Yandex Metrica

Sitede Ara

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan emeklilere mesaj: 'Emeklilerimizin sıkıntılarını biliyoruz'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan emeklilere mesaj: 'Emeklilerimizin sıkıntılarını biliyoruz'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Emeklilerimizin sıkıntılar yaşadığını biliyoruz. Bu sıkıntıların da farkındayız. Bu son yaptığımız artış da 6 aylık bir artıştı. OVP'de beklediğimiz enflasyon rakamı yüzde 36 olduğu halde yüzde 50 civarında 6 aylık bir artış yaptık. Temmuz'da yeni bir değerlendirme olacaktır mutlaka. Önümüzdeki dönemde emeklilerimizin sıkıntıları bizim için öncelikli bir konu olacaktır diye inanıyorum." dedi.

Gündem

03.04.2024, 09:43

NTV canlı yayınında gündeme dair soruları cevaplayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,  31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlere ilişkin olarak yerel seçimlerde ideolojik yaklaşımlardan ziyade hizmetin, eserlerin ön plana çıktığına, yerel sorunlara çözüm getirme kapasitesinin daha fazla tartışıldığına işaret etti. Yılmaz, seçmenin hizmet siyaseti güden AK Parti'yi ve Cumhur İttifakı'nı tercih edeceğine inandığını söyledi. Türkiye'deki huzur ve güven ortamının geçmişle kıyaslanmayacak derecede iyi bir noktaya geldiğini anlatan Yılmaz, sandık güvenliği konusunda hiç kimsenin endesinin olmadığına vurgu yaptı. Cevdet Yılmaz, "Hiç kimse, kimsenin iradesini hırsızlamasın bu seçimde. En doğru şekilde seçmenin iradesi neyse beğenelim beğenmeyelim, o irade neyse olduğu gibi sandığa yansısın. Bütün amacımız bu. Burada da müşahitlere, görevlilere önemli görevler düşüyor. İnşallah hepsi de görevlerini hangi partiden olursa olsunlar bu sandığın başında yerine getireceklerdir." dedi.

BİLSEM BİLSEM "Bireysel değerlendirme randevunuz oluşturulmayacaktır" ne demek? BİLSEM ön değerlendirme... Haberi Görüntüle

"DOĞU-GÜNEYDOĞU'NUN BÜYÜME HIZI TÜRKİYE'Yİ GEÇECEK"

Doğu ve Güneydoğu'nun senelerce terör belası nedeniyle gelişemediğine dikkat çeken Yılmaz, şimdi bu bölgelere gittiğinde bir huzur ortamı gördüğünü söyledi. Bundan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Yılmaz, bir de iddiada bulundu. Yılmaz, "Şunu ben iddiayla söylüyorum; önümüzdeki dönem, yıllık bazda söylemiyorum ama belli bir periyotta Doğu ve Güneydoğu'nun büyüme hızı Türkiye'nin büyüme hızının kesinlikle üstünde olacaktır. Çok daha fazla yatırım, istihdam, ihracat göreceğiz Doğu-Güneydoğu'da. Yıkıcı etkiler kısa sürüyor, yapıcı etkiler biraz daha zaman alıyor belki ama bu etkileri hep birlikte göreceğiz." dedi.

Tokat'ta peş peşe ürküten deprem! Üç ilçede okullar tatil edildi Tokat'ta peş peşe ürküten deprem! Üç ilçede okullar tatil edildi Haberi Görüntüle

"ADAYLARI KENTLERİN İHTİYACINA GÖRE BELİRLEDİK"

Yerel seçimlere de değinen Cumhurbaşkanı Yardımcısı, İstanbul, Ankara ve İzmir'de AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak iddialı olduklarını ve çok titiz bir biçimde çalıştıklarını söyledi. Kentlerin ihtiyaçlarına göre aday belirlediklerini ifade eden Yılmaz, "Örneğin İstanbul'da afet ve ulaşım meselesi ön plana çıktı. İstanbul'u bir takım felaketlere karşı hazırlama, risklerini azaltma konusunda en uygun aday olarak Murat Kurum belirlendi biliyorsunuz ve yaptığı projelerle, afete hazırlık noktasında, ulaşımda, sosyal alanda olsun son derece hazırlıklı olduğunu topluma da gösterdi. Tecrübesiyle, geçmiş birikimiyle güven veren bir yaklaşım sergiliyor. Hamza Dağ, İzmir'de gerçekten çok olumlu bir kampanya yürütüyor. Ben de uzaktan izliyorum. Kendisi zaten kişilik olarak da her kesime açık, kapsayıcı. İzmir'e gerçekten ezber bozduracak bir yaklaşım sergiliyor. Hiç kimsenin, hiçbir ilin, bir partinin tekelinde olmadığını çok güzel bir şekilde ortaya koyuyor. İzmir'den inşallah farklı bir netice bekliyoruz bu dönem. Ankara'da da Turgut Bey var. Efsane bir başkan. Keçiören'de çok büyük hizmetler yaptı gerçekten. Keçiören'i dönüştürdü. Bir ilçe belediyesinin kaynaklarıyla inanılmaz projelere, yenilikçi fikirlere imza attı. Şimdi de Ankara'ya talip. Her üç ilde de güçlü adaylarımız var ve iddialıyız." şeklinde konuştu.

Valilikten açıklama: Bu yollar pazar günü trafiğe kapatılacak! İşte sürücülerin kullanacağı alternatif güzergahlar... Valilikten açıklama: Bu yollar pazar günü trafiğe kapatılacak! İşte sürücülerin... Haberi Görüntüle

"EMEKLİLERİN SORUNLARINI BİLİYORUZ"

Cevdet Yılmaz, emeklilerin yaşadığı sıkıntıların farkında olduklarını ve bu sıkıntıları giderecek çalışmalar yaptıklarını söyleyerek emekli sayısının 16 milyonu geçtiğini belirtti. Her zaman emeklilerin yanında olduklarını ve devletin elindeki tüm imkanları emekliler için kullandığını söyleyen Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: Geçenlerde yaptığımız düzenlemelerle, kanuni artış oranlarına ilave yaptığımız düzenlemeler, 300 milyar lira civarında bir tutar oluşturdu. Sayı fazla olunca yaptığınız düzenlemelerin etkisi de daha yüksek oluyor. Bayram ikramiyesi, yılbaşında 6 aylık oranın SGK'lılar için de yüzde 50'ye çekilmesi, asgari emeklilik uygulaması gibi hususlarla 300 milyar lira civarında bir kaynağı tahsis ettik.

Depremin yükünü ve birçok sıkıntıyı yaşadığımız bir döneme rağmen bütçemizi sonuna kadar zorlayarak emeklilerimizin yanında olmaya çalıştık. Buna rağmen emeklilerimizin sıkıntılar yaşadığını biliyoruz. Bu sıkıntıların da farkındayız. Bu son yaptığımız artış da 6 aylık bir artıştı. OVP'de beklediğimiz enflasyon rakamı yüzde 36 olduğu halde yüzde 50 civarında 6 aylık bir artış yaptık. Temmuz'da yeni bir değerlendirme olacaktır mutlaka. Önümüzdeki dönemde emeklilerimizin sıkıntıları bizim için öncelikli bir konu olacaktır diye inanıyorum."

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading