Yandex Metrica

Danıştay skandal kararlara devam ediyor! Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ihalesi iptal edildi!

Danıştay skandal kararlara devam ediyor! Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ihalesi iptal edildi!

Danıştay skandal kararlar vermeye devam ediyor. İBB'nin temyiz talebi üzerine Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ihalesini iptal etti. Danıştay 13. Daire, İBB'nin açtığı davada hukuka aykırılık bulunmadığını hükmeden Ankara 16. İdare Mahkemesi'nin kararını bozdu!

Gündem

14.05.2024, 09:13

Danıştay 13. Dairesi skandal bir karara daha imza attı. Danıştay, Ankara 16. İdare Mahkemesi'nin 'Hukuka aykırılık bulunmadığını' hükmeden maddesinin kararını bozdu.

Danıştay, İBB'nin temyiz talebi üzerine Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ihalesini iptal etti.

İhalenin iptal edilmesi oy birliği ile kabul edildi. Görülen davanın kararında, ''Davaya konu ihale işleminde hukuka uygunluk bulunmadığı sonucuna varılmıştır'' ifadeleri kullanıldı.

Son dakika... Irak'ın kuzeyine hava harekatı: 25 terör hedefi imha edildi Son dakika... Irak'ın kuzeyine hava harekatı: 25 terör hedefi imha... Haberi Görüntüle

ANAYASA'YA AYKIRILIĞI NEDENİ İLE İPTALİ İSTENDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Atatürk Havalimanı arazisi ile ilgili çevre düzeni ve plan değişikliğine itiraz etmişti.

Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı'nın aleyhine açılan davada yürütmenin durdurulması ve iptal edilmesi talep edildi.

Alınan kararın yasal dayanaklardan yoksun olması, 5393 sayılı Belediye Kanunu'na ve Anayasa'ya aykırılığı nedeni ile iptal ve yürütülmenin durdurulması talep edildi.

Adana'da orman yangını! Havadan müdahale edilemiyor Adana'da orman yangını! Havadan müdahale edilemiyor Haberi Görüntüle

MAHKEME BİLİRKİŞİ RAPORUNU TALEP ETTİ  

Mahkeme 07 Kasım 2022 tarihli ara kararı ile anlaşmazlık konusunda taşınmaz mahallinde keşif yapılmasına karar verdi.

Mahkemenin aldığı bu kararda dava konusu plan değişikliklerin şehircilik ilkeleri ve planlama esasları hukuka uygunluk yönünden incelenmesini ve bilirkişi raporunun mahkemeye sunulması talep edildi.

Son dakika... Irak'ın kuzeyine hava harekatı: 25 terör hedefi imha edildi Son dakika... Irak'ın kuzeyine hava harekatı: 25 terör hedefi imha... Haberi Görüntüle

BİLİRKİŞİ RAPORU MAHKEMEYE SUNULDU!

Mahkemeye sunulan bilirkişi incelemesinde, “27 Mayıs 2022 tasdik tarihli İstanbul İli 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği (İstanbul İli, Bakırköy İlçesi, Atatürk Havalimanı, Millet Bahçesi ve Çevresi) şehircilik ilkelerine, yerleşmenin gelecekteki ihtiyaçlarına, planlama tekniklerine uygun olmadığı ve kamu yararını gözetmediği bilirkişi heyetimizce tespit edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC paylaşımı: Kardeşlerimizle ekmeğimizi de suyumuzu da paylaşacağız Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC paylaşımı: Kardeşlerimizle ekmeğimizi de suyumuzu da paylaşacağız Haberi Görüntüle

İDARE MAHKEMESİ DAVAYI HUKUKA AYKIRILIK BULUNMADIĞI İÇİN REDDETTİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin TOKİ ve Çevre Bakanlığı’na karşı açtığı davayı Ankara 16. İdare Mahkemesi 7 Eylül 2023’te karara bağlamıştı. İdare Mahkemesi, ihalede hukuka aykırılık bulunmadığı gerekçesiyle davayı reddetmişti.

Yıldız Sarayı açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ağustos sonuna kadara ücretsiz ziyaret edilecek Yıldız Sarayı açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ağustos sonuna kadara ücretsiz ziyaret... Haberi Görüntüle

DANIŞTAY'DAN SKANDAL KARAR: İHALE İPTAL EDİLDİ

İBB, Ankara 16. İdare Mahkemesi'nin bu kararını temyize götürmüştü. Temyiz başvurusu ile ilgili kararını veren Danıştay 13. Dairesi, davanın idare mahkemesi tarafından reddedilmesinde hukuki isabet bulınmadığını ifade etti.

Danıştay 13. Dairesi skandal bir karar ile, Ankara 16. İdare Mahkemesi'nin kararını bozdu.

Danıştay, ihalenin kesin olarak iptaline oy birliği ile karar verdi.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading