Yandex Metrica

Deprem uzmanlarından İstanbul için peş peşe uyarılar! İşte en riskli 5 ilçe

Deprem uzmanlarından İstanbul için peş peşe uyarılar! İşte en riskli 5 ilçe

Kahramanmaraş merkezli çifte felaketin ardından gözler olası Marmara depremine çevrilirken uzman isimlerden peş peşe açıklamalar geldi. Deprem uzmanları, İstanbul'un en riskli ilçelerini sıraladı.

Gündem

29.03.2024, 16:56

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli çifte depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen Türkiye beşik gibi sallanmaya devam ediyor.

Çifte felaketin ardından gözler olası Marmara depremine çevrilmişken uzman isimler, İstanbul'da yakın bir zamanda 7 ve üzerinde bir sarsıntının olacağını belirtiyor.

Uzmanlardan İstanbul için peş peşe uyarılar gelirken büyük depremin yaklaştığı söylentileri artmaya başladı.

Bu bağlamda uzmanlardan mega kent için yeni bir açıklama geldi. uzman isimler, İstanbul'un en riskli ilçeleri bir kez daha sıraladı.

Rafael Cemo Çetin aslen nereli, kaç yaşında? Rafael Cemo Çetin kimdir? Rafael Cemo Çetin aslen nereli, kaç yaşında? Rafael Cemo Çetin... Haberi Görüntüle

''İSTANBUL'DA EN RİSKLİ 5 İLÇE''

Prof. Dr. Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Depremde, kırık (fay) yıkmaz, sarsıntı yıkar. Sarsım gevşek yerde büyür, yapıyı çalkalar. Yıkımların yüzde 65 nedeni yer, yüzde 35'i yapısal kusurlardır. Yoğun, çok katlı yapılaşmış, Esenyurt, Beylikdüzü, Bahçelievler, Zeytinburnu, Bakırköy korkutuyor. İstanbul'da kazanç, bilimi yok saydı." ifadelerini kullandı.

Son dakika... DEM'li iki büyükşehir belediye hakkında inceleme: Mülkiye Müfettişleri görevlendirildi Son dakika... DEM'li iki büyükşehir belediye hakkında inceleme: Mülkiye Müfettişleri... Haberi Görüntüle

''KIRMIZI BALIKLAR BOL OLUR''

Ahmet Ercan diğer paylaşımında ise şu ifadeleri kullandı;

''Deprem yılı; meyveler bol, deprem haftası; kırmızı balıklar bol olur. Ayrıca kişilerde baş, kas ile eklem ağrıları artar.''

Bakan uyardı: Yurt genelinde sıcaklıklar artacak! Bazı illerde 30 derecenin üstüne çıkacak Bakan uyardı: Yurt genelinde sıcaklıklar artacak! Bazı illerde 30 derecenin... Haberi Görüntüle

EN FAZLA DİKKAT EDİLECEK İLÇELER

Prof. Dr. Naci Görür ise İstanbul için yaptığı son değerlendirmesinde "İstanbul'da deprem gözetildiği zaman en fazla dikkat edilecek, özen gösterilecek ilçeler arasında Büyükçekmece, Küçükçekmece, Esenyurt ve bu tarihi yarımada Fatih o yöreler Zeytinburnu var." dedi.

 

Habere Tepki Ver

0

1

1

1

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading