Yandex Metrica

Diyanet'ten Gelecek Partili Kani Torun'un okutacağı hatmin engellediği iddiasına yalanlama: Gerçek dışıdır

Diyanet'ten Gelecek Partili Kani Torun'un okutacağı hatmin engellediği iddiasına yalanlama: Gerçek dışıdır

Diyanet İşleri Başkanlığı, Gelecek Partisi Yönetim Kurulu İletişim Başkan Yardımcısı Yavuz Değirmenci'nin, parti genel sekreterleri Kani Torun’un hayatını kaybeden kızının 40. günü dolayısıyla okutacağı hatimin engellendiği iddiasıyla ilgili açıklamada bulundu. Diyanet yaptığı açıklamada, ''Bir siyasi parti yöneticisinin vefat eden kızı için camide hatim programına izin verilmediği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır'' dedi.

Gündem

23.01.2024, 22:18

Gelecek Partisi Yönetim Kurulu İletişim Başkan Yardımcısı Yavuz Değirmenci, partilerinin Genel Sekreteri Kani Torun'un kızı için hatim okutmasının Diyanet tarafından engellendiğini iddia etti. Diyanet İşleri Başkanlığı, söz konusu iddiayı yalanlayarak açıklamada bulundu. Açıklamada, "Bir siyasi parti yöneticisinin vefat eden kızı için Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde bir camide hatim programına izin verilmediği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır." denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Lozan Barış Antlaşması mesajı: Milletimizin müstevlilere karşı elde ettiği zafer Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Lozan Barış Antlaşması mesajı: Milletimizin müstevlilere karşı elde... Haberi Görüntüle

MÜFTÜYE İLETİLDİ, MÜFTÜDEN CEVAP GELDİ: MÜFTÜLÜĞE TALEP GELMEDİ

Diyanet'ten yapılan açıklama şöyle:

Bir siyasi parti yöneticisinin vefat eden kızı için Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde bir camide hatim programına izin verilmediği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır.

Gelecek Partisi Genel Sekreteri Sayın Kani Torun'un vefat eden kızı için Mevlana Gençlik Merkezi'nde hatim programı talepleri kendisinin sekreteri tarafından ilçe müftümüze iletilmiştir.

İlçe müftümüz, okullara ara verilmesiyle birlikte gençlik merkezinin tadilata girdiğini kendilerine iletmiş, aynı alanda bulunan Mevlana Camii'nde hatim programını düzenleyebileceklerini ve cami dışında da her türlü ikramın yapılabileceğini belirtmişlerdir.

Bu görüşmenin ardından müftülüğümüze hatim programıyla ilgili herhangi bir talep ulaşmamıştır.

Görüldüğü üzere, müftülüğümüzün camide hatim programına izin vermediği iddiası tamamen gerçek dışıdır.

Acı bir olay üzerinden oluşturulan bu algının karşısında herkesi sağduyulu olmaya davet eder; vefat eden kardeşimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar dileriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading