Yandex Metrica

DOLAR

32.99

%-0 expand_less

EURO

35.80

%-0.3 expand_more

ALTIN

2528.50

%0 expand_less

BIST

10889.48

%0.17 expand_less

BTC ($)

67730.14

%0.4 expand_less

DEVA Parti'li Metin Gürcan hakkında tahliye kararı! Savcılık itiraz etti

DEVA Parti'li Metin Gürcan hakkında tahliye kararı! Savcılık itiraz etti

Avrupa ülkelerine para karşılığı askeri sır teslim etmekle suçlanan DEVA Parti'li Metin Gürcan, Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi kararıyla tahliye edildi. Gürcan hakkında iddianame hazırlayan başsavcılık bu karara itirazda bulundu.

Gündem

23.01.2024, 19:15

Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi, 'casusluk' suçundan müebbet ve 35 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) kurucu üyesi Metin Gürcan hakkında tahliye kararı verdi. Yurt dışı yasağı hükmü uygulanan Gürcan'ın tahliyesine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti. 

İtiraz dilekçesinde dosyadaki mevcut delil durumu ve isnat edilen suçlamalara ilişkin cezanın üst sınırına dikkat çekilerek adli kontrol şartının bu aşamada yetersiz kalacağı gerekçesiyle Gürcan'ın yeniden tutuklanması istendi.

Ankara 26. Ağır Mahkemesi, başsavcılığın bu talebini reddetmesi halinde nihai kararı vermesi için dosyayı Ankara 27. Ağır Ceza Mahkemesine gönderecek.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Gürcan'ın para karşılığında "Türkiye'nin bazı ülkelerde konuşlu askeri birlikleri", "Afrin operasyonu öncesi yaşananlar", "Türkiye'nin Libya ve Suriye'deki etkinliği", "insansız hava araçlarını ihraç etmek isteyen ülkeler", "S-400'lerin konumlandırılması" ile "PKK elebaşlarının konumlarının belirlenmesine yönelik saha çalışmaları" gibi bilgileri yabancı diplomatlara aktardığı belirtilmişti. 

Metin Gürcan'ın iki Avrupa ülkesinin diplomatlarından zarf içinde para aldığına ilişkin görüntüler polis kayıtlarına yansımıştı. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading