Yandex Metrica

Dün İmamoğlu bugün Demirtaş! Ahmet Davutoğlu'nun tehlikeli dansı...

Dün İmamoğlu bugün Demirtaş! Ahmet Davutoğlu'nun tehlikeli dansı...

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun mavi boncuk uzattığı son kesim PKK'nın siyasi uzantıları oldu. Davutoğlu, hapisteki Demirtaş'a destek mesajı verdi.

Gündem

11.03.2024, 19:58

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yönlendirmesi sonrası Ekrem İmamoğlu ile evinde buluşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ittifak halkasını genişletiyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ahmet Davutoğlu'nu geçtiğimiz günlerde evinde ziyaret etmişti. 

Davutoğlu, bir süredir yumuşak mesajlar yolladığı HDP eski eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'a bu kez kararlı biçimde sahip çıktı. Kısa Dalga'dan Beril Eski'ye konuşan Davutoğlu, Demirtaş'ın kendisinin başbakanlığı döneminde tutuklanmadığına vurgu yaparak şunları söyledi: 

Peygamber efendimize hakaret etmişti! Bakan Yerlikaya duyurdu: O alçak yakalandı Peygamber efendimize hakaret etmişti! Bakan Yerlikaya duyurdu: O alçak yakalandı Haberi Görüntüle

TUTUKLULUĞU DOĞRU DEĞİL 

"Selahattin Demirtaş, ben Başbakanlıktan ayrıldıktan sonra tutuklandı, 2016 Kasım ayıydı zannediyorum. Bu kadar uzun süre hüküm giymeden tutuklu olmasını da doğru görmem. Ben tutuklu yargılamaya karşıyım, istisnai durumlar hariç, karartma, delilleri yok etme gibi. O da istisna. Ama son dönemde tutuklu yargılama neredeyse normal hale geldi. Bu olmaz. Hiçbirimiz hukuk karşısında layüsel, yani hesap vermez konumda değiliz. Ben de değilim. Kimse de değil. Hepimiz hukuk önünde hesap veririz, yanlış yapılan işlerle ilgili de hakkımızda hukuki süreç işler. Ama kamu vicdanı, hukuki süreçler işlerken hüküm giymeden uzun süre tutukluğa cevaz vermez. Kabul etmez. Ben de o perspektifle bakıyorum. Ve hepimiz hukukun muhatabıyız ama bu hukuk kuralları herkes için eşit şekilde işletilmeli."

Yangınlar sönünce acı tablo ortaya çıktı: Çanakkale'de 420 futbol sahası büyüklüğünde alan küle döndü! Yangınlar sönünce acı tablo ortaya çıktı: Çanakkale'de 420 futbol sahası... Haberi Görüntüle

CAN DÜNDAR BÖYLE KAÇMIŞTI

Onlarca vatandaşın katledilmesiyle sonuçlanmış 6-8 Ekim Kobani Olayları'nda Selahattin Demirtaş'ın rolüne değinmeyen Davutoğlu, başbakanlığı dönemindeki açıklamalarıyla, 'casusluk'tan hüküm giyen Can Dündar'ın cezaevinden salıverilmesinde etkili olmuş, sonrasında Dündar Türkiye'den firar etmişti. 

Yine başbakanlığı döneminde Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ı "Çok tehlikeli bir oyun oynuyorsunuz" ifadesiyle uyaran Davutoğlu, kanlı Kobani eylemleri sonrası Demirtaş'a artık 'Selahattin' diye hitap etmeyeceğini, çünkü Selahattin'in kendisine Kudüs fatihini hatırlattığını söylemişti. Demirtaş ise bu ifadeleri kullanan Davutoğlu ile şöyle alay etmişti: 

2024 DGS sınav sonuçları açıklandı mı? DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 DGS sınav sonuçları açıklandı mı? DGS sonuçları ne zaman... Haberi Görüntüle

DEMİRTAŞ ALAY ETMİŞTİ 

"Üç gündür üzüntüden uyuyamıyoruz. Başbakan bize 'Selahattin' demeyecek. Çalışalım mı bırakalım mı kararsız kaldık. Ülkeye vaadin ne? 'Ona Selahattin demeyeceğiz.' Böyle şey olur mu ya? Sen başbakansın başbakan. Farkına var."

Aynı Davutoğlu, Kobani olayları sonrası Demirtaş eşbaşkanlığındaki HDP'nin meşruiyetini kaybettiğini dile getirerek şunları söylemişti: "HDP provokatif eylemlere yönelik, ülke istikrarını bozan bir grup değil gerçek bir siyasi parti olarak hareket edip, Türkiye’de anayasal ve yasal çerçevede davranmaya başlarsa bütün bu çerçevede muhatap olmaya devam eder ama kamu düzenini bozacak şekilde, kamu düzenini bozan uygulamalara cevaz verecek şekilde bir tutum takınırsa bu sadece çözüm süreci bağlamında değil Türkiye’deki iç siyaset bağlamında da kayba sebebiyet verir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading