Yandex Metrica

DMM soykırımcı İsrail'in yalanını ortaya çıkardı: Çadır kampında Hamas üyeleri yoktu, siviller katledildi

DMM soykırımcı İsrail'in yalanını ortaya çıkardı: Çadır kampında Hamas üyeleri yoktu, siviller katledildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi̇, soykırımcı İsrail'ib Refah kentindeki saldırısına ilişkin yaptığı açıklamayı yalanladı. DMM'den yapılan açıklamada, "26 Mayıs'ta Refah'a düzenlenen saldırıya ilişkin İsrail resmi kaynakları tarafından ortaya atılan, “Güvenli bölgenin dışındaki bir noktada Hamas üyeleri hedef alınarak vuruldu” iddiası doğru değildir." dendi.  

Gündem

28.05.2024, 20:18

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi̇'nden yapılan açıklamada işgalci İsrail’in 26 Mayıs'ta bombaladığı bölge, iddia edildiği gibi bir Hamas karargahı olmadığı belirtildi. Açıklamada "İsrail saldırılarından kaçan sivillerin Refah'ta yerleştirildiği 'güvenli bölge'dir. IDF, 6 Mayıs 2024 tarihinde resmi hesabından yaptığı açıklamada, Al Mawasi bölgesindeki güvenli bölgenin genişletildiğini duyurmuştur. Yapılan paylaşımda, işgalin aşağıdaki haritada da gösterildiği üzere kuzeyde Deir al-Balah'tan güney ve doğuda 2323, 2371, 2360 sayılı bloklara, Han Yunus şehrinin merkezine kadar yayılacağını bildirmiştir." ifadeleri kullanıldı. 

DMM'den yapılan açıklamada soykırımcı İsrail'in güvenli bölge olarak ilan edilen bölgeye Filistinlilerin yönlendirdiği belirtildi. Açıklamada, İsrail, Refah'ın doğu mahallelerinde yaşayan sivillere yönelik, "güvenli bölgeye gidin" çağrıları yapmıştır. Bu duyurular, SMS mesajları, telefon görüşmeleri ve Arapça yayınlar yoluyla açıklanmıştır. IDF Sözcüsü Avichay Adraee, 22 Mayıs tarihindeki bir açıklamasında koordinatların güvenli olduğunu duyurmuştur. Dolayısıyla İsrail'in saldırı düzenlediği nokta, güvenli bölge denilerek sivillerin yönlendirildiği bölgedir." denildi.

Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde yer alan çadır kampa yönelik saldırının Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) ve Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) gibi uluslararası kuruluşlar tarafından doğrulandığı kaydedilen açıklamada "Uluslararası Af Örgütü, yerlerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı kampa düzenlediği saldırının "savaş suçu" olduğunu ve soruşturulması gerektiğini bildirmiştir." ifadeleri kullanıldı. 

Son dakika... Kritik MGK toplantısı sona erdi: 'İsrail yönetimi gecikmeksizin durdurulmalı' Son dakika... Kritik MGK toplantısı sona erdi: 'İsrail yönetimi gecikmeksizin... Haberi Görüntüle

UAD'NİN KARARINA RAĞMEN YAPILAN SALDIRIDA 45 KİŞİ ÖLDÜ

İsrail savaş uçaklarının gerçekleştirdiği saldırının hemen ardından kaydedilen görüntülerde de çok sayıda sivilin hedef alındığının görüldüğü kaydedilen açıklamada "İsrail Başbakanı Netanyahu, Refah kentinde gerçekleştirilen saldırıyı “trajik hata” olarak niteleyerek sivillerin vurulduğunu kabul etmiştir. Uluslararası Adalet Divanı'nın 24 Mayıs'ta aldığı tedbir kararına rağmen İsrail’in Refah'ta gerçekleştirdiği saldırıda, 45 kişi yaşamını yitirirken, 249 kişi yaralanmıştır. Saldırıda yaşamını yitirenlerden 23'ünün kadın, çocuk ve yaşlılardan oluştuğu açıklanmıştır." ifadelerine yer verildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading