Yandex Metrica

DEM'den Ekrem İmamoğlu'na ilk uyarı geldi: 'Oylar benim' demesin sakın!

DEM'den Ekrem İmamoğlu'na ilk uyarı geldi: 'Oylar benim' demesin sakın!

PKK'nın siyasi uzantısı DEM Parti'den Ekrem İmamoğlu'na ilk gözdağı geldi. Partinin göstermelik adayı Meral Danış Beştaş, "İmamoğlu 'bu oylar benimdir' demesin sakın. Aldığı oylar onun değil" dedi.

Gündem

07.04.2024, 16:24

İstanbul'da 'Kent Uzlaşısı' adı altında PKK destekçileriyle işbirliği yapan CHP bunun karşılığını fazlasıyla aldı. PKK'nın siyasi uzantısı DEM Parti tabanının ezici çoğunluğu Ekrem İmamoğlu'na oy verdi. 

Türkiye'nin gözbebeği metropolde DEM Parti'nin göstermelik aday yaptığı Meral Danış Beştaş ancak 150 bine yakın oy alabildi. Yaşadığı hezimet karşısında hiç de üzgün görünmeyen Beştaş, seçim sonuçlarına ilişkin ilk açıklamasında İmamoğlu'na talimat sıraladı. 

DEM Parti seçmeninin AK Parti'yi cezalandırma güdüsüyle hareket ettiğini söyleyen DEM Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, şunları söyledi:

"Aslında İstanbul'da çıkan sonuç, DEM seçmeninin, partimizin seçmeninin AKP'yi cezalandırmasıdır. Niye böyle diyorum? Yani şunu da söyleyeyim; İmamoğlu 'bu oylar benimdir' demesin sakın. Aldığı oylar onun değil. Bizim seçmenlerimiz oraya oy verdi. Neden? Çünkü AKP'yi cezalandırmak istedi. AKP'ye cevap vermek istedi. Bugün bile 'sahte seçmen' diye nitelendirdiğimiz seçmenlerin aynı okullarda oy kullanması ve buna halkın tepkisi buradaki seçmenin görüşünü etkiledi."

Anant Ambani kimdir? Anant Ambani serveti ne kadar? Anant Ambani kimdir? Anant Ambani serveti ne kadar? Haberi Görüntüle

PKK DESTEKÇİLERİ NE İSTEYECEK?

Güneydoğu ve Doğu Anadolu'daki büyükşehirler hariç Türkiye'nin diğer tüm kentlerinde CHP adaylarına destek verdiği görülen DEM Parti'nin önümüzdeki süreçte muhalefete keseceği diyetin 'Türk Silahlı Kuvvetleri operasyonları' olmasına kesin gözüyle bakılıyor. 

TBMM sıralarında HDP(DEM) ile birlik olup, Mehmetçiğin Suriye ve Irak'ta terörle mücadele yürütmesine 'hayır' diyen CHP'nin, bu tavrını önümüzdeki dönemde de sürdürmesi bekleniyor. 

PKK paçavrası Yeni Özgür Politika

Mehmetçik, Irak kuzeyinden terör örgütünün temizlenmesi için önümüzdeki aylarda bölgeye yeni bir harekâta hazırlanıyor. PKK'nın propaganda aygıtı olarak bilinen Yeni Özgür Politika adlı gazete önceki gün birinci sayfasından şu çağrıyı yapmıştı:

"Türk devletinin yeni bir savaş hazırlığının arifesinde olduğu bir dönemde yerel seçimler yapılıyor. İki dönemdir Kürtlerin iradesini tanımayarak belediyeleri gasp edip devlet memurları atayan AKP-MHP iktidarına Kuzey Kürdistan'da ciddi bir yanıt verilmesi bekleniyor."

PKK paçavrasının 'Kuzey Kürdistan' olarak nitelediği bölgede DEM Partililer kendi adaylarını seçerken İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, Ankara'da Mansur Yavaş'ı destekledi.

 

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading