Yandex Metrica

Depremi önceden bilen uygulamalar hangileri, deprem uygulama Android, iOS, Play Store'dan nasıl indirilir?

Depremi önceden bilen uygulamalar hangileri, deprem uygulama Android, iOS, Play Store'dan nasıl indirilir?

Türkiye’de 4 Aralık tarihinde Marmara Denizi'nde meydana gelen  5.1 şiddetindeki depremin ardından Afetlerin neden olduğu psikolojik tahribatlar, vatandaşlarda acil durumlara hazırlıklı olma ve bilinçli bir şekilde hareket etme ihtiyacını artırmaktadır. Bu kapsamda, popülerlik kazanan Deprem Ağı isimli uygulama, mobil cihaz kullanıcıları arasında depremi önceden öğrenme ve bilgilendirilme ihtiyacını karşılamaktadır. Peki Depremi önceden bilen uygulamalar hangileri, deprem uygulama adroid, iOS, Play Store'dan nasıl indirilir?

Gündem

05.03.2024, 00:20

Afetlerin neden olduğu psikolojik tahribatlar, vatandaşlarda acil durumlara hazırlıklı olma ve bilinçli bir şekilde hareket etme ihtiyacını artırmaktadır. Bu kapsamda, popülerlik kazanan Deprem Ağı isimli uygulama, mobil cihaz kullanıcıları arasında depremi önceden öğrenme ve bilgilendirilme ihtiyacını karşılamaktadır. Mobil cihaz kullanıcıları, depremleri önceden tahmin etme ve bu konuda bilgi sahibi olma amacıyla Deprem Ağı uygulamasını ücretsiz indirmenin yollarını araştırmaktadır.

Son zamanlarda meydana gelen sarsıcı depremlerin etkisiyle, Deprem Ağı isimli mobil uygulama büyük ilgi gördü. Uygulama, depremlerin önceden haber verdiği iddiasıyla kullanıcılar arasında popülerlik kazandı ve bu bağlamda milyonlarca kez indirildi. Peki Depremi önceden bilen uygulamalar hangileri, deprem uygulama adroid, iOS, Play Store'dan nasıl indirilir?

Öğretmen Temmuz maaş farkı ne zaman yatacak? 14 günlük maaş farkı ne kadar, kaç TL? Öğretmen Temmuz maaş farkı ne zaman yatacak? 14 günlük maaş... Haberi Görüntüle

DEPREMİ ÖNCEDEN BİLEN UYGULAMALAR HANGİLERİ?

Deprem Ağı uygulaması, gerçek zamanlı deprem uyarıları sağlayan bir mobil uygulama olarak bilinmektedir. Özellikle sosyal medya üzerinde uygulamayı kullandığını belirten kullanıcılar, deneyimlerinden memnun olduklarını dile getirmektedir. Uygulama, İtalya'nın Bergamo bölgesinde merkezi bulunan bir şirket tarafından geliştirilmiş olup, Earthquake Network (Deprem Ağı) uygulaması yüklü olan telefonlara depremden kısa bir süre önce uyarı göndermektedir.

Deprem Ağı uygulamasının çalışma mantığı, kamuya açık gerçek zamanlı verilerin uygulama üzerinde toplanması ve kullanıcılara bildirim gönderilmesi esasına dayanmaktadır. Uygulama, depremin merkez üssünün uzaklık ve yakınlığına göre kullanıcılara erken ya da geç uyarılar sağlayabilmektedir. Resmi sitelerinde yer alan bilgilendirmede,  “Merkez üssüne çok yakın değilseniz, uyarıyı önceden alabilirsiniz ve depremin zarar verici dalgaları size ulaşmadan kendinizi korumaya alabilirsiniz.” ifadesiyle kullanıcılara bilgi verilmektedir. Bu özellik, uygulamayı kullanarak kullanıcıların deprem anında güvenli önlemler almalarına olanak tanımaktadır.

Yaşasın demokrasi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz mesajı dev ekrana yansıtıldı: Milletin Zaferi! Yaşasın demokrasi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz mesajı dev ekrana yansıtıldı:... Haberi Görüntüle

DEPREM UYGULAMA ANDROİD, iOS, PLAY STORE'DAN NASIL İNDİRİLİR?

Deprem Ağı mobil uygulaması, iOS, Android ve Huawei cihazları için uyumlu olarak Google Play, App Store ve App Gallery platformlarında bulunmaktadır. Bu uygulama, farklı mobil işletim sistemlerinde kullanıcılara deprem uyarıları sağlamak ve gerçek zamanlı bilgiler sunmak amacıyla geniş bir kullanıcı kitlesine hitap etmektedir. Uygulamayı indirmek ve kullanmak isteyenler, kendi cihazlarının işletim sistemine uygun olan uygulama mağazasından Deprem Ağı uygulamasını kolayca temin edebilirler.

>DEPREM AĞI UYGULAMASI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading