Yandex Metrica

Dışişleri Bakanlığından Yunanistan'a 'Deniz Parkı' uyarısı: 'Yaratılacak fiili durumları kabul etmeyeceğiz'

Dışişleri Bakanlığından Yunanistan'a 'Deniz Parkı' uyarısı: 'Yaratılacak fiili durumları kabul etmeyeceğiz'

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan’ın Ege Denizi’nde ilan edeceğini duyurduğu Deniz Parkı konusunda bir açıklama yaptı. Yunanistan'a uyarılarda bulunulan açıklamada "Yunanistan'ın statüsü tartışmalı coğrafi formasyonlar üzerinde yaratması muhtemel fiili durumları kabul etmeyeceğimize tekraren dikkat çekeriz." denildi.

Gündem

15.04.2024, 12:07

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Yunanistan Dışişleri Bakanlığının Ege Denizi ve İyon Denizi'nde iki yeni Deniz Parkı ilan edeceğini duyurmasına tepki gösterildi.

"Yunanistan Dışişleri Bakanlığı bugünkü açıklamasında 16-17 Nisan 2024 tarihlerinde Atina’da düzenlenecek 'Okyanuslarımız Konferansı' sırasında biri Ege Denizi’nde diğeri İyon Denizi’nde iki yeni Deniz Parkı ilan edeceğini duyurmuştur. Yunanistan’ın, Ege sorunları bağlamında öteden beri hemen her platformdan istifade etme çabası içinde olduğu bilinmektedir." ifadelerinin kullanıldığı açıklamada Yunanistan'ın son dönemlerde ilişkilerde görülen yumuşamaya rağmen çevreyle ilgili hususları istismar ettiği belirtildi.

Ben Bu Cihana Sığmazam dizisi ne zaman final yapacak? Dizi bitiyor mu? Ben Bu Cihana Sığmazam dizisi ne zaman final yapacak? Dizi... Haberi Görüntüle

"FİİLİ DURUMLARI KABUL ETMEYECEĞİZ"

Yunanistan'a Ege sorunlarını ve egemenliği uluslararası anlaşmalarla kendilerine devredilmemiş bazı ada, adacık ve kayalıkların statüsüne ilişkin meseleleri kendi gündemine uygun kullanmaması da tavsiye edildi. AB ve üçüncü taraflara da çağrıda bulunularak Yunanistan’ın çevre programlarına yönelik siyasi hamlelerine alet olmamaları istendi.

Türkiye'nin komşuluk hukuku gereği her zaman işbirliğine hazır olduğu hatırlatılan açıklamada Yunanistan'ın statüsü tartışmalı coğrafi formasyonlar üzerinde yaratması muhtemel fiili durumların kabul edilmeyeceğine dikkat çekildi. Açıklama, "Söz konusu Deniz Parklarının Ege Denizi’nde iki ülke arasındaki sorunlar bağlamında hukuki açıdan hiçbir sonuç doğurmayacağını yineleriz." ifadesiyle tamamlandı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading