Yandex Metrica

DMM'den 'özel bir okulda Arapça eğitim' iddiasına yanıt: 'Kamuoyunu provoke etmeye yönelik iddialar'

DMM'den 'özel bir okulda Arapça eğitim' iddiasına yanıt: 'Kamuoyunu provoke etmeye yönelik iddialar'

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) sosyal medyada yayılan "İstanbul'daki özel bir okulda Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uyulmuyor, eğitim Arapça veriliyor" iddiasına ilişkin açıklama yaptı. 

Gündem

24.05.2024, 00:26

İstanbul'daki özel bir okulda Arapça dersler verildiğine dair iddialara ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden (DMM), açıklama yapıldı. DMM, "İstanbul'daki özel bir okulda Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uyulmuyor, eğitim Arapça veriliyor" iddiasına ilişkin, "Ülkemizde 5580 sayılı Kanun kapsamında farklı ülkelere ait programlarla ve yabancı dillerde eğitim veren milletlerarası okullara imkan verilmektedir. Bahse konu okul da bu kapsamdaki okullardan biridir." açıklaması yapıldı.

Manipülasyon amacıyla sosyal medyada yayılan iddiaya ilişkin açıklama yapan DMM, "İstanbul'daki özel bir okulda Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uyulmuyor, eğitim Arapça veriliyor" iddiasının manipülasyon olduğu belirtildi.

E-Devlet araç eksper raporu nasıl sorgulanır? E-Devlet'ten araç ekspertiz raporu sorgulanır mı? E-Devlet araç eksper raporu nasıl sorgulanır? E-Devlet'ten araç ekspertiz raporu... Haberi Görüntüle

"MİLLETLERARASI OKULLARA İMKAN VERİLMEKTEDİR"

Milli Eğitim Bakanlığı'na ait olmadığı ortaya çıkan okulda işlenen müfredatın genel bir uygulama olduğu belirtildi. İddiaya konu okulun özel bir okul olduğu aktarılan açıklamada, "Ülkemizde 5580 sayılı Kanun kapsamında farklı ülkelere ait programlarla ve yabancı dillerde eğitim veren milletlerarası okullara imkan verilmektedir. Bu okullarda eğitim dili olarak ilgili ülkenin dili veya farklı bir yabancı dil ile eğitim verilebilmektedir. Bahse konu okul da bu kapsamdaki okullardan biridir. Kamuoyunu provoke etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz." ifadeleri kullanıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading