Yandex Metrica

Sitede Ara

Dışişleri Bakanı Fidan: 'Ülkemiz ve bölgemiz üzerinde oyun oynanmasına asla müsaade etmeyeceğiz'

Dışişleri Bakanı Fidan: 'Ülkemiz ve bölgemiz üzerinde oyun oynanmasına asla müsaade etmeyeceğiz'

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Ülkemiz ve bölgemiz üzerinde oyun oynanmasına asla müsaade etmeyeceğiz. FETÖ, PKK, DEAŞ gibi terör örgütlerinin, sadece milletimizin değil, bölgedeki kardeşlerimizin huzuruna kastetmesine de izin vermeyeceğiz." dedi.

Gündem

20.03.2024, 09:02

Kırşehir AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katılan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bu şehirde vatandaşlarla bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. Kırşehirli ünlü ozan Neşet Ertaş'ı da anmadan geçmeyen Fidan, ayrıca Anadolu'nun en önemli değerlerinden olan Ahilik geleneğinin de Kırşehir'de vücut bulduğunu aktararak, Ahilik teşkilatının kurucusu Ahi Evran'ı da rahmet ve minnetle yad etti. 

Kamuda tasarruf önlemi TBMM davetine yansıdı: Menü sade yemekler, lüks araç yerine otobüs tercih edildi! Kamuda tasarruf önlemi TBMM davetine yansıdı: Menü sade yemekler, lüks... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE 21 YILDA ÇAĞ ATLADI"

Ülkenin 21 yılda geldiği noktayı anlatan Bakan Fidan, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde çağ atladığını söyledi. Fidan sözlerini şöyle sürdürdü: "Zorlu bir coğrafyada, yaşamsal tehdit arz eden krizlere rağmen başta bölgemiz olmak üzere, tüm dünyada barış ve istikrarın savunucusu olmaya devam ediyoruz. Bakınız, Ukrayna'daki savaşta, iki yılda 500 binden fazla insan öldü. Yıpratma mücadelesine dönen bu savaş, hepimizin hayatını etkiliyor. Bu savaş, küresel planda enerji ve gıda krizi dahil, pek çok problemin tetiklenmesine neden oluyor. Barış için, küresel adalet için, elini taşının altına koyan tek bir lider var; o da Sayın Cumhurbaşkanımız."

MHP Başkanlık Divanı'nda kimler var? MHP Başkanlık Divanı'ndaki isimler belli oldu mu? MHP Başkanlık Divanı'nda kimler var? MHP Başkanlık Divanı'ndaki isimler belli... Haberi Görüntüle

"GAZZE'DE DERHAL ATEŞKES SAĞLANMALI"

Gazze'deki soykırıma da değinen Hakan Fidan, Türkiye'nin Gazze'de barışın sağlanması için çaba gösterdiğini belirtti ve "Biz Türkiye olarak en başından beri şunu söyledik: Gazze'de derhal ateşkes sağlanmalı. İnsani yardımlar kesintisiz şekilde bölgeye girebilmeli ve artık adalet tecelli etmeli. Filistinli kardeşlerimiz, Doğu Kudüs'ün başkent olacağı egemen devletlerine kavuşmalıdır." ifadelerini kullandı. Dünyanın da genel olarak bölgede ateşkes ve iki devletli çözüm istediğinin altını çizen Fidan, buna rağmen İsrail'in bu mübarek ayda dahi ateşkese yanaşmadığını ve bombardımana devam ettiğini söyledi. Bakan Fidan, Türkiye'nin Filistinli kardeşlerinin daima yanında olduğunu ve yanında olmaya devam edeceğini tekrarladı. 

Türkiye'nin adaletten yana tavrının hiç değişmediğini vurgulayan Bakan Fidan, bunu özellikle Karabağ meselesinde gösterdiklerini hatırlattı. Fidan, geçen hafta Bakü'de Gürcistan ve Azerbaycan'la üçlü toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Güney Kafkasya'da barış ve güvenlik için aralanan tarihi bir fırsat penceresi var. Azerbaycan ve Ermenistan’ın bu tarihi fırsatı iyi değerlendireceklerine, müzakereleri bir anlaşmayla taçlandıracaklarına inanıyorum." diye konuştu.

Türkiye'yi ziyarete gelen Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'e şok protesto: Katil Almanya Türkiye'den defol Türkiye'yi ziyarete gelen Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'e şok protesto: Katil Almanya... Haberi Görüntüle

"ÜLKEMİZ VE BÖLGEMİZ ÜZERİNDE OYUN OYNANMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

Güçlü bir Türkiye'nin varlığının ve Türk devletlerinin tek çatı altında birleşmesinin çok daha geniş bir coğrafyadaki soydaşları da mutlu ettiğini, onlara özgüven verdiğini söyleyen Hakan Fidan, "Bugün, Balkanlar’da 30 yıl önceki tarifsiz acılar artık yaşanmıyorsa bu, güçlü bir Türkiye sayesindedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki bölgeyi sahiplenen barışçı politikalar sayesindedir." dedi. "Ülkemiz ve bölgemiz üzerinde oyun oynanmasına asla müsaade etmeyeceğiz." diyen Bakan Fidan sözlerine şöyle devam etti: "FETÖ, PKK, DEAŞ gibi terör örgütlerinin, sadece milletimizin değil, bölgedeki kardeşlerimizin huzuruna kastetmesine de izin vermeyeceğiz. Bu stratejinin son zamanlardaki en somut adımını, geçtiğimiz günlerde Irak'la attık. Iraklı muhataplarımız ilk defa PKK'nın Irak'ın çıkarlarına aykırı hareket eden bir 'yasaklı örgüt' olduğunu tescil etti."

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin duyurdu: Yeni müfredat yarın açıklanacak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin duyurdu: Yeni müfredat yarın açıklanacak Haberi Görüntüle

MERKEZ-YEREL UYUMUNA DİKKAT ÇEKTİ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, merkez-yerel uyumuna dikkat çekerek Ankara'yla daha uyumlu çalışan yerel yönetimin, bu şehirde fark yaratacağını, etki bırakacağını ifade ederek şunları kaydetti: "Biz bu yüzden, Cumhur İttifakı olarak, çok değerli bir kardeşimizi, Dr. Osman Arslan'ı sizlere emanet ediyoruz. Osman Bey, Kırşehir'in gerek siyasi gerek ilmi hayatında her zaman sorumluluk üstlenmiş bir dava arkadaşımız. Kendisi, bizlerle, sizlerle uyum içinde, bu güzel şehir için gece gündüz ter dökmeye adaydır. Osman Bey, Kırşehir'e Belediye Başkanı olarak hizmet için sizden yetki istiyor. En doğru kararı vereceğinize eminim. Her ne olursa olsun, bu vatan için, bu millet için, Kırşehir için taş üstüne taş koyan, güçlü Türkiye davasına omuz veren herkesten, Allah razı olsun. O yüzden Ahi Evran'la başlamıştık, müsaadenizle yine onunla bitirelim: Gelen gelsin saadetle, giden gitsin selametle."

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading