il ve ilçe müdürlüklerimiz yapıyor." 

Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı var Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı... Haberi Görüntüle

SÜRE UZAYACAK MI?

Bakan Kirişci, mikroçip uygulamasında sürenin uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin de "Bakacağız, şu ana kadarki rakamlar ve genel gidişatına da bakarak onu değerlendireceğiz. 5 gün var, olabilir." ifadelerini kullandı.

Antalya'daki teleferik faciasında yeni gelişme: Bir kez daha incelenecek! Antalya'daki teleferik faciasında yeni gelişme: Bir kez daha incelenecek! Haberi Görüntüle

PARA CEZASI NE KADAR?

31 Aralık tarihine kadar evcil kedi ve köpeklere çip taktırmayan hayvan sahiplerine 3 bin 642 lira para cezası uygulanacak. Tarihten önce başvuruda bulunanlara çipi taktıramasalar bile ceza kesilmeyecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading