Dostlarım yarınlarını ipotek altına almış! Aziz İhsan Aktaş yolsuzluk davası: BELTAŞ ile ilgili 10 milyon iddiası soruldu!
Aziz İhsan Aktaş suç örgütü davası tutuklu ve tutuksuz sanıkların yargılanmalarıyla devam ediyor. Bugün görülen davada savunma yapan Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Alican Abacı, ‘BELTAŞ’a ait taşınmazla ilgili odasında 10 milyon lira verildiği’ iddiasını cevapladı. Abacı “Buna şahit değilim. Herkes yalanı çok güzel konuşuyor. Buna Aziz İhsan da dahil. Bazı vicdanlar, en yakınlarım, dost bildiklerim bugün susarak yarınlarını ipotek altına almışlardır.” dedi.
Aziz İhsan Aktaş suç örgütü soruşturması kapsamında 6'sı görevinden uzaklaştırılan 7 belediye başkanının da aralarında bulunduğu, 24'ü tutuklu 200 sanığın yargılandığı davanın 14'üncü duruşması devam ediyor. Bugün görülen duruşmada Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Alican Abacı savunma yaptı.

"DOST BİLDİKLERİM YARINLARKINI İPOTEK ALTINA ALMIŞLAR"
Hakkında "konutu terk etmemek" şeklinde adli kontrol tedbiri bulunan Alican Abacı, yakınlarına sitem ederek, "Doğduğumdan beri memur değilim ama CHP'liyim. Eğer bir hesaplaşma olacaksa yalnızca dosyalarla değil, vicdanlarla da olacaktır. Bazı vicdanlar, en yakınlarım, dost bildiklerim bugün susarak yarınlarını ipotek altına almışlardır. Yine de hakkım helaldir." ifaderini kullandı.

15 MİLYON İDDİASI SORULDU
Abacı, Aziz İhsan Aktaş'ın katıldığı ihalelerin her aşamasının hukuka uygun ve tarafsız bir şekilde yürütüldüğünü söyledi.
Abacı, tutuksuz sanık Tekin Aktaş'ın, "Beşiktaş Belediyesindeki biriken hak ediş ödemelerini alamadıkları için kendilerine, Rıza Akpolat'ın sahibi olduğu şirkete ait iki aracın 15 milyona alınması şartı konduğu" iddiasını da cevapladı.

"BURADA HERKES YALANI ÇOK GÜZEL KONUŞUYOR"
Alican Abacı'ya çapraz sorguda yapıldı. Abacı, Beltaş'a ait taşınmazla ilgili odasında 10 milyon lira verildiği ve odada bulunanlarla bölüştüklerine ilişkin iddiaya şöyle cevap verdi:
Odamda öyle bir şey teslim edilmedi. Buna şahit değilim. Aziz İhsan da zaten ifadesinde, 'Yanlış hatırlamış olabilirim.' diyor. Burada herkes yalanı çok güzel konuşuyor. Buna Aziz İhsan da dahil. Aziz, 'Rıza'yı (Akpolat) hayatımda bir defa gördüm.' diyor. Hastane alınmadan önce Ozan İş, Ali Rıza Yılmaz, Rıza Akpolat ve Aziz İhsan toplantı yaptı. Hatta 2 kişi daha vardı, hatırlamıyorum. O masada oturanların bir günahı yok. Rıza Akpolat, Aktaş'a, 'Hak edişlerin çoğaldı, hastaneyi sen al.' demiştir.

DÜĞÜN MASRAFLARINI AZİZ İHSAN AKTAŞ MI ÖDEDİ?
Abacı, düğün masraflarının Aktaş ailesi tarafından karşılandığı iddiasına yönelik şunları söyledi:
Yemeğin, otelin, fotoğrafın, videonun ve organizasyon hizmetlerinin tamamı, bizzat şahsım ve ailem tarafından karşılanmıştır. Bunun dışında herhangi bir firmayla ya da sanatçıyla anlaşma yapılmamıştır. Düğüne yaklaşık 2 bin kişi katılmıştır. Tüm süreçler babam tarafından yapılmıştır. Düğünümde sanatçı çıkmamıştır.
Abacı'nın, "Düğünümde çıkan davul zurnadan, orkestradan haberim yoktu" sözlerine Aziz İhsan Aktaş “Düğünde bende vardım, doğru, sanatçı çıkmadı. Enbe Orkestrası çıktı. Orkestranın ödemesini kim kim yaptı. Dekont sunabilecek misiniz?” cevabını verdi.

"BU İŞLERDE BİRİNİN BEDEL ÖDEMESİ LAZIM”
Aziz İhsan Aktaş, Rıza Akpolat için de mahkemede şu sözleri kullandı;
Ben ve ekipte bulunan birçok kişi, Rıza Akpolat'a 'Rıza' dendiği zaman, haddini bildiren insanlardık. Gözaltına alındığımızda bizlere, sözde avukatlık yapacağı söylenen kişiler gönderildi, savunma biçimi dayatıldı. Arkadaşlarıma, 'Bu işlerde birinin bedel ödemesi lazım. Alican'ın üzerine atalım.' denildi. Bu sözler bir senaryonun peşinde olunduğunun açık göstergesidir. Ben dostlarımın, yol arkadaşlarımın saçının teline iftira ettirmem. Ama bana Ali Rıza Yılmaz'ı (Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı tutuklu sanık) ele vermemi söylediler.
Benzer Haberler
Daha fazlası →
Bilal Erdoğan, İstanbul'daki ramazan etkinlik alanını ziyaret etti: 'Cumhurbaşkanımız hem Türkiye hem de dünya için örnek bir lider'
Yarın İstanbul'da okullar tatil mi? 25 Şubat İstanbul okullara yağmur tatili var mı?
Diyarbakır'da katliam gibi kaza! 5 ölü 2 yaralı
Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Türkiye hiç olmadığı kadar güçlüdür'
The Night Agent 4. sezon ne zaman çıkacak?
NFC olmayan telefonlardan para transferi yasaklandı mı?
Namaz kılmayı öğrenmek istedi! O anlar sosyal medyada gündem oldu: İzleyenleri gülümsetti!
Bridgerton 4. sezon yayın takvimi: 9. bölüm ne zaman? Bridgerton 5. sezon ne zaman?