Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sokak köpeği terörüne ilişkin talimat: Tedbir alalım ama ölçüyü koruyalım

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sokak köpeği terörüne ilişkin talimat: Tedbir alalım ama ölçüyü koruyalım

AK Parti, başıboş sokak köpeği terörüne çözüm bulmak için yasa taslağı çalışmalarında sona geldi. 8 maddelik yasa taslağı önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak ardından da metin olarak muhalefete götürülecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti MYK toplantısının ardından yapılan sunumda kurmaylarına “Tedbir alalım ama ölçüyü de iyi koruyalım. Bu haliyle çalışın” talimatını verdi. Öte yandan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sokak hayvanları ile ilgili taslak çalışmanın Meclis'e ulaştığını açıkladı. Bakan Tunç, yaptığı açıklamada ''Hayvanları korumadaki hassasiyetimiz devam ediyor" dedi.

Gündem

29.05.2024, 16:34

Uzun zamandır tartışma konusu olan başıboş sokak köpeği teröründe artan vakalar sonrası düğmeye basıldı. AK Parti, 30 gün boyunca sahiplendirilemeyen sokak köpeklerinin iğne ile 'uyutulmasının' öngörüldüğü bir yasa teklifi hazırlıyor. Yasal düzenlemenin Meclis'e en kısa sürede gelmesi bekleniyor. 

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın bir süredir üzerinde çalıştığı sahipsiz hayvanlar yasa teklifinin taslak metni ortaya çıktı. Sahipsiz sokak hayvanlarına ilişkin yasa teklifinin taslak metninde İngiliz modelinin esas alınacak. Çözüm modelinde, sokak köpeklerinin toplanması, kısırlaştırılması, bir ay içinde sahiplendirilmesi ve sahiplendirilmemesi durumunda uyutulması hedefleniyor.

Ancak söz konusu yasal düzenleme tartışmaları da beraberinde getirdi ve hiç kimse hayvanların uyutulmasını istemiyor. Sanat, spor, magazin ve siyaset dünyasından biçok insan sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımla hayvanları uyutulmasına karşı olduğunu belirtti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sokak hayvanları ile ilgili taslak çalışmanın Meclis'e ulaştığını açıkladı. Bakan Tunç, yaptığı açıklamada ''Hayvanları korumadaki hassasiyetimiz devam ediyor" dedi.

Bu bağlamda yasa taslağı çalışmalarına ilişkin son AK Parti MYK toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir sunum yapıldı.

Irak’ın kuzeyine hava operasyonu: Çok sayıda terörist öldürüldü Irak’ın kuzeyine hava operasyonu: Çok sayıda terörist öldürüldü Haberi Görüntüle

UYUTMA EN UYGUN YÖNTEM

Yapılan sunumda uyutma yönteminin sokak hayvanlarının hem insanlara hem de birbirlerine zarar vermesini engellemek için en uygun yöntem olduğu vurgulanırken “Bu yolla sadece çocuklar başta olmak üzere insanları değil; zararsız diğer köpekleri de korumuş olacağız” ifadeleri kullanıldı.

Mama lobisine isyan! Acılı baba CHP vekile tepki gösterdi: Benim çocuğum diri diri yendi Mama lobisine isyan! Acılı baba CHP vekile tepki gösterdi: Benim... Haberi Görüntüle

''TEDBİR ALALIM, ÖLÇÜYÜ KORUYALIM''

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapılan sunumun ardından kurmaylarına “Tedbir alalım ama ölçüyü de iyi koruyalım. Bu haliyle çalışın” talimatını verdiği belirtildi.

AK Parti’nin, yasa teklif taslağını önümüzdeki haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunması, ardından da metin olarak muhalefete götürmesi bekleniyor. 

Terörle mücadeleye dolunay da şahit! Pençe-Kilit bölgesindeki zorlu mücadelenin fotoğrafı duygulandırdı! Terörle mücadeleye dolunay da şahit! Pençe-Kilit bölgesindeki zorlu mücadelenin fotoğrafı... Haberi Görüntüle

SALDIRGAN KÖPEKLER TOPLANACAK 

Hazırlanan taslak ile Hayvanları Koruma Kanunu’nda 8 maddede değişiklik öngörülüyor. Bu kapsamda kanunun 3. maddesine “sahipsiz sokak hayvanı” tanımı eklenecek. 6’ncı maddede ise “köpeklerin yakalanması ve kısırlaştırılmasıyla” ilgili genel hükümler yer alacak. Belirli yerlerde çeteleşmiş, saldırgan hale gelmiş, anatomik yapısı bozulan ve kuduz riski taşıyan köpekler ilgili belediye tarafından toplanacak. Zararsız köpekler ise kısırlaştırılmak şartıyla sokakta kalmaya devam edecek. 

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD dönüşü önemli açıklamalar! 3. Dünya Savaşı riski uyarısı Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD dönüşü önemli açıklamalar! 3. Dünya... Haberi Görüntüle

İTLAF YERİNE ÖTENAZİ

Kanunun 13. maddesinde yapılacak değişiklikle, toplanan sokak köpekleri arasında barınak koşullarında yaşamını devam ettiremeyecek durumda hasta ve saldırgan olanlara ve 1 ay içinde sahiplendirilmeyenlere “ötenazi (iğneyle uyutma)” uygulanacağı düzenlenecek. Sahiplendirilen hayvanlar ise çiple takip edilecek. 

Müvekkilinin torbacısı çıktı! Cezaevine uyuturucu sokmaya çalışan Avukat hakkında skandal karar! Müvekkilinin torbacısı çıktı! Cezaevine uyuturucu sokmaya çalışan Avukat hakkında skandal... Haberi Görüntüle

BAKANLIK DEVREDE OLACAK 

Yasanın “denetim”le ilgili 17’nci maddesinde mahalli idarelerin görev alanları yeniden düzenlenecek. Belediyelerin sahipsiz hayvanların kayıt altına alınması ile ilgili işlemleri yapmakla ilgili yükümlülüğünü yerine getirmemesi/getirememesi durumunda valilikler ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın devreye gireceği hüküm altına alınacak. Çıkarılacak yönetmelikle ise var olan ya da yeni kurulacak barınaklara bir standardizasyon getirilecek; barınakların denetimi kurala bağlanacak. Teklifin, haziran ayı içerisinde Meclis’e sunulması ve temmuz ayında Genel Kurul gündemine getirilmesi planlanıyor. 

Müvekkilinin torbacısı çıktı! Cezaevine uyuturucu sokmaya çalışan Avukat hakkında skandal karar! Müvekkilinin torbacısı çıktı! Cezaevine uyuturucu sokmaya çalışan Avukat hakkında skandal... Haberi Görüntüle

TÜM KESİMLER DİNLENİYOR

Sahipsiz hayvanlarla ilgili düzenleme üzerinde çalışan AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu ise “10 gün daha çalışırız. Toplumun tüm kesimlerini dinliyorum, henüz kesinleşmiş bir düzenleme yok. Bir teklif var çalışıyoruz." dedi.

 

Habere Tepki Ver

2

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading