Yandex Metrica

DMM bir İsrail yalanını daha deşifre etti: Yapay zekayla üretmişler

DMM bir İsrail yalanını daha deşifre etti:  Yapay zekayla üretmişler

İsrail'in neredeyse her gün söylediği yalanlar Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından deşifre ediliyor. Bunun son örneği "Gazze’deki bir tünelde silah deposu" yalanı. DMM, bununla ilgili paylaşımda bulundu.

Gündem

30.01.2024, 23:55

İsrail sadece insanları değil, insanlığı da öldürüyor. Gazze'de 7 Ekim'den beri 6 bin 150'den fazlası çocuk ve 4 binden fazlası kadın olmak üzere 15 bini aşkın sivili katleden işgal ve terör devleti, yalanlar söylemeye de devam ediyor. İsrail'in söylediği yalanlar ise Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformayonla Mücadele Merkezi duvarına çarpıyor. DMM, neredeyse her gün bir İsrail yalanını deşifre ediyor ve dünya kamuoyunu gerçeklerle aydınlatıyor. Bunun son örneği "Gazze’deki bir tünelde silah deposu" bulunduğu iddiası. 

Eski Çekya Cumhurbaşkanı Klaus'tan 15 Temmuz'a yönelik makale: 'Türkiye'nin vazgeçilmez rolü' Eski Çekya Cumhurbaşkanı Klaus'tan 15 Temmuz'a yönelik makale: 'Türkiye'nin vazgeçilmez... Haberi Görüntüle

"IŞIK İZDÜŞÜMLERİNDE TUTARSIZLIKLAR TESPİT EDİLMİŞTİR"

Bazı İsrailli propaganda hesapları tarafından üretilen Gazze'deki bir tünelde silah deposu bulunduğuna yönelik iddia elden ele yayılmış ve sanki gerçekmiş gibi paylaşılmaya devam etmişti. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada bazı İsrailli propaganda hesapları tarafından yayılan “Gazze'deki bir tünelde bulunan silah deposu” iddiasının yalan olduğunu belirtti. DMM'den yapılan açıklamada "İddiaya konu fotoğraf incelendiğinde ışık izdüşümlerinde tutarsızlıklar tespit edilmiştir. Ayrıca fotoğrafta anlamsız cisimler ve cisimlerde doğal olmayan bozukluklar olduğu belirlenmiştir." denilerek görüntülerin yapay zeka eliyle hazırlandığı bildirildi. 

Genelkurmay çatı davasında cezalar onandı! FETÖ'cülere 138'er kez müebbet hapis cezası Genelkurmay çatı davasında cezalar onandı! FETÖ'cülere 138'er kez müebbet hapis... Haberi Görüntüle

"YAPAY ZEKA TARAFINDAN OLUŞTURUMLUŞ"

DMM tarafından yapılan açıklama şöyle:

"İsrail'in propaganda hesaplarından paylaşılan bir fotoğrafla ilgili, 'Gazze'deki bir tünelde bulunan silah deposu' iddiaları doğru değildir.

İddiaya konu fotoğraf incelendiğinde ışık izdüşümlerinde tutarsızlıklar tespit edilmiştir. Ayrıca fotoğrafta anlamsız cisimler ve cisimlerde doğal olmayan bozukluklar olduğu belirlenmiştir.

Fotoğraftaki cisimlerin gölgeleri cisimlerle uyumsuzdur ve fotoğraftaki ışık dengesi doğal değildir. Bazı silahların arpacıkları ve şarjörleri, silahın yapısıyla uyumlu olmadığı gibi durması gereken yönde de değildir. Ayrıca duvarda asılan ve iki ucu sivri olan cisimler standart silahlarda kullanılan herhangi bir mühimmata benzememektedir.

Perspektif bozukluğu gibi birçok benzer detay, görüntünün yapay zeka tarafından oluşturulduğunu ortaya koymaktadır."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading