Yandex Metrica

Ekrem İmamoğlu İstanbul'da kaç kilometre metro hattı yaptı? Ulaştırma Bakanı Uraloğlu tek tek anlattı

Ekrem İmamoğlu İstanbul'da kaç kilometre metro hattı yaptı? Ulaştırma Bakanı Uraloğlu tek tek anlattı

Göreve geldiğinde çoğunluğu tamamlanma aşamasına gelmiş 5 ayrı metro-tramvay hattı projesi teslim alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bunlara küçük eklemeler yaptı ve projelerin tamamının kendisine ait olduğunu iddia etti. İmamoğlu'nun PR çalışması, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıkladığı bilgilerle çöktü. Kayıtlara göre İBB yönetimi 2019'dan beri İstanbul'a toplamda yalnız 8,1 kilometrelik metro hattı yapabildi. 

Gündem

26.04.2024, 17:21

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ekrem İmamoğlu yönetiminin İstanbul'daki metro yatırımının toplamda 8,1 kilometreden ibaret olduğunu açıkladı. 

2019 sonrası döneme ilişkin olarak hem Ulaştırma Bakanlığı hem de İBB yatırımlarını detaylarıyla anlatan Uraloğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 2019'da göreve başladığında hemen hemen tamamlanma aşamasına gelmiş 5 ulaşım projesi olduğunu, İBB'nin bunlara küçük eklemeler yaptığını ve projelerin tamamının İmamoğlu'na aitmiş gibi sunulduğunu söyledi. 

Abdulkadir Uraloğlu

İşte Abdulkadir Uraloğlu'nun verdiği bilgilerden çarpıcı satır başları:

Alaçatı Ot Festivali ne zaman, hangi tarihte 2024? Alaçatı Ot Festivali ne zaman başlayacak? Alaçatı Ot Festivali ne zaman, hangi tarihte 2024? Alaçatı Ot... Haberi Görüntüle

2019'DA KADAR İSTANBUL'DA 232 KM METRO VARDI

Haziran 2019 tarihine kadar kimin yaptığına bakmaksızın İstanbul'da toplamda 232 kilometre metro hattı vardı. 

2019'dan beri Ulaştırma Bakanlığı, İstanbul'da 67,8 km metro hattı yaptı. 

İBB'ye 2019'da AK Parti yönetimi 5 tane metro hattı teslim etti. Projeler, uzunlukları ve tamamlanma seviyeleri şu şekildeydi:

  • Yıldız-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı: 20 km - Yüzde 94
  • Eminönü-Eyüpsultan-Alibeyköy Tramvay Hattı: 10,1 km - Yüzde 89
  • Dudullu-Bostancı Metro Hattı: 14,3 km - Yüzde 70
  • Rumeli Hisarüstü - Aşiyan Füniküler Hattı: 0,8 km - Yüzde 50
  • İkitell-Ataköy Metro Hattı (Bahariye Kesimi): 2,1 km - Yüzde 48

Ekrem İmamoğlu, metro şaftına beton ve hafriyat döktürmesiyle, aynı zamanda 'temel atmama töreni' düzenleyip proje iptal etmesiyle hatırlanıyor.

25 kişi hayatını kaybetmişti! Çorlu'daki tren kazası davasında karar çıktı! Sanıklara verilen cezalar belli oldu! 25 kişi hayatını kaybetmişti! Çorlu'daki tren kazası davasında karar çıktı!... Haberi Görüntüle

SIFIRDAN BAŞLAYIP TAMAMLADIĞI PROJE YOK

Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul sıfırdan başlayıp tamamladığı proje yok. Bizim projelerden devam ettirdiği metro hattına bakıp bir hakkı teslim edeceksek, bu rakam 8,1 km'dir. 2019'dan buyana İBB tarafından yapılmıştır. 2019 öncesinde ise İBB tarafından yapılmış hat uzunluğu 39,2 km'dir. 

Mevcut İBB yönetiminin projelerin bazılarında isim değişikliği yaparak yahut 50 kilometre artırmış gibi göstererek yeni başlamış gibi lanse ettiği işler var. Yıldız-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı yüzde 94 oranında tamamlanmıştı. İBB yönetimi yüzde 6'lık kesimi tamamladı. 

Eminönü-Eyüpsultan-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın yüzde 89'u tamamlanmıştı. Mevcut İBB yönetimi 1,1 km'lik kısmı ekleyip hizmete açtı. İmamoğlu'nun İstanbul'a kazandırdığı metro hattının toplam uzunluğu 8,1 km'dir.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Gündem


Loading