Yandex Metrica

Emekli askerlere ekran yasağı! İzinsiz konuşana büyük ceza geliyor

Emekli askerlere ekran yasağı! İzinsiz konuşana büyük ceza geliyor

Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. Teklif ile harekâtlar veya operasyonlar sırasında basın ve yayın organlarında yorumlarda bulunan emekli komutanlara yaptırımlar getiriliyor.

Gündem

24.05.2024, 13:25

Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Teklifin gerekçesinde, bölgede ve dünyada artan risk ve tehditler nedeniyle güvenlik ortamının hızlı ve sürekli olarak değiştiği hassas bir süreçten geçildiğine dikkat çekildi.

Teklif ile harekâtlar veya operasyonlar sırasında basın ve yayın organlarında yorumlarda bulunan emekli komutanlara yaptırımlar getiriliyor.

Gerekçede, siyasi, askeri, sosyokültürel, ekonomik ve toplumsal alanlarda meydana gelen çok yönlü ve karmaşık gelişmelerin, özellikle savunma ve güvenlik anlayışını her zamankinden daha önemli kıldığına vurgu yapılırken şu ifadelere yer verildi;

''Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölgedeki etkin, caydırıcı ve saygın rolünün artarak devam ettirilmesi, ülkemizin etki ve ilgi alanının genişlemesi, dost ve müttefik ülkelerin desteklenmesi ile sınır ötesinde terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürülmeye devam edilmesi ve artan risk ile tehditlerin ortadan kaldırılması kapsamında Milli Savunma Bakanlığınca ihtiyaç duyulan hususlarda düzenlemelerin yapılması özel önem taşımaktadır." 

Deprem bölgesinden müjde geldi: Her ay 25-30 bin konut Deprem bölgesinden müjde geldi: Her ay 25-30 bin konut Haberi Görüntüle

6 AYDAN 3 YILA KADAR HAPİS CEZASI

Buna göre, Milli Savunma Bakanlığı kadro ve kuruluşunda kamu görevlisiyken bu sıfatı bitenlere, bakanlıktan izin alınmadan, bulundukları makam ve görevlerine ilişkin unvanlarını kullanarak herhangi bir yayın organına demeç vermeleri, yazı yazmaları veya açıklamada bulunmaları yasaklandı. Emekli askerler, yasağı deler ise altı aydan üç yıla kadar hapis cezası alacak.

Murat Kurum'dan depremzedelere söz: 2025'e kadar evine girmeyen depremzede kalmayacak! Murat Kurum'dan depremzedelere söz: 2025'e kadar evine girmeyen depremzede kalmayacak! Haberi Görüntüle

METARYELLERİN YAYINLANMASI YASAKLANIYOR

Teklife göre kendisinin veya başka bir askeri personelin askeri kimliğinin, görev veya faaliyetleri kapsamında askeri bilgi, belge, konum bilgisi veyahut bunlardan herhangi birini içeren resim, yazı, fotoğraf, ses kaydı, video gibi görsel ve işitsel materyallerin, MSB tarafından yetki verilen durumlar hariç kitle iletişim araçları vasıtasıyla yayınlanması yasaklanıyor.

Türkiye'de yaşlı nüfus arttı, doğurganlık azaldı! Bakan Göktaş duyurdu: Gerekli önlemler alınacak! Türkiye'de yaşlı nüfus arttı, doğurganlık azaldı! Bakan Göktaş duyurdu: Gerekli... Haberi Görüntüle

ÖNLEME ARAMASI YAPILACAK

Öte yandan Anayasa Mahkemesi kararı doğrultusunda yapılacak değişikle; gerekli durumlarda önleme araması yapılabilecek.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading