Yandex Metrica

Sitede Ara

Dış diplomasisi büyük ses getirdi! Yunan basınından Erdoğan analizi: Gözü büyük oyunda!

Dış diplomasisi büyük ses getirdi! Yunan basınından Erdoğan analizi: Gözü büyük oyunda!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uluslararası diplomasideki başarısı dünya ülkeleri tarafından yakından takip ediliyor. Türkiye'nin dış politikasını mercek altına alan Yunan basını, yazdığı haber analizinde Erdoğan'ın Gazze'de savaş sonrası oluşturulacak olan çok uluslu bir güce liderlik edebilecek 'dış politikası güçlü bir lider” olduğu ve Erdoğan'ın şu anda Orta Doğu'da oynanan büyük oyunla ilgilendiği belirtildi. 

Gündem

27.05.2024, 15:41

Yunan medyasından ekathimerini-com'dan yer alan haberde Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Ankara ziyaretine vurgu yapılarak Türkiye'nin ve Cunhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uluslararası diplomasisi ile dış politikadaki hedefleri yazıldı. 

Aylardır gece-gündüz demeden Gazze'de İsrail tarafından yürütülen soykırım, Ukrayna ve Rusya arasında devam eden savaşın getirdiği krizler gibi uluslararası birçok alanda Türkiye'nin yürüttüğü diplomasinin yankıları ses getirmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı  Erdoğan liderliğindeki Türkiye'nin dünayada yaşanan savaşları ve meydana gelen olayları sadece uzaktan seyreden bir ülke pozisyonunda kalmayarak dünyadaki tüm mazlum halkların sorunları ile ilgilenmesi Yunan basınına da taşındı. 

Sahipsiz hayvan düzenlemesinde yeni detaylar ortaya çıktı: Sokağa atanın cezası 10 kat artacak Sahipsiz hayvan düzenlemesinde yeni detaylar ortaya çıktı: Sokağa atanın cezası... Haberi Görüntüle

"YUNANİSTAN'IN AKSİNE ERDOĞAN'IN DIŞ POLİTİKASI BÖLGESEL BİR GÜÇ"

Gazze'de savaş sonrası oluşturulması muhtemel olan çok uluslu garantör bir güce değinilen  haberde, "Yunanistan'ın aksine Erdoğan'ın dış politikası bölgesel bir güçtür. Savaş bittiğinde Gazze'yi yönetecek çok uluslu bir güç yaratma çabalarıyla ilgileniyor." denildi. 

Suç örgütlerine geçit yok! Bakan Yerlikaya duyurdu: Çok sayıda kişi yakalandı Suç örgütlerine geçit yok! Bakan Yerlikaya duyurdu: Çok sayıda kişi... Haberi Görüntüle

"ORTA DOĞU'DA OYNANAN BÜYÜK OYUNLA İLGİLENİYOR"

Türkiye'nin NATO'da yer alan tek Müslüman ülke olduğu belirtilen haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedefinin Yahudiler değil, Gazze kasabı Netanyahu ve onun hükümeti olduğu ifade edilerek "Bölgede yüzyıllar öncesine dayanan varlığıyla NATO'daki tek Müslüman ülkenin lideri olarak Erdoğan'ın gözü şu anda Orta Doğu'da oynanan daha büyük oyunda. Yüzyıllar boyunca Osmanlı İmparatorluğu, Avrupa'nın zulüm gören Yahudileri için güvenli bir sığınaktı. Aynı şekilde modern Türkiye de antisemitizmden etkilenmemiştir." ifadelerine yer verildi. 

THY uçağından acil durum çağrısı: Uçak İstanbul'a geri döndü THY uçağından acil durum çağrısı: Uçak İstanbul'a geri döndü Haberi Görüntüle

MİÇOTAKİS'İN HAMAS SÖZLERİNE ERDOĞAN'DAN TEPKİ 

Yunan basınında yapılan haberde; Erdoğan'ın Orta Doğu'da verilen büyük güç mücadelesi ile ilgilendiği ifade edildi. Miçotakis'in Ankara'daki Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında İsrail'in işgaline karşı direnen Hamas'ı terör örgütü olarak tanımlamasına ve Erdoğan'ın tepkisine dikkat çekildi.

Erdoğan'ın Miçotakis'in Hamas'ı terör örgütü olarak tanımlamasına sert tepki vererek 'Hamas'ın direniş hareketi' olduğunu ifade ettiği sözlerin Yunanistan'da geniş yankı uyandırdığı belirtildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading