Yandex Metrica

Emekli monşerler Yunan medyasına kaynak oldu! Bu gurur Yalım Eralp ile Selim Kuneralp'a ömür boyu yeter

Emekli monşerler Yunan medyasına kaynak oldu! Bu gurur Yalım Eralp ile Selim Kuneralp'a ömür boyu yeter

Türkiye'nin 'monşerler' sorunu uluslararası platforma sıçradı. Yunan medyası, Ankara'nın Mavi Vatan'daki tüm tezlerini reddeden Yalım Eralp ile Selim Kuneralp'ın sözlerini alıntılayıp haberler yapıyor.

Gündem

14.05.2024, 15:08

Türkiye'nin 'emekli büyükelçi' sorunu bir uluslararası güvenlik meselesi haline gelmeye başladı. Hariciye teşkilatı ve güvenlik güçleri Mavi Vatan mücadelesi verirken, fondaş medyaya çıkıp Yunan tezlerini savunan emekli diplomatlar Atina basınına bulunmaz malzemeler sunuyor. 

"Adalar Yunanistan'ındır, ister beğen ister beğenme!" sözleriyle CHP'li Yalım Eralp ve "Yunanistan'ın Türkiye'den toprak talep ettiği yahut deniz alanı istediği yok ki; 'ben hukuku uyguluyorum' diyor" ifadeleriyle Selim Kuneralp, komşu medyaya kaynak teşkil etti. 

Atina'da öndegelen basın kurumlarından SKAI, 'Türk' büyükelçiler Yalım Eralp ile Selim Kuneralp'in sözlerini alıntılayarak şu başlıkla haber yayınladı: "Türk diplomatlar Erdoğan'ın adalarla ilgili iddialarını çürütüyor."

İki eski büyükelçinin Ankara'nın tezlerini ve adaların silahsızlandırılmasıyla ilgili uyarılarını 'protesto ettiklerini' yazan >SKAI, haberinde şu ifadeleri kullandı:

Engelli evde bakım parası ne kadar? Temmuz zamlı evde bakım yardımı kaç para? Engelli evde bakım parası ne kadar? Temmuz zamlı evde bakım... Haberi Görüntüle

TÜRK DİPLOMAT 'GRİ BÖLGELER' TEORİSİNİ TEPETAKLAK ETTİ

Tayyip Erdoğan kuruntularını ve tehditlerini sürdürürken, Ankara'dan gelen önemli sesler de bu görüşe katılmadıklarını açıkça ifade ediyor. İki eski Türk büyükelçi, iddialarını imzalanan anlaşmalara dayandırarak, Türk Cumhurbaşkanı'nın Ege adalarının silahsızlandırılmasına ilişkin iddialarının meşruiyetine itiraz ediyor. 

Yunanistan, ABD, Birleşmiş Milletler ve NATO'da büyükelçi olarak görev yapan Yalım Eralp, Türkiye'nin adaların egemenliğini sorgulamakta haksız olduğunu belirtti. Eralp şunları söylüyor:

"Bu adaların egemenliğine ilişkin birçok iddia var. Öyle bir şey yok. Adalar, Yunanistan'dan üç mil uzakta bulunuyor. Türkiye de bunu yıllardır kabul ediyor. Bunu sorgulamak artık Türkiye'yi diplomasiye saldıran bir devlet yapıyor."

Aslında Türk diplomat, Doğu Ege'deki Yunan adalarındaki mülkiyete meydan okuyan Türk gri bölgeler teorisini tepetaklak ediyor.

"Lozan'da bu adaları hesaba katmadılar diyoruz. Yanlış hatırlamıyorsam Akdeniz'de 2 bin 400'ün üzerinde ada ve adacık vardır. Anlaşma tüm bu adaları hariç tutmaktadır. Hiçbir yerde görülmemiştir. Lozan ister beğenin ister beğenmeyin 3 mil dışındaki adaları Yunanistan'a verdi." 

Şehit Mehmet Ali Horoz'un vasiyeti yerine getirildi: Nijerya'da su kuyusu açıldı! Şehit Mehmet Ali Horoz'un vasiyeti yerine getirildi: Nijerya'da su kuyusu... Haberi Görüntüle

'TÜRK MEDYASI BU DİPLOMATLARA SALDIRIYOR'

Benzer bir şekilde, Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın Avrupa İşleri Direktörü olarak görev yapmış emekli büyükelçi Selim Kuneralp da Atina'nın dünya çapında diplomatik ittifaklarını güçlendirmesi nedeniyle gerginliğin Türkiye'yi incittiğini söylüyor. Kuneralp'in şu sözleri dikkat çekici:

"Son gelişmelere göre Yunanistan ile artan gerilim bu ülkenin lehine, çünkü itidal sesleri Türkiye'ye yönelmiş ve Yunanistan bu krizin meyvelerini almış. Bunu geçen hafta Yunan pozisyonlarını destekleyen Şansölye Olaf Scholz'un konuşmasında da gördük." 

Türk medyası, Türk diplomatlara, savundukları pozisyonlar hakkında ironik yorumlarla saldırıyor. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading