Yandex Metrica

Deprem bölgesinde 30 bin konut daha teslim edildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedef 200 bin

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'ne canlı bağlantı ile katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Depremin ardından hayatı kaybedenleri geri getiremeyiz. Onun dışındaki tüm kayıpları telafi edecek güce, imkana sahibiz demiştik. İşte bu sözümüzü tutmak için gece gündüz çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı. Deprem bölgesine 115 milyar liralık kaynak aktarıldığını söyleyen Erdoğan, ''30 bin 723 vatandaşımızı daha evlerine kavuşturuyoruz. İnşallah bu sayıyı yıl sonuna kadar 200 bine tamamlayacağız.'' dedi.

Gündem

27.03.2024, 16:23

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli çifte depremin üzerinden bir yıl geçti.

Deprem bölgesindeki kalıcı konutların inşası teker teker tamamlanmaya başladı. 300 bin konutun inşasının devam ettiği bölgede, 30 bin 697 konut daha bitti.

Bu konutların hak sahipleri bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Ankara'dan canlı bağlantıyla katılacağı kura töreniyle belirlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'ne katıldı.

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde;

Türkiye'nın batısında fırtına: Rüzgarın hızı 118 kilometreye ulaştı ağaçlar devrildi hortum oluştu Türkiye'nın batısında fırtına: Rüzgarın hızı 118 kilometreye ulaştı ağaçlar devrildi... Haberi Görüntüle

''115 MİLYAR LİRA KAYNAK AKTARDIK''

Dünyanın en başarılı iyileştirme operasyonunu gerçekleştirdik. Her afetzedenin yanında olduk. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına destek verdik. Depremin ardından sabırla iline ilçesine mahallesine köyüne sokağına evine işine sahip çıkan vatandaşlarımızın her birine şükranlarımı sunuyorum. Dünyanın en başarılı iyileştirme operasyonunu gerçekleştirdik. Her afetzedenin yanında olduk. Layıplarımızı elbette geri getiremeyiz ama yaraları sarıyoruz.  Deprem bölgemizi de Türkiye Yüzyılı'na hazırlıyoruz. Taşınmadan kiraya, enkaz kaldırmadan geçici barınmaya, her konuda 115 milyar liralık bir kaynakla, 2 milyon kişiye ulaştık.

Beylikdüzü-Avcılar D-100 karayolunda feci kaza: Çok sayıda ekip olay yerinde Beylikdüzü-Avcılar D-100 karayolunda feci kaza: Çok sayıda ekip olay yerinde Haberi Görüntüle

30 BİN KONUT TESLİM EDİLİYOR

Ülkemiz üzerindeki deprem yükünü tamamen ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Bunun için de gece gündüz çalışıyoruz. Geçtiğimiz ayın başlarında yapımı tamamlanan 46 bin konut ve köy evinin anahtarlarını teslim etmiştik. Bugün de 30 bin 723 vatandaşımızı daha evlerine kavuşturuyoruz. Böylece 1,5 ayda 76 bin konut sayısını aşmış bulunuyoruz. 2 ayda 80 bin konutu teslim etme sözümüzü yerine getirmeye çok az kaldı. İnşallah bu sayıyı yıl sonuna kadar 200 bine tamamlayacağız. Amacımız 442 bin hak sahibinin hiçbirini mağdur etmeden tamamını yuvalarına ve iş yerlerine kavuşturmaktır.

Yalova-Yenikapı arabalı vapurunda kabus gibi anlar! 4 araç zarar gördü Yalova-Yenikapı arabalı vapurunda kabus gibi anlar! 4 araç zarar gördü Haberi Görüntüle

''DEPREMİN MALİYETİ 104 MİLYAR DOLAR''

Asrın felaketinin sebep olduğu sıkıntıların altından kalkmak öyle kolay bir iş değildir. Depremin yol açtığı yıkımların maliyeti 104 milyar doları buluyor. Sadece bu yılın bütçesinde deprem çalışmalarına 1 trilyon liranın üzerinde kaynak ayırdık. Geçen yıl da aynı meblağda harcama yapmıştık. Bunlar sadece bütçeden yaptığımız harcamaları ifade ediyor. STK’larımızın, özel şirketlerimizin, vatandaşlarımızın, belediyelerimizin katkıları bunun dışındadır. Önümüzdeki yıldan sonra ülkemizin ve şehirlerimizin üzerindeki deprem yükünü tümüyle kaldırmayı planlıyoruz.

Dehşet anları kamerada! Pitbull sahibine ve ailesine saldırdı: 3 kişi ölümden döndü Dehşet anları kamerada! Pitbull sahibine ve ailesine saldırdı: 3 kişi... Haberi Görüntüle

''DEPREM BÖLGESİNİ TÜRKİYE YÜZYILI'NA HAZIRLIYORUZ''

Avrupa'daki pek çok ülkenin nüfusundan ve konut sayısından daha yüksek inşa faaliyetini ifade ediyor. Caddeleriyle meydanlarıyla üretim ve istihdam altyapısıyla yeni baştan tasarlıyoruz. Ülkemizin tamamıyla birlikte deprem bölgemizi de Türkiye Yüzyılı'na hazırlıyoruz. Ülkede ve dünyada ne yaşanırsa yaşansın, hiçbir gündemin bizi deprem bölgesiyle ilgili programımızdan uzaklaştırmasına izin vermiyoruz. Depremin hemen ardından Mayıs ayında Cumhurbaşkanını ve milletvekillerini belirlediğiniz önemli seçim yaşadık.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan Erdoğan ve Heniyye görüşmesine ilişkin açıklama! Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan Erdoğan ve Heniyye görüşmesine ilişkin açıklama! Haberi Görüntüle

''FELAKET SENARYOSU YAZANLAR VAR''

Yeni bir seçimin arefesindeyiz. Bölgemizde yaşanan insani kriz ve çatışmalar genişliyor. Gazze'deki katliamın insani ve vicdani sorumluluğuyla karşı karşıyayız. Ekonomi programımızı zor şartlarda uygulamayı sürdürüyoruz. Seçim sonrası için felaket senaryosu yazanlar var. Onları da yakından takip ediyoruz. Bunların hiçbiri deprem bölgemizi ayağa kaldırmanın önüne geçemiyor. İnşallah bu badireyi de geride bırakacağız. 

CHP'li belediyelerde torpil furyası: Makam koltukları akrabalara dağıtıldı! CHP'li belediyelerde torpil furyası: Makam koltukları akrabalara dağıtıldı! Haberi Görüntüle

"ŞEHİRLERİMİZİ DAYANIKLI HALE GETİRMEK İÇİN ACELE ETMELİYİZ"

TOKİ’nin öncülüğünde ülkemizin konut stokunun kaydadeğer bir bölümünü yeniledik. TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 314 bin konutu vatandaşlarımızın emrine sunduk. Aynı şekilde depremde ayakta kalmaları önem taşıyan kamu binalarının büyük kısmını tekrar inşa ettik. Hala dönüştürmemiz gereken pek çok bina var. Nitekim 6 Şubat depreminde yıkılan binaların yüzde 90’ından fazlasının 1999 öncesinde yapılanlar olduğunu ne yazık ki görüyoruz. Deprem maalesef bizi beklemiyor. Şehirlerimizi depreme dayanıklı hale getirmek için acele etmeliyiz. Bilhassa İstanbul gibi yoğun nüfusa sahip yerlerde böyle bir afetin altından kalkmak gerçekten çok zor olacaktır. Yarısı Bizden Kampanyası’yla önemli bir adım attık. Deprem bölgesindeki çalışmalarımızın bitmesiyle diğer şehirlerimizin dönüşümüne daha çok kaynak ayırma imkanına kavuşacağız.

Zuhal Topçu kimdir? MHP Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu nereli, kaç yaşında? Zuhal Topçu kimdir? MHP Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu nereli,... Haberi Görüntüle

''DEPREM İHMALE GELMEYECEK BİR KONU''

Zübük siyasetiyle, başka alanda insanların gözlerini boyamak belki mümkün olabilir. Ama bu anlayışın deprem karşısında önemi yoktur. Bunun içinden milletimden kendi evinden başlayarak ülkesini depreme karşı hazırlayacak olanlara destek vermesini istiyorum. Deprem ihmale gelmeyecek bir konudur. Deprem siyaset üstü bir konudur, ihmale gelmez. Deprem riski ve deprem sonrası kayıp yaşama olayı en yüksek olan İstanbul'a Murat Kurum'u aday gösterdik. Son 5 yıldaki tüm afetlerde çalışmaları başarıyla yöneten Murat kardeşimizin İstanbul'u da depreme en iyi şekilde hazırlayacağından asla şüphe duymuyoruz. Aynı tehditle yüz yüze olan diğer şehirlerimizde de seferberlik ruhuyla çalışmayı sürdüreceğiz. Bugünkü kura töreniyle anahtarını alacak vatandaşlarımıza konutlarının hayırlı olmasını diliyorum.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading