Yandex Metrica

Emine Erdoğan: 'Kadın ruhunun hayatın hamuruna katılmadığı bir gelecek eksiktir, yarımdır'

Emine Erdoğan: 'Kadın ruhunun hayatın hamuruna katılmadığı bir gelecek eksiktir, yarımdır'

Emine Erdoğan, "Bir projesi, bir iş hayali olan tüm kadınlarımızın elinden tutuyor, üreten kadınlar ailemizi güçlendirdikçe ülke olarak büyüyoruz. Biliyoruz ki kadın ruhunun hayatın hamuruna katılmadığı bir gelecek eksiktir, yarımdır." dedi.

Gündem

11.02.2024, 09:47

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Milli Müdafaadan Milli Kalkınmaya Türkiye Yüzyılı'nın Kadınları, Yüzyılın Kadın İstihdamı: İş-Pozitif"in tanıtım programına katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, "Güçlü bir Türkiye, üç temel üzerinde yükselir; güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü toplum. Kadınların hak ettiği ölçüde kendisine yer bulamadığı, bireylerin aile sıcaklığından uzaklaşarak yalnızlaştığı bir toplum, her türlü saldırıya açık hale gelir." dedi.

Zehir tacirlerine geçit yok: Tonlarca uyuşturucu ele geçirildi sokak satıcıları yakalandı Zehir tacirlerine geçit yok: Tonlarca uyuşturucu ele geçirildi sokak satıcıları... Haberi Görüntüle

"KADINLARIN TOPLUMSAL HAYATA KATILMASI İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞTIK"

Kalkınmanın sadece ekonomik değil sosyal ve toplumsal boyutlar hesaba katılarak düşünülmesi gerektiğini belirten Emine Erdoğan, kadınların üretime katılmasına dikkat çekti. Erdoğan, kadınların güçlendirilmesi, üretim dünyasına adil ve hakkaniyetli bir sistem ile dahil edilmesinin, sürdürülebilir kalkınmayı hedefleyen her ülke için bir mecburiyet olduğunu vurguladı. "Kadınların toplumsal her alanda önlerine çıkan engelleri kaldırmak için var gücümüzle çalıştık. Çünkü inanıyoruz ki biz, kadını ve erkeği ile güçlü bir milletiz." diyen Erdoğan, "Kadınlarımıza yönelik gerçekleştirdiğimiz süt ve doğum izni düzenlemeleri, kreş ve evde bakım desteği gibi uygulamalar, taşıdıkları yükü hafifleterek, potansiyellerini gerçekleştirmelerini kolaylaştırdı. Eşit işe eşit ücretin yasal güvence altına alınması ile emeğe karşı yapılan haksızlığın önüne geçildi. Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasına yönelik projeleri ardı ardına hayata geçirirken, diğer yandan nitelikli iş alanlarında kadınlarımızın sayısının artması için istihdam imkanlarını genişlettik." ifadelerini kullandı. 

Kız çocuklarının okullaşma oranının yüzde yüze yaklaştığını söyleyen Emine Erdoğan, kadınların eğitim seviyesi yükseldikçe, iş gücüne katılımlarının da aynı oranda arttığına tanık olduklarını dile getirdi. Erdoğan, "İstatistikler, 2005'te kadın istihdam oranı yüzde 20'nin altında kalırken, 2022'den itibaren yüzde 30'u aştığını gösteriyor. Bu oran, 10 milyon kadınımızın iş dünyasında var olduğu anlamına geliyor." dedi.

Türkiye'den İsrail güçlerinin saldırısına uğrayan gazetecilere destek: 'Bu mücadelede yanlarında olacağız' Türkiye'den İsrail güçlerinin saldırısına uğrayan gazetecilere destek: 'Bu mücadelede yanlarında... Haberi Görüntüle

"BU TOPRAKLARDA GÜÇLÜ KADINLAR YAŞADI"

İş dünyasına atılan kadınların mağduriyetlerine yönelik çalışmalar yaptıklarını belirten Erdoğan, "Bir projesi, bir iş hayali olan tüm kadınlarımızın elinden tutuyor, üreten kadınlar ailemizi güçlendirdikçe ülke olarak büyüyoruz. Biliyoruz ki kadın ruhunun hayatın hamuruna katılmadığı bir gelecek eksiktir, yarımdır. Bu çerçevede kadınlarımıza yaptığımız her yatırım ile aslında ülkemizin geleceğini inşa ediyoruz. İnşallah güçlenen her kadın da onların ardından gelen genç kızlarımız için bir yol açmış olacak ve ülkemizi kalkınma hedeflerine bir adım daha yaklaştıracaktır." ifadelerini kullandı. 

Tarih boyunca güçlü kadınların bu topraklarda yaşadığını belirten Emine Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Erzurumlu Kara Fatma, Nene Hatun, Şerife Bacı gibi cephede mücadele verenlerin yanı sıra cephe gerisinde varını yoğunu milleti için ortaya koyan sayısız kahraman kadın tarihimizde iz bırakmıştır. Anadolu kültüründe, kadının üretmediği, yaratılışının tüm cevherlerini hem sosyal hem ekonomik hayata katmadığı bir dönem olmamıştır."

Erdoğan,  "Esas bize dayatılmak istenen bu basmakalıp tanımlamaları reddetmeliyiz." diyerek sanayi devriminin şekillendirdiği modern dünyanın üretimi belli kalıplara sıkıştırarak, ancak çalışanların üretenler olduğu algısını ortaya çıkardığını dile getirdi. Emine Erdoğan, daha adil, içinde herkesin kendi tabiatına uygun yer bulabildiği, vicdani ve insani değerlerin korunduğu modeller geliştirmek için çalıştıklarını aktararak "Yürekten inanıyorum ki bu toprakların kadınları güçlendikçe ülkemizde ve dünyadaki birçok sorunun çözümüne katkı sağlayacaktır. Nitekim Dünya Bankasının bir araştırmasına göre, istihdamda kadınların artışı ile dünya genelinde yoksulluğun azalması arasında bir paralellik bulunmaktadır." ifadelerini kullandı.

Karadeniz'de deprem paniği! Vatandaşlar sokaklara fırladı Karadeniz'de deprem paniği! Vatandaşlar sokaklara fırladı Haberi Görüntüle

STANDI GEZDİ

Emine Erdoğan daha sonra İş Pozitif programı kapsamında projelerini hayata geçiren kadın girişimcilerin ürünlerinin tanıtıldığı standı gezerek burada girişimci kadınlardan hayata geçirdikleri projeler hakkında bilgi aldı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading