Yandex Metrica

DMM'den 'Gençlik ve Spor Bakanlığı kartının lüks bir otomobilde kullanıldığı' iddiasına yalanlama

DMM'den 'Gençlik ve Spor Bakanlığı kartının lüks bir otomobilde kullanıldığı' iddiasına yalanlama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Gençlik ve Spor Bakanlığı kartının lüks bir otomobilde kullanıldığı" iddiası yalanlandı.

Gündem

22.05.2024, 19:40

Bir yalan daha Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından çürütüldü. Merkezden yapılan açıklamada  "Gençlik ve Spor Bakanlığı kartının kullanıldığı lüks otomobil yolda görüldü" iddiasının doğru olmadığını bildirildi. 

Bazı basın yayın organları, Gençlik ve Spor Bakanlığı kartının kullanıldığı lüks bir otomobilin yolda görüldüğünü iddia etmiş ve bunun kamu kurumları için alınan tasarruf önlemlerine aykırı olduğu yönünde ifadeler kullanılmıştı. 

1 Haziran LGS sınavı bugün mü yarın mı? LGS hangi gün 2 Haziran Pazar günü mü? 1 Haziran LGS sınavı bugün mü yarın mı? LGS hangi... Haberi Görüntüle

"ARACIN BAKANLIK İLE İLGİSİ YOKTUR"

DMM'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada  iddiada adı geçen federasyonun ve aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı ile hiçbir ilgisinin bulunmadığı belirtildi. Açıklamada ayrıca haberde yer alan araç kimlik kartının sahte olduğunun tespit edildiği, konuyla ilgili yasal işlemin başlatıldığı aktarıldı ve bakanlık çalışanı olmayan kişilere herhangi bir kimlik ya da araç kartı verilmesinin söz konusu olmadığı kaydedildi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bazı basın yayın organlarında yer alan, 'Gençlik ve Spor Bakanlığının kartının kullanıldığı lüks otomobil yolda görüldü' iddiası doğru değildir.

İddiada adı geçen federasyonun ve aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. 

Haberde yer alan araç kimlik kartının sahte olduğu tespit edilmiş olup konuyla ilgili yasal işlem başlatılmıştır.

Ayrıca Bakanlık çalışanı olmayan kişilere herhangi bir kimlik kartı ya da araç kartı verilmesi söz konusu değildir. 

'Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'nin açıklanmasının ardından, ekonomik ömrünü tamamlamış araçlar tasfiye edilirken, ihtiyaç fazlası araçlar ise tasfiye edilmek ya da ihtiyacı olan kurumlara devredilmek üzere Hazine ve Maliye Bakanlığına bildirilmektedir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading