Yandex Metrica

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kamuda tasarruf açıklaması: 3 yıllık değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kamuda tasarruf açıklaması: 3 yıllık değil

TOBB Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Tasarruf kültürü yaygınlaştıkça ve toplum tarafından sahiplenildikçe cari açıktaki iyileşme de hız kazanacaktır. Tasarruf tedbirlerine istisnasız olarak tüm kamu idarelerimiz ve personeli uymak zorundadır. Bizim yeraltı zenginliklerimiz yok, gelirlerimizi artırmak için daha çok çalışmalıyız. Harcanan her kuruşun hesabını soran bir bakış açısını egemen kılıyoruz. Son dönemde israf görüntülerinin de önüne geçmeyi arzu ediyoruz. Kamuda tasarruf sadece 3 yıllığına değil.'' dedi. Öte yandan Erdoğan'dan yeşil pasaport müjdesi geldi. Erdoğan, ''365 oda ve borsa başkanına yeşil pasaport için çalışmamız olacak.'' dedi.

Gündem

20.05.2024, 15:14

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB İkiz Kuleler'de düzenlenen TOBB Genel Kurulu'nda konuşurken ekonomi programına dair önemli mesajlar verdi.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan kamuda tasarruf paketiyle ilgili konuşan Erdoğan, ''Tasarruf kültürü yaygınlaştıkça ve toplum tarafından sahiplenildikçe cari açıktaki iyileşme de hız kazanacaktır. Tasarruf tedbirlerine istisnasız olarak tüm kamu idarelerimiz ve personeli uymak zorundadır. Bizim yeraltı zenginliklerimiz yok, gelirlerimizi artırmak için daha çok çalışmalıyız. Harcanan her kuruşun hesabını soran bir bakış açısını egemen kılıyoruz. Son dönemde israf görüntülerinin de önüne geçmeyi arzu ediyoruz. Kamuda tasarruf sadece 3 yıllığına değil.'' dedi.

Öte yandan Erdoğan'dan yeşil pasaport müjdesi geldi. Erdoğan, ''365 oda ve borsa başkanına yeşil pasaport için çalışmamız olacak.'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'mizin 80'inci genel kurulunun ülkemiz ve iş dünyamız için hayırlara vesile olmasını Allah'tan diliyorum. Bu güzel atmosferde bizleri bir araya getiren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yönetimine teşekkür ediyorum. Burada Türkiye için çarpan vatanperver yürekler var. Burada Türkiye için üreten, istihdam oluşturan girişimci ruhlar var. Burada milletimizin istikbali için çalışan, ter döken, inanmış gönüller var. Burada Türkiye Yüzyılı'nın inşası yolunda hiçbir fedakarlıktan kaçmayan millet ve memleket sevdalısı yol arkadaşlarım var. Türkiye'nin ve Türk ekonomisinin kalbi bugün bu salonda atıyor. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi ve muhabbetimizi daim eylesin diyorum. Bu vesileyle kuruluşundan bugüne kadar TOBB çatısı altında ülkemizin kalkınmasına, gelişmesine, güçlenmesine destek olan her bir kardeşime şahsım, ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum.

Bakan Tekin duyurdu: Fransız okullarına işlem yapılacak! Bakan Tekin duyurdu: Fransız okullarına işlem yapılacak! Haberi Görüntüle

''UZUN YILLAR SONRA TRENİ VE TRENDİ KAÇIRMADIK''

Meselelerimizi sizlerle konuştuk sorunlarımıza ortak akılla çözüm aradık engelleri sırt sırta vererek birlikte aştık. Son dönemde oda ve borsalarımızın kapasiteleri müthiş arttı. Dünyanın en iyi hizmet üreten 3 oda sisteminden bir haline geldiniz. Biz de bu süreçte size daima destek olduk. Togg'u birlikte hayata geçirdik. Türkiye'nin ve Türk ekonomisinin kalbi bugün bu salonda atıyor. TOGG'un ne kadar stratejik bir hamle olduğu bugün daha iyi anlaşılıyor. Uzun yıllar sonra bu sefer treni ve trendi kaçırmadık. Yerli ve milli markamız TOGG'la elektrikli araç sektöründe "biz de varız" dedik.

Hangi araçlarda ÖTV indirimi yapılacak? Toyota CHR Hibrit ÖTV'si düştü mü? Hangi araçlarda ÖTV indirimi yapılacak? Toyota CHR Hibrit ÖTV'si düştü... Haberi Görüntüle

"KÜRESEL EKONOMİNİN SON 5-6 YILDIR FIRTINALI SULARDAN GEÇTİĞİNİ BİLİYORSUNUZ"

Son 1 sene içinde ardı ardına yaşanan 3 seçim iş dünyamızı çok yordu. Başta Gazze krizi olmak üzere bölgemizde çatışmalar patlak verdi. Tek başına seçim gündeminin bile bürokrasiyi yavaşlattığı hakikattir. 31 Mart seçimlerinin geride bırakılmasıyla 4 yıllık seçimsiz bir döneme girmiş bulunuyoruz. Asıl meselelerimize daha fazla odaklanabileceğiz. Küresel ekonominin son 5-6 yıldır fırtınalı sulardan geçtiğini biliyorsunuz. Enflasyon ekonomiler için endişe unsuru olmaya sürdürüyor. Türkiye olarak küresel ekonominin genel seyrinden maalesef biz de olumsuz etkileniyoruz.

Kavurucu sıcaklara mola: 15 ile 'turuncu' ve 'sarı' uyarı: Sağanak bekleniyor Kavurucu sıcaklara mola: 15 ile 'turuncu' ve 'sarı' uyarı: Sağanak... Haberi Görüntüle

''GELECEK 5 YILA AİT YOL HARİTAMIZI BELİRLEDİK''

Ekonomide güçlü bir ekip kurduk. Ekonomi programımızın neticelerini çeşitli alanlarda görmeye başladık. Ekonomimiz istihdam oluşturmaya devam ediyor. İşsizlik oranı son 11 yılın en düşük seviyesine geriledi. Orta Vadeli Program ve 12. Kalkınma Planı ile gelecek 5 yıla ait yol haritamızı belirledik. Son 11 aydır da bu yol haritasını harfiyen uyguluyoruz.

Valilikten vatandaşlara kritik uyarı: 4 gün boyunca etkili olacak Valilikten vatandaşlara kritik uyarı: 4 gün boyunca etkili olacak Haberi Görüntüle

''CUMHURİYET TARİHİNİN REKORUNU KIRDIK''

Geçen seneyi yüzde 4.5 gibi tahminlerimizin üzerinde büyüme ile kapattık. Kişi başına gelir 13 bin 110 dolara çıktı. Dış talepteki zayıf görünüme rağmen ihracatta 255 milyar dolara ulaşarak Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık. Turist sayısı yüzde 11.1 artışla 57.1 milyonu buldu. Böylelikle tüm zamanların en iyi turizm performansını elde ettik. Bu rakamlara ulaşma konusunda ümitvariz. 9 milyonu aşan ziyaretçi sayımızla 9 milyar dolar turizm geliri elde ettik.

Bingöl'de madde bağımlısı dehşet saçtı: Ölü sayısı 4'e yükseldi! O cani tutuklandı! Bingöl'de madde bağımlısı dehşet saçtı: Ölü sayısı 4'e yükseldi! O... Haberi Görüntüle

"REZERVLERİMİZ 127 MİLYAR DOLAR"

Ülkemizin risk primi giderek düşüyor. Rezervlerimiz 127 milyar dolar seviyesine yükseldi. Kamuda harcama kontrol ve kesintlileriyle tasarrufu artırıyoruz. Yapısal reformları hızlandırıyoruz. Ülkemizin risk primi giderek düşüyor. Bu düşüş sayesinde iş dünyamızın dış finansmana erişim koşulları da iyileşiyor.

TOKİ Başkanı Mustafa Levent Sungur kimdir? TOKİ Başkanı Mustafa Levent Sungur kimdir? Haberi Görüntüle

''KAMUDA TASARRUF SADECE 3 YILLIĞINA DEĞİL''

Bütçedeki yatırım ödeneklerini gıda, tarım, yeşil ve dijital dönüşüm gibi öncelikli alanlara yönlendireceğiz, ayrıca yapısal reformları hızlandırıyoruz. Tasarruf kültürü yaygınlaştıkça ve toplum tarafından sahiplenildikçe cari açıktaki iyileşme de hız kazanacaktır. Tasarruf tedbirlerine istisnasız olarak tüm kamu idarelerimiz ve personeli uymak zorundadır. Bizim yeraltı zenginliklerimiz yok, gelirlerimizi artırmak için daha çok çalışmalıyız. Harcanan her kuruşun hesabını soran bir bakış açısını egemen kılıyoruz. Son dönemde israf görüntülerinin de önüne geçmeyi arzu ediyoruz. Kamuda tasarruf sadece 3 yıllığına değil.

Antalya'da turizme balta: 2 bardak nar suyuna 1200 TL istedi! Antalya'da turizme balta: 2 bardak nar suyuna 1200 TL istedi! Haberi Görüntüle

''VİCDANDA NASIL YARALAR AÇTIĞINI GÖRÜYORUZ'' 

31 Mart'tan sonra özellikle muhalefet belediyelerinde yaşanan eş, dost, hısım, akraba atamalarının maşeri vicdanda nasıl yaralar açtığını hepimiz görüyoruz. Hangi siyasi görüşe, kökene, meşrebe mensup olursak olalım, hepimiz Türkiye gemisinin yolcularıyız, bu gemiyi sahili selamete çıkarmak ortak görevimiz.

Dışişleri Bakanı Fidan'dan Netanyahu'yu alkışlayan senatörlere sert tepki: 'Eli kanlı bir suçlunun destekçileri' Dışişleri Bakanı Fidan'dan Netanyahu'yu alkışlayan senatörlere sert tepki: 'Eli kanlı... Haberi Görüntüle

YEŞİL PASAPORT MÜJDESİ

365 oda ve borsa başkanına yeşil pasaport için çalışmamız olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading