Yandex Metrica

Ekrem metroyu betonla kapattı

Ekrem metroyu betonla kapattı

'Duran metro inşaatlarını harekete geçirdik' sloganıyla şov yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sancaktepe Yenidoğan metro hattını iptal ederek çalışma bölgesini kapattırdı.

Gündem

22.03.2024, 16:32

2 yıllık görev süresi içinde hiçbir vaadini yerine getirmeyen İmamoğlu, yapılacak projeleri de iptal etmeye ve durdurmaya devam ediyor. İmamoğlu'nun son icraatı ise Sancaktepe Yenidoğan metro hattını durdurmak oldu.

BETON DÖKÜP KAPATTILAR

Göreve geldiğinde 'Temel atmama töreni' düzenleyerek arıtma tesisi projesini iptal eden İmamoğlu, yeni bir skandala imza attı. Yapımına başlanan Sancaktepe Yenidoğan metro hattını iptal etme kararı alan İmamoğlu'nun talimatının ardından, kazı çalışmalarının olduğu bölge belediye ekipleri tarafından beton dökülerek kapatıldı. O anlar, bir vatandaş tarafından görüntülendi.

Görüntüler sosyal medyada gündem olurken, kararı eleştiren vatandaşlar da tepki gösterdi. İptal kararının büyük bir kamu zararına neden olduğu belirtildi.

YATIRIM PROGRAMINDA YER VERMESİNE RAĞMEN İPTAL ETTİ

İstanbul Gündem'in haberine göre, İBB Yönetiminin, 2017'de öz kaynak projesi olarak onaylanan ve yapımına başlanan Hastane-Taşdelen-Yenidoğan metro projesini, 2019 faaliyet raporunda ve 2021 yatırım programında projeye yer vermesine rağmen tamamen iptal ettiği ortaya çıktı.

"İSTANBULLU BUNU HAK ETMİYOR"

Sancaktepe Eski Belediye Başkanı İsmail Erdem, İmamoğlu'nun iptal kararına tepki gösterdi. Erdem, "Sancaktepe Belediye Başkanlığım döneminde büyük bir özveriyle temellerini atıp, 9 istasyonda kazı işlemlerine başladığımız metro iptal ediliyor. İstanbullu bunu hak etmiyor." ifadelerini kullandı.

ŞOVUNU YAPMIŞTI, SÖZÜNDE DURMADI

İmamoğlu, Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda kazıya başlanması dolayısıyla tören düzenlemiş, Sancaktepe'deki şantiye alanında konuşan İmamoğlu, projenin Sancaktepe Şehir Hastanesi'ne kadar olan kısmını 2023 başında bitireceklerini, kalan etabı ise 2024 başında tamamlayacaklarını söylemişti. 

"KREDİYİ NEREYE HARCADINIZ?"

Projenin iptal edilerek kazıların kapatılması, bölge halkının tepkisini çekti. Bir vatandaş, "Buradaki evleri metro açılacak diyerek pazarladık. Müşterilerimize mahçup olduk." derken, başka bir vatandaş ise "Para yok diye metroyu iptal ediyor. Yurtdışından aldığın kredileri nerede harcıyorsun?" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading