Yandex Metrica

Dünyada yankı uyandırdı: Hakan Fidan ilk kez görüşecek! İsveç'in kaderi dahi belli olabilir

Dünyada yankı uyandırdı: Hakan Fidan ilk kez görüşecek! İsveç'in kaderi dahi belli olabilir

Dünya, 11-12 Temmuz'da düzenlenecek olan NATO Zirvesi öncesi Türkiye'nin İsveç konusunda atacağı adımı merak ediyor. NATO'ya katılmak için Türkiye'yi ikna etmeye çalışan İsveç için girişimlerini sürdüren ABD'den yeni bir hamle geldi. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşecek.

Gündem

23.01.2024, 21:03

NATO'ya üye olabilmek için Türkiye'nin kapısında bekleyen İsveç, terör örgütü destekçilerine hapis cezasını öngören yasaya onay verdi. Yakın zamanda ülkede yürürlüğe giren yasa ile terör örgütünün faaliyetlerini teşvik eden, güçlendiren veya destekleyenlere en fazla 4 yıl hapis cezası verilmenin önü açıldı.

House of the Dragon 2. sezon 8. bölüm ne zaman? House of the Dragon 3. sezon ne zaman çıkacak? House of the Dragon 2. sezon 8. bölüm ne zaman?... Haberi Görüntüle

BİDEN DA F-16 SATIŞI İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Türkiye'nin taleplerini yerine getirdiğini belirten ve uygulamada da geri kalan İsveç'in NATO üyeliği büyük bir çaba gösteren ABD'den dikkat çeken bir hamle geldi. Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Joe Biden'ın da Türkiye'ye F-16 satışı için ilgisinin arttığı ve bu konuda Beyaz Saray'ı da görevlendirdiği iddia edilmişti.

13 ilde DEAŞ operasyonu: 72 şüpheli yakalandı 13 ilde DEAŞ operasyonu: 72 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

İNGİLTERE'DE ÖNEMLİ GÖRÜŞME

ABD merkezli Al Monitor, ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın İngiltere'nin başkenti Londra'da Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşeceğini yazdı. Haberde ikili görüşmenin 21 -22 Haziran'da Londra'da düzenlenecek konferans kapsamında gerçekleşeceği bilgisi paylaşıldı.

Konya'da 15 Temmuz'da bugün otobüsler bedava mı? Konya'da toplu taşıma hangi saatlerde ücretsiz? Konya'da 15 Temmuz'da bugün otobüsler bedava mı? Konya'da toplu taşıma... Haberi Görüntüle

TALEBİN HANGİ ÜLEKEDEN GELDİĞİ BİLİNMİYOR

Al Monitor'a konuşan diplomatik kaynaklar, gündemin en önemli maddesinin İsveç'in NATO ittifakına katılımı olduğunu bildirdi. Haberde görüşme talebinin hangi taraftan geldiği bilgisine yer verilmedi.

İsveç'in uzun süre Türkiye'den onay beklediği hatırlatan Al Monitor, süreç ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

''ABD, Türkiye'yi İsveç'in üyeliğini 11-12 Temmuz'da Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta yapılacak NATO zirvesi için zamanında onaylamaya çağırıyor. Ancak Erdoğan, İskandinav ülkesinin Türkiye'nin güvenlik endişelerini yeterince ele almadığını, özellikle de Ankara'nın terörist olarak gördüğü çok sayıda Türk vatandaşını iade etmeyi reddetmesini aktarmaya devam ediyor.''

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading