Yandex Metrica

Sitede Ara

Deprem bölgesinde TOKİ konutları nereye yapılacak? Zemin etüdü nasıl yapılıyor?

Deprem bölgesinde TOKİ konutları nereye yapılacak? Zemin etüdü nasıl yapılıyor?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrası yeni evlerin yapılması için hazırlıklar hemen başladı. TOKİ konutlarının nereye yapılacağına dair çalışmalar devam ederken zemin etütlerinin nasıl yapıldığı merak konusu oldu. Peki TOKİ konutları nereye yapılacak? Zemin etüdü nasıl yapılıyor?

Gündem

26.03.2024, 01:13

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde depremlerde 40 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybederken on binlerce bina da yıkıldı. 

Havada panik anları! THY yolcu uçağının camı patladı! Havada panik anları! THY yolcu uçağının camı patladı! Haberi Görüntüle

TOKİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI 

Asrın felaketi sonrası depremzedelere teslim edilmek üzere yeni ev inşa çalışmaları başladı. Deprem bölgesinde mikro bölgeleme ve zemin etüdü çalışmaları hızla devam ediyor.

AHaber çalışmaları yerinde inceledi. İşte AHaber muhabiri Esra Keskin'in açıklamalarından öne çıkanlar; 

Adıyaman'da birçok noktada arama-kurtarma çalışmaları sonlandırıldı. Enkaz çalışmaları bir yandan devam ediyor.

Geride bıraktığımız günlerde Belediye Başkanının bir açıklaması olmuştu ve Adıyaman'ın taşınacağını söylemişti.

Öncelikle kuzeye dağın yamaçlarına doğru taşınacağı ifade edildi. Çünkü Adıyaman jeolojik olarak bazı noktalarda özellikle yerleşime uygun olmadığı söylendi.

23 Nisan'da (Bugün) marketler açık mı? A101-BİM-ŞOK-Migros 23 Nisan'da kapalı mı? 23 Nisan'da (Bugün) marketler açık mı? A101-BİM-ŞOK-Migros 23 Nisan'da kapalı... Haberi Görüntüle

ŞEHİR KUZEYE TAŞINACAK 

Bununla birlikte yeni inşa edilecek konutların özellikle 30 bin ila 50 bin konutun şehrin kuzeyine doğru taşınması planlanıyor. Bununla alakalı çalışmalar sürüyor.

Bu noktada yerleşime uygunluk çalışması gerçekleştiriliyor. Burada aslında zemin etüdünden önceki çalışma olarak ifade ediliyor ve bir sondaj çalışması gerçekleştiriliyor bu alanda.

Son dakika: MEB açıkladı! Okullarda yeni müfredat taslağı hazır Son dakika: MEB açıkladı! Okullarda yeni müfredat taslağı hazır Haberi Görüntüle

SONDAJ ÇALIŞMALARI YAPILIYOR 

Bu makine 15 metre derinliğe kadar inecek ve bu alanların yerleşim yerlerine uygun olup olmadığını tespit ediyor olacak.

Zemine uygun olursa zemin etüdü çalışmasına geçilecek bu sondaj çalışmasından sonra. Bunlar değerlendirilecek. Fay grupları zemin etüdleri, heyelan riski olup olmadığı aynı şekilde değerlendirilecek. Aslında geniş bir alanda bu çalışma yapılıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading