Yandex Metrica

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı ile görüştü

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı ile görüştü

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile telefonda Afganistan'daki son durumu görüştü.

Gündem

23.01.2024, 21:58

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD'li mevkidaşı Antony Blinken bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Afganistan'daki son durum ele alındı.

Bunun yanı sıra Çavuşoğlu, Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek, Afganistan'daki son durumu ele aldı.

Bozburun'da heyecanlandıran keşif! 'Kaletepe Yazıtı' bulundu Bozburun'da heyecanlandıran keşif! 'Kaletepe Yazıtı' bulundu Haberi Görüntüle

AFGANİSTAN'DA TALİBAN’IN ÜLKEYE HAKİM OLMA SÜRECİ

ABD ile Taliban arasında Şubat 2020 tarihinde varılan barış anlaşması çerçevesinde bu yıl uluslararası güçlerin Afganistan'dan geri çekilme süreci başladı.

Anlaşma, yabancı güçlere bir saldırı olmamasını öngörürken, Taliban'ın Afgan güvenlik güçlerine yönelik eylemlerine dair hüküm getirmedi.

Afgan hükümetiyle Doha'daki müzakereleri sürdüren Taliban, eş zamanlı olarak, haziran ayından bu yana şiddetli saldırılarla Afganistan'da pek çok ilçeye, son bir ayda da vilayet merkezlerine hızla hakim oldu.

Başkent Kabil'i kuşatan Taliban, 15 Ağustos tarihinde Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin ülkeyi terk etmesinden sonra kenti çatışmasız şekilde kontrolü altına aldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading