Yandex Metrica

Emine Erdoğan yaşlılarla iftarda buluştu: 'Kökleriyle bağı güçlü olan ağacı, hiçbir rüzgar yıkamaz'

Emine Erdoğan yaşlılarla iftarda buluştu: 'Kökleriyle bağı güçlü olan ağacı, hiçbir rüzgar yıkamaz'

Emine Erdoğan, Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla huzurevi sakinleriyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen iftarda bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, "Böylesi bir toplum, gençliğin dinamizmi ile yaşlılığın bilgeliğini harmanlayabilen ülkelerin erişebileceği bir idealdir." ifadesini kullandı.

Gündem

19.04.2024, 12:25

Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla huzurevi sakinleriyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen iftarda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, yaptığı konuşmada iftar masasının, ailenin genç, yaşlı, uzak, yakın tüm fertlerini etrafında topladığını ifade etti. Emine Erdoğan, "Sofralarımızın baş köşesi ise aileyi birleştiren, bir arada tutan büyüklerimize ayrılır. Nitekim, kültürümüzde ve manevi dünyamızda, yaşlılığın müstesna bir değeri vardır." dedi. Emine Erdoğan, Anadolu'da yaşlanmanın "hayatın deneyimleri ve hiö-kmetleriyle yoğrulmak" demek olduğunu hatırlatarak "Saça ve skala düşen aklar, emeğin, alın terinin ve arifliğin izidir." dedi. Yaşlıların deneyimlerinden faydalanılması gerektiğini belirten Emine Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Zira büyüklerimiz, yakın tarihimizin canlı tanıkları, binlerce yıllık kültürümüzün manevi taşıyıcılarıdır. Yaşlıları ile bağ kuramayan bir toplum, geçmişin birikimiyle donanmış eşsiz bir pusuladan mahrum kalıyor demektir. Ne yazık ki modern çağın kabulleri, ebedi gençliği yücelterek, yaşlılığı normalin dışına itmeye çalışıyor. Halbuki, güçlü bireylerden oluşan güçlü bir toplum, hayatın bütün evreleriyle barışık bir yaşam biçimiyle mümkündür. Böylesi bir toplum, gençliğin dinamizmi ile yaşlılığın bilgeliğini harmanlayabilen ülkelerin erişebileceği bir idealdir."  "Kökleriyle bağı güçlü olan ağacı, ne kadar sert olursa olsun hiçbir rüzgar yıkamaz." diyen Erdoğan,  Gençlerimizi büyüklerimizle bir araya getiren, adeta bir hayat stajı imkanı sunan projeleri hassaten önemli görmeliyiz." şeklinde konuştu.

AK Parti'den seçim sonrası stratejik toplantı: Yeni iletişim yöntemleri ve Anayasa ele alındı! AK Parti'den seçim sonrası stratejik toplantı: Yeni iletişim yöntemleri ve... Haberi Görüntüle

"YAŞLILARIMIZIN SOSYAL YAŞAMDAN KOPMAMASI İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ"

Hayatın akışı içinde zamanın nasıl geçtiğinin anlaşılamadığını söyleyen Erdoğan,  artık "nasılsın?" sorusuna karşılık, daha çok "koşturuyorum" cevabı verildiğini ve bu koşturma halinin, gerilimin, kalbi ve ruhu yorup, hayatın esas anlamlarının kaçırılmasına sebep olduğunu hatırlattı. Büyüklerin tecrübeleriyle doğru yolu gösterecek rehber olduğunun altını çizen Erdoğan, "Ömürlerince topluma ve ülkemize fedakarca katkılar sunan yaşlılarımızın, sağlık ve huzurla yaşayacakları hayat standartlarını oluşturmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Tüm ilgili kurumlarımız, yaşlılarımızın sosyal yaşamdan kopmadan, kaliteli vakit geçirmelerini sağlayacak imkanlar sunmak için seferber oluyor." dedi.

Balıkesir merkezli 2 ilde “MAHZEN-31” operasyonları! Bir suç örgütü daha çökertildi: 8 şüpheli yakalandı Balıkesir merkezli 2 ilde “MAHZEN-31” operasyonları! Bir suç örgütü daha... Haberi Görüntüle

"EVDE BAKIM SİSTEMİ İLE YAŞLILARIMIZA KENDİ EVİNDE BAKIM İMKANI VERİLİYOR"

Yaşlıların bakım hizmeti kalitesini artırma gayretinde olduklarını söyleyen Emine Erdoğan, "Bakım hizmetlerinin kalitesinin artırılması amacıyla hazırlanan rehber ile yaşlı bakım kuruluşlarının standartları iyileştiriliyor. Diğer yandan Bakanlığımızın hayata geçirdiği Evde Bakım Sistemi ile yaşlılarımız kendi evinde bakım imkanı elde edebiliyor. Böylece aile bağları güçlenirken kurum bakım hizmetine olan ihtiyaç azalmış oluyor." değerlendirmesinde bulundu.

MİT'ten sınır ötesinde operasyon: DEAŞ'ın 2 sözde sorumlusu yakalandı! MİT'ten sınır ötesinde operasyon: DEAŞ'ın 2 sözde sorumlusu yakalandı! Haberi Görüntüle

"BÜYÜKLERE HÜRMET NE BİR GÜNE NE BİR HAFTAYA SIĞAR"

Emine Erdoğan, 18-24 Mart arasındaki günlerin Dünya Sağlık Örgütü tarafından "Yaşlılara Saygı Haftası" olarak ilan edildiğini hatırlattı ve şöyle dedi: "Bizim insanımızın zihinsel ve manevi kodlarına işlenmiş olan büyüklere hürmet, ne bir güne ne bir haftaya sığar. Nesiller arası kurduğumuz derin muhabbeti yaşamın bütününe yaymayı başarmış bir millet olmakla iftihar ediyoruz. Sizlerin yeri, hepimizin kalbinde en müstesna köşededir. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin."

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading